Áno, šéfe!

Kde se vaří hůř? U nás nebo na Slovensku? Od března můžete vesele srovnávat v teple domova u nových dílů slovenského Áno, šéfe na JOJce. Pleš i čeština zůstala, místo vulkanického Pohlreicha (s další sezónou na cestě) ale Slováci nafasovali kliďase Jaroslava Žídka z restaurace Camouflage. Peklo Made in Czechoslovakia!

Venku jsou už první dva díly. Koukáte se? ;)

Reklama

Komentáře

Slovenskou verzi jsem viděla jednou a asi naposledy. Pohlreich sice mluví sprostě, ale je k tomu vtipnej a svým způsobem noblesní. Žídek na mě proti němu působí jako neurotickej buran.

↪ 1 Claire: Pohlreich noblesní??? Tak jo no.
Na mě přeze všechny sympatie působí dojmem, že má před hospodou opřenou lopatu a na ni pověšený klaunský nos na gumě. Vulgárnost a převtipnost mi nevadí, jen kdyby nebyla často za každou cenu: „Běží kamera, tak udělej nějaký ty humory.“

Ad Žídek: zatím jsem viděl jen poslední díl. Nevadil, možná mu chybí trocha té pohlreichovské držkatosti, která do kuchyně taknějak patří. Uvidíme.
Pokud jde o slovenské osazenstvo, ocenil jsem, že se nenechalo zbytečně stresovat a dál si jelo po svém.

Žídek rozhodne nie je šoumen Pohlreichovho formátu, či už v dobrom alebo v zlom, preto by som ich navzájom neporovnával. Mám však dojem, že by mohol pokojnejším vystupovaním niekedy priniesť viac osohu reštaurácii a jej osadenstvu, najmä ak bude ochotné počúvať jeho rady. Na čom by však Žídek mal popracovať, je výslovnosť a artikulácia, pretože v niektorých momentoch som mal vážne problémy s dešifrovaním :)

Inak si myslím, že kvalita stravovacích zariadení na Slovensku je v podobnom stave ako v Česku, takže sa budeme mať na čom baviť (či skôr nad čím plakať) :)

Viděla jsem první díl a 3/4 dílu to bylo prostě jen WTF? Jestli udrží alespoň to, co předvedli po měsíci, tak klobouk dolů-

Něco mi tam chybí. Nepotřebuju akutně Zdeňka… i Žídek v kuchyni s přehledem válí (což dokazuje to, že je schopnej ustát výdej s třema lenochodama a kamerou za zády), ale prostě… ten drive, ten tam zatím není. Ale samozřejmě do role se zatím jenom dostává, památný první díl z Litoměřic byl taky vlastně nuda a nebýt toho, že majitel si pak skrze média na Pohlreicha stěžoval, úplně by zapadl. Tak uvidíme.

Každopádně to tiramisu v originálním balení myslím předčí úplně všechno, co jsem v české verzi viděl. A to jsem viděl hodně :) A ten „kuchař“ z prvního dílu… „Já jsem ti říkal, ať něco uvaříš, ne ohřeješ!“ – „Ajo vlastně…“ Dobrá startovací nakládačka :)

Tirami-su je opravdu nejvíc…jinak sou tam dobrý věci ale po těch dvou sérií u nás už mě to trošku neba už je to jak porno stejnej průběch stejná zápletka a skoro vždy to samé vyústění

Dokoukala a dobrý. Pro mě má sice pan Polreich větší charizma, nicméně si myslím, že jakýkoliv pořad, který lidi učí, že prášek smíchaný s vodou není jídlo a že je třeba číst složení a nejen cenovky, vyvažovat zlatem…

Prvy diel som pozeral v velkou skepsou, ale na konci som musel prispustit, ze to nebolo zle. Vlastne to bolo dobre. Zideka poznam osobne a nepretvaroval sa, bol taky, jako vzdycky. Vsetko ale treba vidiet v suvislostiach. Vy v Cechach hodnotite ale podla toho, ze mate zopar vydarenych programov, u nas je tento program jediny, teda jednooky medzi slepcami. Preto ho zrejme budu ludia u nas hodnotit lepsie, ako vy z Ciech.

Od tohoto su uz u nas uz len horsie programy. Naposledy som videl, ako nejaka herecka struhala lunchmeat, do toho dala kecup, horcicu a majonezu, to cele nezvala slonie zradlo… Holt, Slovaci su alergicki, ked ich niekto poucuje, pekne to vidiet prave na tych gastro-programoch. V nasej TV varia len celevriti, pardon, celebrity… ;-)

Nevím, jak ostatním, ale mě se to teda líbí. Pan Žídek je očividně taky profík jak kráva (nebo spíše vůl :-D) a rozhodně umí poradit a vše, co by měl v tomto pořadu dělat… To bavení… To si myslím přijde :)
A pana Cuketku kárám za další hodiny v trapu :-D

Osvědčený formát (Ramsay, Pohlreich), tudíž notná dávka předpovídatelnosti. Přesto jsem se nemohl odtrhnout a nechal se tak zvědavostí připravit o hodinu spánku. Pan Žídek je OK, další sledování ale neplánuji.

Tak jsem shlédla první díl a jsem moc spokojená, pan Žídek mi vysloveně sedí, na nic si nehraje a zbytečně nepřehrává, přitom když ho něco naštve, nenenchá si to pro sebe. jen pro mě bylo zajímavé sledovat, že česká sprostá slova u pana Žídka nidko nevypípával, kdežto občasnou peprnou slovenskou poznámku hned zapípli …
Na mě pan Žídek rozhodně dojem burana nedělá, naopak si myslím, že je to pořádný profík a že mu jde hlavně o to, aby těm lidem pomohl a vůbec všeobecně, aby pozvedl gastronomii na Slovensku (která je ale dle mého mínění na stejné úrovni jako u nás v Čechách).

Mě se to nelíbilo. Nehezký, tlustý muž který slibuje kuchaříkovi že mu slečna servírka ukáže kozy. V těch dvou dílech mi tedy připadal odporný a určitě další díly neshlédnu. Počkám si na našeho Zdeňka.

Žídek je poměrně sympaťák, nemá takové charisma jako Pohlreich, ale dělá to dobře. Měl by si ovšem dávat bacha na postoj k účinkujícím dívkám, očividně se mu mladé holky líbí – v 1. díle k sobě hodně a často tiskl holčinu, která z toho moc nadšená nebyla a asi ani diváci ne, nepůsobilo to ani kamarádsky ani otcovsky, ale oplzle, v 2. díle zcela nevhodná scénka s „kozama“. To by si neměl v žádném případě dovolit, ani v rámci humoru…

Jo, po scénce s „kozama“ jsem taky byla nucena svůj názor zcela přehodnotit a je mi líto, ale na pana Žídka už koukat nebudu. Škoda, v prvním díle mi byl sympatický, že si na nic nehraje, ale měl by se rychle zkrotit nebo vyhledat odbornou psychologicko-sexuologickou pomoc.

Tak me spis vadi hudba- welcom to the jungle, ktera se v druhem dile opakuje asi 5×…jinak format i zpracovani je dobre. Zidek je dobry. Srovnavani s Polraichem je mimo misu. Kazdy je jiny- oba mega profici. A o to preeci jde

no, teď koukám na 3. díl a Žídek je o dost vylgárnější, nebo jsem míň shovívavá. Nevím, věci ho začínají s, na úzkém záchodě se nemůže vyt, nebojí se to nahlas říct (která slova už se vypípávají a která ne?:-) a nějak mi to bere chuť k pořadu o jídle, i když celkově je mi stále sympatičtější než Pohlreich..

Jarda Žídek je opravdu odborník,pořad se mi velmi líbí,nemusím poslouchat vulgarity Pohlraicha.Znám Jardu,když vařil ještě v Praze a už tenkrát patřil mezi naše nejlepší kuchaře.Škoda,že opustil Prahu,ale zřejmě jsou na Slovensku férovější.Zdravím.Luďa

Na Áno, šéfe! celkem ráda koukám. Přijde mi, že p. Židek je věcnější, bez přehnaných emocí a snahy být „někdo víc“, s nápadem a přílišných vulgarismů. Jediné, co mě točí je ta jeho čecho-slovenčina. Kéž by si dokázal zvolit jeden nebo druhý jazyk, ale kombinace obého mi přijde smrtící.

↪ 20 lucianka: to je obecně problém (Češi na Slovensku, česko-slovenské páry v Praze:).. myslím, že kdyby se snažil mluvit slovensky, nepůjde mu to, protože prostě čeština bude znát, naučit se měkčí jazyk je podle mě těžší, (miluju své dlouholeté přátele, když to na mě „po slovensky“ zkouší), na druhou stranu se aspoň sem tam snaží.. některé výrazy mu třeba přijdou zajímavější, jadrnější, není to jednoduché.

Dobrý den Jaroslave, jen jsem se chtěla zeptat, jestli si vzpomenete na mistry odborného výcviku a na Obecní dům?
Docela sleduji jak se vám daří, byl jste jdysi i ve snídani s Novou, vařil na Kampě. Doufám, že se nemýlím a držím Vám palce. Ptáčková

Mne sa Ano sefe so Zidekom stopercentne paci, je kludny, nemam na neho najmensie vyhrady. Pozrela som si aj par dielov s Pohlraichom a neviem, pripada mi vulgarny a az trapny ako stale hovori "kam sem to zas vlezl ", alebo ked pride prvy krat na jedlo, tak je vsetko strasne nechutne … take falosne mi to pripada.

Když jsem to viděl poprvé tak jsem nevěřil vlastním očím,děláš to dobře Jardo,vzpomínám nazlaté časi a výborného kolegu z Kampa Parku-Praha,
tak zatím(Sup)

Pan Žídek je profesionál každým coulem. Je zároveň i vtipný. Vůbec bych ho nesrovnával s Pohlreichem, protože každý z nich si ten pořad dělal po svém. A když už bych srovnával, tak Žídek místo toho,aby říkal jenom vole a zase jen vole jako Pohlreich, tak skutečně s těmi kuchaři hodně vařil a snažil se je něco naučit, Pohlreich toho moc nenavařil.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)