Provence Nature — partner blogu

Partner blogu

Jsem si jistý, že kdybychom měli k dispozici nízkonákladové cesty prostorem a časem, spousta lidí by se v téhle zimě určitě hromadila v letní Provence. No jo, ale kde jsou ty teleporty, že jo? S únorovým partnerem Provence Nature jsou vám stejně na nic, výlet do francouzské Provence si s nimi můžete udělat třeba každý den…

Speciality z Provence

Provence Nature dováží výběrové potraviny z francouzské oblasti Provence a v Česku je prodává prostřednictvím vlastního internetového obchodu a kamenné prodejny v Praze. Úkol je na první pohled jednoduchý — přenést to nejlepší z Provence do Česka.

Obchod spolupracuje s téměř dvaceti malými producenty a velkou část lahůdek si dováží přímo od zdroje. Sortiment je stejně bohatý, jako je rozmanitá Provence, a troufám si říct, že pokryje všechny rozmlsané vrtochy. Od základních surovin a koření na vaření přes hotové lahůdky až ke sladkostem. Pokud vám na první asociaci naskočí jenom levandule, mrkněte se, co všechno se tam dá najít:

Provence Nature pro vás všechny tyto poklady sbírá a snaží se udržovat dostupné pro český trh. Na tento specifický region na jihu Francie se specializují, proto u nich máte jistotu, že najdete vše podstatné a že budou na sortimentu i v budoucnu pracovat.

Výstavní kousky

Jak vám daný region a nabídku Provence Nature co nejsnáze přiblížit? Nejlépe asi tak, že pro vás vypíchnu ty nejzajímavější produkty. Provence nejsou pouze nekonečná pole s levandulí, ale širší oblast sahá od zasněžených Alp až k prázdninovému Côte d'Azur a odpovídají tomu i jejich kulinární poklady. Vybral jsem tři.

Olivy a olivové oleje ze západu Vallée des Baux jsou důkazem toho, že ne všechno olivové zlato pochází z Itálie, Řecka a Španělska. I když není francouzský olivový olej v exportu tak často zastoupený, v dobré kuchyni si dokáže prorazit cestu velmi razantně. AOC oleje se většinou dělají ze čtyř hlavních odrůd Salonenque, Aglandau, Grossane a Verdale. Specialitou je olej s označením Fruité Noir s typickou „lenivou“ chutí, která je dána příměsí rozemletých černých oliv.

Extra panenský Moulin la Cravenco AOC Vallée des Baux de Provence je zase pro mě takový archetyp francouzských oliváčů v typické plechovce s obrázkem — kupáž pěti odrůd, AOC označení původu a divoký projev po bylinách. Na tohle se namotám vždy! ;) Samotné olivy jsou vyladěné hlavně pomocí nálevů a aromatiky třeba s použitím divokého fenyklu. Pokud jste zvyklí převážně na olivy z Řecka, tak vás olivy z Provence mohou jedině mile překvapit.

Mě osobně fascinuje i oblast Camargue — obrovská delta řeky Rhone na jihu. V její úrodné části se pěstuje rýže Camargue a na druhé straně u moře se zase získává mořská sůl Fleur de Sel de Camargue. Vedle Maldonky je to jedna z mých nejoblíbenějších a piksličku z Camargue mám na lince už několik let.

Jako poslední jsem vybral sladkou pochoutku Calissons d´Aix — rafinovanou sladkost z mandlí (podle mandlí mají Calissons i svůj tvar), kandovaného pomeranče a melounu se sladkou polevou. Víc slunce se snad už do sladkosti ani nacpat nedá! ;)

Dá se takhle pokračovat celým katalogem e-shopu. Vždycky narazíte na typické produkty reprezentující určitou část Provence.

Cuketkův paklík

Už vás provensálská nabídka nalákala, ale nevíte, za který konec to chytit? Usnadnili jsme vám rozhodování a nachystali jsme pro vás speciální Cukeťácký balíček z Provence Nature na ochutnávku. Čeká vás pět provensálských mňamek za jednotnou cenu 500 Kč:

  • Paštika Guy Coquillat nebo Louise Finet dle vlastního výběru 1 ks
  • Olivy La Cravenco nebo Castelas dle vlastního výběru 1 ks
  • Marmeláda nebo džem od Comptes de Provence dle vlastního výběru 1 ks
  • Koření Provence d'Antan dle vlastního výběru 1 ks
  • Bonbony Fruidoraix (mix Velours de Olives, Chocorines, Victorines) 9ks

Na první seznámení a pro prvotní oťukání vám bude bohatě stačit. Pokud jdete naopak na jistotu a chcete vybírat sami, určitě vystačíte i s jejich základní nabídkou. Cukeťácká akce platí po celou dobu partnerství blogu, objednávat tedy můžete až do 28. února. Pozor důležité — kombinaci pěti položek vybírejte ze zboží ve speciální akci, obsah košíku vám pak sami upraví na 500 Kč.

V půlce měsíce spustíme i malou provensálskou soutěž. Už dlouho tady nebylo žádné vaření, takže to tentokrát napravíme! ;)

Reklama

Komentáře

Já už u Provence Nature objednávala a byli jsme moc spokojení. Vše dorazilo pečlivě zabalené s bonbonky navíc jako milou pozorností. Speciálně doporučuji džemy k sýrům:-)

↪ 1 Lucka B.: tak to je asi nejlepší reference, díky .) na chuťovky k sýrům jsme taky koukal – málokdo se téhle speciální disciplíně u nás věnuje. pořádně kořeněné, pikantní a nepřeslazené marmošky jsou k sýrům naprostý poklad.

Ochutnejte olives lucques. Jiné už chtít nebudete :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)