Milí fazoláři!

Hlásím první sklizeň. Dvě fazolky Zolfini z prvního hotového lusku za oknem! :) Tři nádoby venku zatím raší jedna báseň, tak ještě, prosím, alespoň tisíckrát tolik. Pokud jste pozadu, valte pro fazolky a nádoby. Ještě je čas!

Reklama

Komentáře

Gratuluju! Vzpomínám jak jsem v ruce jako zlatá vejce kdysi držel své první kuličky cizrny…jako vlastní děti :).

Připojuju se ke gratulaci!

Mně šíleně bují mizuna, ostatní zatím roste zvolna a spořádaně.

↪ 4 Ívy: tak zrovna tyhle fazole zolfini, jemné máslové, jenom co nejšetrněji uvařit a jednoduše ochutit (oliváč, sůl, pepř)

Tak hlásím, že jste mě zlákal. Ovšem nefazolkuji, nýbrž hráškuji! Také tedy bazalkuji a petrželkuji, ale to každý rok ;-)

↪ 6 L.A.: My s dcérou taky letos pěstujem hrášek (kromě každoroční bazalky, saturejky, máty, šalvěje a tymiánu – ty musí být vždy). Zasely jsme ještě před publikováním původního „fazolového“ článku. Lusky už jsou skoro jedlé a vypadají moc pěkně.

Vážení, jděte se zahrabat. Já letos chřestím. Pěstuji chřest od semínka. Tak počkejte tak tři roky a já vám ukážu. Che che che
(pochopitelně i pár dalších maličkostí jako rajčata, papriky, okurky, cukety, bazalka, majoránka, libeček, hrášek cukrový i dřeňový. keříčkové fazole … ) Já vím, to se m to směje se zahrádkou, ale člověku to nedá se pochlubit ;-)

↪ 7 aida: Já zasela 31.5 již naklíčené kuličky. Teď mají rostlinky cca 15 cm. Tady v Praze mám jen okno ;-)
To na chalupě, kde jsou přes léto rodiče, to žije! Rajčata, okurky nakládačky, cukety, bylinky, brambory, mrkev, špenát, cibule, kedlubny giganty, hrášek… Taky mé experimenty ředkev Red Meat, physalis (loni byly rostliny obsypány lampionky, ale bohužel nedozrály), vodnice, bob zahradní (loni slušná úroda), vigna čínská (s údajně až metrovými lusky, loni jen tři jako brčko slabými lusky zvící sotva 10–15 čísel). Abych se teda taky pochlubila ;-p

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)