Bleskový průlet soutěskou Erhart

Uplynulý přeslazený týden zakončíme stylově – přepadovkou v nově otevřené Erhartově kavárně. První dojmy, rychlá ochutnávka a pár fotek od boku ;)

První co všechny kolemjdoucí zaručeně upoutá je (prozatím) minimalistická, ale živými exempláři dortíků obohacená výloha. Na fotografii vidíte čerstvě uhranutou a sbíhající se letenskou kořist různého stáří a kondice ;)

Interiér je vskutku propracovaný do nejmenších detailů. Na stěnách jsou bílé tapety. Stolky, židličky i pult jsou vyvedeny v zelené barvě v kombinaci se zlatou a červeným polstrováním. Vepředu je hlavní místnost s prosklenou vitrínou a přípravnou nápojů, kde je možno si posedět asi u pěti kulatých stolků. Přes nudloidní chodbičku vzadu se pak dostanete do druhé a o něco větší místnosti s výhledem do vnitrobloku.

Otevření kavárny způsobilo značný poprask mezi místními. Když jsme tam byli my, dveře se netrhly, u stolků bylo skoro plno a nervézní slečny za pultem tak tak stíhaly. kavárna je bez obsluhy, vše se objednává u hlavního pultu. Pokud toho máte málom, odnesete si vše rovnou, pokud víc, tak zaplatíte a vše vám přinesou až na místo. Personál je moc slušný, snaživý a ochotný. Den po otevření ale vykulený, jako jelen pokutovaný městským strážníkem MČ Praha 7 za špatné parkování.

Jako první vidíte výběr čajového pečiva (cca 30,– Kačen za 10 dkg) ze tří druhů těsta a každé jinak nazdobené (je tam asi 10 druhů). Všechny poskytly dostatečnou dávku křupavé legrace, nejvíc se mi ale líbilo linecké s čoko krémem. Úplně všechny keksíky, koláče a dorty v nabídce si pečou sami! ;)

Následuje bombastický vrstvený dortík s čokoládovým krémem (cena okolo 30,– Kč podobně jako u ostatních). Při prvním kontaktu s vidličkou se rozpadá v chápání-nabourávající změť sladkých soust. (Mimo jiné ilustruje prvotní nešvary cukrárny – chybějící popisek i cenu ve vitríně.)

Tohle je zase variace na jablkový závin – křupavé listové těsto, uvnitř jsou jablíčka a oříšky.

Dále se přikutáluje malinkatý, pevný koblížek bez náplně s blond parukou ze žloutkového krému. Žádná extravagance, prosté hutně-sladké uspokojení.

Vystaveny jsou i velké koláče vcelku, ze kterých vám na přání ukrojí. Nahoře je koláč s jablky, dole variace na sachra. Ani jeden se jim nepovedlo ukrojit moc pěkně, z obou dortíků však sálá „ruční výroba“. Sachr byl ale na mě příliš nahňácaný a sladký, s tučnou čoko vrstvou a asi centimetrovou (!) vrstvou marmošky.

Na snídani si taky můžete dát různé obloženné chleby, croissanty a jiné výmysly. Panini (tak to nazvali) na obrázku stojí 65,– Kč a uvnitř je šunka, sýr, žampiony a majonéza (ugh). Vypadá, že je malý, ale je to skoro na oběd!!! ;)

Směs kávy, kterou vybrali mi moc chutná. Paní za kávovarem se ale ještě moc nedařilo. Při objednávce espressa dostanete bez další specifikace řídké lungo (na tácku a s panákem vody) a po vyslovení hesla „pikolo“ udělali obstojně extrahované espresso (ani připálené, ani hnědou vodu), ale bez pěny. Cappuccino mělo mléčnou pěnu jako po ráně z brokovnice, navíc ještě 2 cm pod okrajem šálku. Zatím tedy pdoprůměr. Já jim ale fandím a myslím, že při tom jak se to celé bere vážně, tak se tu kávu prostě za pochodu naučí dělat lépe.

První dojmy jsou prozatím neuspořádané. Cukrárna se rozjíždí na studený start, přitom je hned od začátku pod velkým náporem. Až se to všechno pěkně utřepe (najdříve po Novém roce), půjde poznat lépe v čem jsou jejich přednosti. Zatím u mě převládá pocit opravdovosti a poctivého přístupu v kombinaci s příjemnou retro náladou. Pokud jste z Prahy, tak návštěvu určitě nedokládejte a zajděte si udělat obrázek sami. Stojí to za to! ,)

Málem bych zapomněl! V komůrce pro vedení bezdrátových hovorů je výtečný signál (ověřeno meziměstským celulárním spojem ;)

Reklama

Komentáře

nedávno jsem plakala, že nebydlím v Praze. A teď si říkám, že je asi lepší, že to mám do Prahy 200 km. Vždyť já bych musela jen ochutnávat a ochutnávat a …
Člověk neví kam dřív!
Až tam v lednu pojedu, tak nevím jestli si vůbec stihnu vyřídit pracovní záležitosti, protože to bude jen samá kavárna, cukrárna, bar, restaurace, obchod, kavárna, cukrárna, bar, restaurace, … ;-)

Každý kdo by čekal, že hned po otevření všechno bezvadně pošlape bez jediné chybyčky, by byl blázen. Ale Tady se těch chyb nahromadilo nějak moc:-) no uvidíme po Vánocích…necháme je hezky „uležet“…už se mocinky těším..
díky za skvělé info ;)

Bebovka: já bych na ně tak přísná nebyla!Určitě se vylepší a za ty báječné dortíky a koláče jim člověk hodně odpustí.Dívčiny u pultu jsou hodně mladé, až se otrkají a zapracují, bude to určitě super.S tou kávou sama nemohu soudit, anžto jsem neochutnala, ale kamarád tak zašel a jako kafař labužník byl spokojen.Asi záleží, kdo zrovna kávovar obsluhuje.:)))))

jj, kavu jsem byla taktez ochutnat a celkem mi zachutila, hlavni je, ze do ni davaji opravdu tech 7 gramu kavy, coz se posledni dobou prestava tak nejak nenapadne dodrzovat… dortik ochutnala zatim jenom jeden, ten s domaci bilou a hnedou slehackou a kandovanou visni a chutnal :) uvidime jak se to vyvrbi, kazdopadne na jare nas ceka otevreni nove vyhlasene cukrarny v dome u mysaka :)

pro mě je káva v cukrárně skoro 50% zážitku, takže jsem byl trošku zklamaný. kolem kávovaru se motali asi tři lidé, z toho dva bych tipoval na provozní nebo majitele, i přes jejich kontrolu nechali k našemu stolku dojít ty nedodělky. z toho usuzuji, že buď netuší, nebo to podceňují.

ufffidíme ;)

Pan Cuketka: Přesně tak, uvidíme:-) Při mé včerejší návštěvě se u kávovaru „motal“ už pouze jeden člověk, věřím tedy, že se to postupně zlepší:-) Je třeba tam pravidelně chodit na návštěvy a inspekce;-)

Cutie:

anoano, a vzít ty inspekce pocitvě jako u mišelína a prožrat se pultem zleva doprava a zprava doleva, to celé třikrát ;)

Hmmm a já se tak strašně těšil na prvotřídní cukrárnu s famozní kávou..Asi ještě chviliku počkám,až se jim to povede vyladit,ale abych byl upřímný,otevřít kavárnu se špatnou kávou,tak to je hotová sebevražda.Ono to totiž záleží na hodně faktorech,jako jsou třeba dva mlýnky na různou hrubost espressa,protože stále spousty čechů pijí „velké preso“ a to je nutné mít spešl hrubost,aby to kapalo 40 vteřin a na piccola,capuccina,latte atd.. je nutné mít další hrubost,aby to kapalo 20–25 vteřin.Pak to chcce velké srdce,trošku elegance a moc moc milovat kávu a neustále sledovat kvalitu,protože i při změně tlaku se musí decentně upravovat hrubost,nebo jemnost jak chcete.Chápu,že pro prodavačku zákusků to může být velké sousto a ohromný deficit kvalitního personálu na našem trhu tomu moc nenahrává,ale i tak držím palce a určitě přijdu podpořit.Moc fandím..Marcel

Hmmm,škoda ,že s vámi nemůžu jít do kavárny.Bych tou nudloidní uličkou neprošel,a stoleček byl by mi malý.Na horách také pijeme kafe,teď zrovna milujeme davidoff.A štrůdl nekrájíme,servírujeme na porci celou šišku…(.Ale holky mě tam chtějí zatáhnout,tak nevím......)

Marcel: u kvalitní kávy netřeba dvou mlýnků pro různou hrubost, to by způsobilo spíše chaotické vnímání mezi řádným espressem a špinavou vodou (když tu představu přeženu do extrému).
Zákazníci chodí do určitého podniku na určitou výbornou kávu, dva mlýnky se osvědčí spíše pro dva druhy kávy.
Pokud je na směně člověk, který to kazí, to je katastrofa, ale to se stává i u jídla v restauraci – jiný kuchař, jiné kuchtění.
Cukrárna musí mít nejprve božské cukroví, druhá je káva, pak vše ostatní, chodí tam lidé velcí i děti. U kavárny je pořadí jiné a nároky na kvalitní kávu tak mají jinou dimenzi.

Jiridoll: prokryndáčka – oni davidofci přeci dělali parfémy a cigarety, a teď i kafe? Nebo dělali dřív kafe a přibrali parfémy?

Taky bych řekla, že u cukrárny jsou nejdůležitější dorty (ale já kafe nepiju:-))

4 Vimaana1 – spíše šikovný pan Zino Davidoff prodal svoji značku dalšímu zájemci :-)

Pokud se nemýlím, tak káva Davidoff se praží v Itálii a od uvedení na trh v ČR ( ona tu není až tak krátce, jen zástoupení značky pro ČR spol. Tchibo ji maličko opomíjelo, pokud si dobře pamatuji, tak jsem se s ní poprvé setkal někdy již v roce 2001 / 2002 – její boom nastal na sklonku roku 2004, kdy vznikla samostaná divize pro kávu Davidoff ) a někdy v roce 2006 měnili recepturu speciálně pro český trh :-), takže asi „něco málo“ prodávají.

P.S. Není to špatné kafe ;)

na hlubší hodnocení dortíku to zatím není, ale z obrázků i ze zkušeností ostatních to zatím vypadá na hodně „basic“ podání. určitě domácí a z dobrých surovin – nabízí se ale srovnání s passion chocolat (já vím, je to francouzská škola) a v tom tu eleganci a šmrc prostě postrádají. (stejně blábolím jen z hladu, a vůbec, sedám an trambaj a jdu to tam poctivě „prověřit“!;)

Co se týče kávy Davidoff – ochutnal jsem nějakou jejich mletou směs a byl jsem hrubě nespokojen. Kyselá, jinak fádní, prostě nedobrá.

Tak už je to jasný, pane C., jsme bráchové! Bráchové, pane! (Ale do Karibiku vás zatím nevezmu :-) Máme totiž stejné chutě, aspoň co se sladkého týče. U Erharta jsem si taky dala ten sachr a ještě meruňkový košíček z křehkého těsta. U sachru zcela souhlasím s vaším hodnocením – moc marmelády, poleva asi z kvalitní čokolády, ale nijak zvlášť chutná, korpus se úplně ztrácel. Košíček zahlcený množstvím jakéhosi sladkého tuhého rosolu, ovšem bez druhého plánu nějaké kyselinky, takže naprosto fádní. Ani kafetem to zatím nevylepšili. Příště se chystám na jednodušší věci – koblihy a závin z listového těsta. Nechtěla jsem sem hned chodit s odsuzujícím hodnocením, ale vyloženě jste mi nahrál.

Major Milčák:

hehe ;) no jó! já nejsme odborník na cukrařinu, ale zřejmě je tam záměr o původní receptury z první republiky. zkusím příště odchytit někoho kompetentního nebo to z nich vydolovat jinak… causa erhart… to be continued… :)

Dnes jsem s přáteli navštívila cukrárnu Erhart a mohu jen chválit. Byli jsme takový dobrý česko-anglicko-řecký mix a všem nám ohromně chutnalo. Nevím, jestli si vzpomenu na všechno, ale za sebe: horká čokoláda Boston se šlehačkou – výborná, voňavá, skvost. Linecký košíček s jablky byl jen dobrý, ale dort z odpalovaného těsta se šlehačkou, vanilkovým krémem a hořkou čokoládovou polevou byl božský. Ostatní slastně (promiňte mi ten výraz) chrochtali nad jogurtovými, ovocnými a já nevím nad jakými dorty. Káva všem chutnala taktéž. Ovocný juice, čaje i vzpomínka na dětství ve formě Kofoly bez problémů. Obsluha milá, rychlá, nebyl žádný zádrhel. Objednali jsme, zaplatili a než jsme se pořádně usadili, byla objednávka na stole. Při odnášení nádobí se velmi ochotná a slušná paní omlouvala, že není ještě tolik šikovná (šlo jí to dobře a krom toho – i kdyby ne, je mi milejší trošku nešikovnější, ale srdečný personál, než nějaký superprofesionální studený čumák). V cukrárně bylo stále plno, důchodkyně na kafíčku s dortíkem po nedělní procházce, pár cizinců, rodiče s mimčem v kočárku, taťka s pubertálním synkem. Mezi nimi zjevně několik štamgastů.
Na stole jsem přivítala papírek s povídáním ve smyslu – jsme v záběhu, omlouváme se, když něco nebude tip top, pracujeme na sobě, přivítáme jakoukoliv připomínku, napište ji na zadní stranu.
Domů jsem koupila ještě pár minetek – odpalované těsto s pistáciovým, oříškovým, vanilkovým a karamelovým krémem(šlehačkové tentokrtát nebyly), trubičky plněné ricottou s čokoládovými kousky, kokosové rolády a pár belgických pralinek -šampaňských.
Minetky a trubičky super, kokosové rolády měly slabounký
piškot, meruňkovou marmeládu a výborný máslový krém. (a že ho nemusím)
Belgické šampaňské pralinky byly zlatým hřebem odpoledne.
Tož tak, je to samá chvála, kritizovat fakt nemám co.
Jo a teď se 14 dní živím tukožroutskou polévkou. Za trest!!!!!

pivili:

děkuji za průlet, teď sjem tam minulý tden jen tak nakoukl dovnitř a lek v očích všech hostů mě docela upokojil, že je vše na správném místě :)

Žejo? Dnes jsem šla kolem a všimla jsem si jak jsou všichni uvnitř cukrárny v takovém zvláštním rozpoložení. Uchvácení…
To já po včerejších erhartovských orgiích měla dnes k večeři ciabattu namáčenou v olivovém oleji. (Sitia 0,3). A to byla taky bašta!

Hmmm, vypadá to, že budu muset zajít na další inspekci…beru si uprostřed týdne dva dny dovolené, tak už vím, co bude jeden z bodů odpočinkového programu ;-) Pak dám report.

Tedy doufám, že pan Cuketka mínil lesk v očích, nikoliv lek!
Ten může nastat v některých podnicích taky…:))))))

vcera jsem konecne navstivila take zminovanou cukrarnu. Prvni dojmy dobre..jelikoz byl vsedni den, tak jsme byli temer sami coby hoste :-) za vylohou uzasne dorty..na jednoho fakt moc…clovek by nejradeji ochutnal vse ! tak jsem si dala karamelovy dortik a braska tiramisu a jeste nejaky kosicek (jako vetrnik to vypadalo). Kavu jsme si dali kapucino – miluji tyhle velky hrnky ! Obsah byl take lahodny. Dortiky vsechny mooc dobre – ikdyz cena je vyssi, odpovida kvalite :-) Neodolali jsme a koupili i neco na ochutnavku zbylym clenum rodiny, pane ti si take posmakovali. Az na malou kolizi, kdy pani prodavacka vylila prinasenou kavu na zidli a podsalek (nastesti ne na bundu) bylo vse prima. Doporucuji !

Ach Bože! Dnes jsem tam byla zase! Ale ne vlastní vinou. Měly jsme s kolegyní společnou cestu z práce, nakupovaly na víkend, povídaly a já pravila, že jí ukážu, kde je ta opěvovaná cukrárna Erhart.
Mno, zavlekla mne dovnitř. Bránila jsem se, zapřela za futra, ale…
…hlásím, že torta inglese je absolutně fantastikuš!
Jak s pressem(kolegyně), tak s čajem (to prosím já).
Slabý piškot, na tom asi anglický krém a nahoře snad pařížská šlehačka, do které vnmíchali něco želatiny. No skvost! A dost!
Už tam nepůjdu. Aspoň měsíc…nebo týden…a to jsem na slané a kyselé a sladké moc nemusím. Tedy, aspoň jsem si to myslela.

A já tam byla včera…resp. ono to už vlastně je předevčírem (=ve čtvrtek). Na to, že bylo odpoledne ve všední den, byla cukrárna úplně plná. Venku před výlohou postával hlouček seniorek které si vyměňovaly zkušenosti, kdeže jsou v okolí další podniky s laskominami :-) Dala jsem si zde již zmíněnou horkou čokoládu Boston – vynikající, musela jsme ji mít až za ušima; k tomu ricottový dortík a domů pak pár kousků „mignoni“ plněných rozličnými náplněmi – tvaroh, ořišky, šlehačka…mňam…no o víkendu budu mít co dělat, abych odolala sladkému pokušení a opět se tam nevypravila:-)

Chystám se tam konečně taky o víkendu.
Cutie, nejhorší horká čokoláda se podává v Patiu. Tak jestli pro ni máte slabost, tak tam ne!
K Erhartovi si vezmu pomocníky na ochutnávání, moc se těším :-))

Vimaana1: Díky za varování ohledně horké čokolády v Patiu:-)! A přeji dobrou chuť u Erharta :-)

Vimaana1: také přeji dobrou chuť!
V pátek tam bylo narváno, jak u pultu a u stolků v přední části, tak i v té zadní. Stolek u okna okupovala parta bábinek a ukazovala si fotečky vnoučat. Před nimi plno talířků a hrnků. :)))Pak odcházely a to byl na dlouho jediný volný stůl. Když jsme odcházely my s kolegyní, byla fornta u pultu až ven.

Tak jsem tam byla včer znovu. Pod záminkou vyzvednutí lístků do divadla jsem si udělla trochu zajížďku a vyrazila opět do Erharta. Bylo tam narváno, jak se na sobotní odpoledne sluší a patří. Tentokrát jsem si vzala jen take-away – jeden kousek Pivli vychvalované torty inglese a ještě tvarohový dortík s lesním ovocem. Oba dortíky neměly chybu – výborné a docela hutné. Příští sobotu za mnou přijede kamarádka, tak mám alespoň další důvod tam vyrazit:-)

Cutie: vítejte v klubu závisláků! Kolegyně, co tam se mnou byla v pátek už po cestě domů přemýšlela, kdy tam zase zajde.
A kamarádka z Anglie, spolu s naším řeckým kámošem také vzpomínají se slzou v oku.
BTW: ta horká čokoláda Boston je vážně něco!
Tyjo, vážně nejsem agent Erhartovy cukrárny…:)))

Pivli: Už je to tak, správně jste to označila tím klubem závisláků;-) O čokoládě Boston mi ani nemluvte, hned bych si ji dala…Teď se snažím touhu po sladkém přebít slaným…právě si dělám palačinky naslano…tak třeba to zabere (alespoň na chvíli) :-)))

Taky jsem neodolal a zasel na kontrolu. Dortiky dobre, trosku me zarazilo to, ze jsou na vahu, neobvykle, ale proc ne.
A k te opevovane horke cokolade, nevim, zda jsem si dal boston, proste defaultni horkou cokoladu. A byla podprumerna. Zretelne pudingova, dokonce s typickymi zmolky chladnouciho pudingu. A chutove to taky nebyl zadny extra turbo zazitek.
Nevim, kde v praze, ale v Bratislave je Cokoladovna pod Michalem, kde delaji spickove horke cokolady a lepsi jsem zatim nenasel.

Na váhu je pečivo, dortíky jsou cena za kus.
Boston čokoláda rozhodně pudingová nebyla, natož žmolkovatá.(pudingovou jsem snad nikde ani nezažila, tak nemám s čím porovnávat)
Měla jsem ji několikrát, anžto kávu prakticky nepiju. A vždy byla super. Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu.:))))

Ahoj,
nevíte někdo, jakou má Erhartova cukrárna otevírací dobu? Nemůžu to na netu nikde najít a nejsou ani v online telefonním seznamu, abych jim zavolala. Díky!

No, my co jsme ze Zlína se na podnik jako je Erhartova cukrárna mrknem na Cuketce, a pak jdeme do cukrárny U mlsné kočky, abychom nedráždili jenom oči. Také výborný podnik – doporučujeme návštěvu, pane Cuketko… http://www.umlsnekocky.cz

Našla jsem dva telefony do Erhartovy cukrárny (777337080 a 233312148), tak snad jeden platí. Mají mít taky webové stránky http://www.erhartcafe.cz, ale ty se teprve připravují. Možná by se dala zjistit otvírací doba i na jejich adrese: info@erhartcafe.cz

Předně, mám na Erhatovu mučírnu (pardon cukrárnu :-) ) pěkně slušný návyk! Ale dnes jsem byla kousek jinde :-) Cukrárna Alchymista je od Erhatovy co by jednu zastávku tramvají a rozhodně stojí za návštěvu. http://www.alchymista.cz Mají trochu menší výběr dortů, ale to je možná dobře. Nechávala jsem si na zoubek zabalit testovací vzorek a Cheesecake i Sacher obstál se ctí. Obsluhující moc příjemný mladý muž .-) mi při balení dortů vysvětloval, jak dorty podávají u nich. Cheesecake prý přelévají sirupem. Vybafla jsem na něj: javorový? Chudák, nečekal zvědavou nakupující :-). Ale nedal se zaskočit a sirup dávají fialkový. Fialkový! Hned jsem chtěla vědět zda ho taky prodávají. Další zákeřná otázka :-D! Bohužel, mají ho ve velkém balení. Ne, nebojte se, nenechala jsem ho odlévat do kelímku :-D. Na Letnou prostě nebudu chodit, Erhart…Alchymista…:-D. Jdu si dát kyselou okurku! P.S.: mají krásnou zahrádku ve vnitrobloku.

Erhartovu cukrárnu jsem navštívila dvakrát a vždy se opakovalo totéž. Objednala jsem si kafe Latté, vodu a dortík. Asi do minuty jsem obdržela vše kromě kafe. Poprvé jsem se šla hlásit asi po 20 minutách, podruhé jsem vydržela pouhých 5. I když jsem si říkala, že to přece není možné, aby na mě s kafem zapomněli 2× za sebou. Bylo to tak. Ale nezanevřela jsem, a jak se říká do třetice všeho dobrého :o) ještě se tam vypravím. Mají neodolatelnou atmosféru a to latté je tak dobré, že stojí zato říct si o něj dvakrát. Zvláště doporučuji čokoládový košíček s jahodami – teď v sezóně je to úžasná kompozice barev, chutí a vůní.

V Erhartově cukrárně, kterou jsme navštívili koncem května 2008 je zboží je vkusně naaranžováno, velké kulaté dorty pěkně nepřehnaně nazdobeny, ani jsme nevěděli, jaký ochutnat. Jak se, bohužel, ukázalo, nemuseli jsme si dělat s výběrem takové starosti. Všechny, i když různé druhy, chutnaly stejně. Kdo čeká, že dobře, toho zklamu. My byli zklamáni neznatelným těstem, krémem co nebyl krém, ale pěna jednotné pouze mdle nasládlé chuti, s kterou evidentně vypomohl nějaký velkoobchod s polotovary pro cukráře, čokoládovým zdobením co nechutnalo jako čokoláda (viz krém) a teplou bryndou za 40Kč prodávanou pod názvem Ledová káva. Než jsme přišli, bylo v cukrárně prázdno, už vím proč.

38.: hm, byla jsem v cukrárně několikrát, jezdím či chodím kolem tak 2× týdně, ale ještě jsem nezažila, že by bylo prázdno. Možná tak 5 –10 minut se trochu uvolní, než „najede další parta“. Byli jsme tam i s přáteli z daleké ciziny, nadšení veliké. Nesouhlasím, že všechny dorty chutnají stejně. Naopak. Navíc: šlehačak je skutečně šlehačka a ne škrob a bílek, krémy jsou krémy a ne náhražky, čokoláda čokoláda a ovoce je krásně čerstvé.
Kávu nepiji prakticky vůbec, tak nemohu soudit, ale pokud vím, výhrady byly jen minimální.
Co člověk to jiná chuť, ale že by až takhle?

Tak jsem Erharta včera se svou drahou polovičkou konečně navštívil. Stolek byl volný jen jeden, naštěstí ho žena s dětmi zabrala hned při příchodu, zatímco já šel stát frontu… Vyhlédl jsem si „Mascarpone“ a žena „Sacher“. Po ochutnání mého dortíku mi ženuška strčila svého Sachera, že ji prý moc nechutná. Pravda, byl lehce sušší, marmelády jen poskrovnu, ale čokoláda výtečná a šlehačka opravdu ze smetany. Na mě byl zas můj Mascarpone příliš sladký, takže výměna proběhla k celkové spokojenosti. Oba kousky ale vyšly každý na cca 45,– korun. To mi přišlo jako málo muziky za dost peněz. Presso bylo výborné, cappuchino prý také, jen pěna s většími bublinkami kazila pohledově první dojem. Děti si daly čokoládový kaštan, pistaciovou kuličku a kousek dortu od nás. Čaj nehodnotím, měly ho z domova :o) Celkově dávám 4* ze 6.

Hlásím návštěvu Erharta z červnového nedělního odpoledne. Cukrárna plná akorát, vzhledem k slunku obsazeny nejvíc stolečky venku. Dorty samotné (opravdu jsou na váhu! ale ukrojí kus vždy tak, že víceméně odpovídá údaji za 100g) mě také neoslnily. Jsou dobré, ale podobné jako u Hájka a Boušové. To není výtka, jen že pokud člověk čeká neco úplně výjimečného, tak u dortu to nedostane. Za to domácí pečivo (mignoni a spol.) a cukrárenská klasika jim jde skvěle – můj favorit je laskonka, kokosová s lehkým karamelovým krémem. Lepší jsem nejedla. Sortiment pečiva asi dost obměňují, leccos z toho, co popisuje pan C. v nabídce nebylo. Servis zcela v pořádku. (rodiče ocení dětskou židličku, hrací koutek a přebalovací pult v telefonní budce:)

Tak jsem při čekání na kamarády neodolala a taky nakoukla dovnitř. Fronta byla první známkou toho,že je asi proč tam i vstoupit,tak jsem se odhodlala. A neměla to dělat! :) Pán přede mnou si kupoval pět větrníků,že prý zásobu na doma :) Já neodolala větrníku a laskonce a užpo prvním soustu jsem byla na pokraji blaha. To byla vážně laskonka! Ne nějaká nafouklina bez chuti s fujmargarínovým krémem. Větrník jsem nakonec neuhájila, kamarádi přišli, nechala jsem je velkomyslně ochutnat a než jsem se otočila, nic nezbylo. Obávám se,že se na místo činu budu muset vrátit :)

kam se na tuhle cukrarnu hrabe Mysak. vyborne, je to trochu droga :)

U Erharta jsme si pořizovali svatební dort, a v rámci přípravy jsme otestovali asi devět druhů. Bylo to velmi náročné :-) Nejlépe nám chutnaly Zuppa inglese, Hruškový dort a Japanaise – jsou fantastické a rozhodně ne tuctové, nikde jinde jsem podobné neměla, obzvláště první dva jmenované. Ceny jsou sice vyšší, ale myslím, že stojí za to.

Bohužel jsou to jen zloději dobrého jména,které si sami nevydobili. Až to sami dokáží pod svým jménem.
,pak klobouk dolů.Zatím jen parazitují.

Dědic

Těm znalcům cukrařiny co píší komentáře bych opravdu,ale opravdu přál aby mohli ochutnat cukrářské výrobky pana Erharta a ne toho kdo se na něj jen hraje

44. + 45. : tak s tím něco udělejte! Evidentně víte o problému Erharotvy cukrárny víc, než my ostatní?

Rád bych .jen být o 20 let mladší a nebýt v inv.důchodu.Bolševik vše ukradl,některé vyhodil z vysoké školy a donutil emigrovat, jiní skončili jako popeláři.Holt to byli kapitalisti.No a po revoluci,aniž by se nikdo ptal !!!! použili naše jméno. Tak mám pocit jako by vám kradl i to jméno které nám zbylo.

Dobrý večer prší tak k věci,
Ano sežente prosím Pavlíně Vlčici Wolfové nějakou filmovou rolu aby nedělala couru v Chebu a v USA ,takže prosím Vás snažně zachrante vnučku věhlasného komika Franty Filipovského ,že je nám bližší francouzský humor klasiky četníka a jeptišky nežli novinářské kauzy
Tonin Brachtl

Ano do cukráren nechodím ,není to tam jako když hraje Schweiz Deutschland WM hokeje to lítali zákusky jako v němém filmu Chaplina ze švýcarská střídačky ovšem Němci nechápou humor a jsou brutální jako v KZ vůči židům.
To mě připomenul hokej MS tvou rolu znásilnované sestry v Hilary tu atmosféru násilí ,ovšem Maďaři nnnepískali to střetutí týmů.

Tonin Brachtl

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)