Opožděné odrobinky

Po náročném pátku vyplněném Víno Revue Prague Trophy a Interblogem2 trousím z kapsy množství značně ošolíchaných odrobinek. Jau! ,)

  • Maso pusť aneb Cuisine d'Alchimiste

Od 31. ledna do 5. února zažije Praha druhý pokus o obnovení karnevalové tradice – Bohemian Carnevale 2008. Součástí šestidenního hemžení je i speciální gastronomický program Cuisine d'Alchimiste.

26 restaurací, 5 barů a 3 kavárny budou hostovat tematické akce. V restauracích to budou velká grand menu a menší degustační menu, ke kterým se probojujete jen s karnevalovým pasem a jeho konzumačními lístky. Pas stojí 1050,– Kč a obsahuje 5 konzumačních lístků á 120,– Kč. Ty je pak možno ještě volně dokupovat.

Ambiciózní že? :)

  • Nová vlna

Tak nadité jídelní bookmarky tady snad ještě nebyly. Nejprve dva skvostné beerblogy Beer Culture a Pivní Filosof (via Czech Please). Oba jsou sice v angličtině, ale téměř výhradně o českých pivech, hospodách a malých pivovarech. Kde jste, čeští pivaři? ;))

Naši pověst (alespoň v jídle) zachraňuje nové Yvino Praktické kulinárium (via florentyna.cz), již pěkně zabydlený Alenčin foodblog (nepřipomíná vám něco?) a dočista novorozený zápisník Žufánka vaří.

Úplně na poslední chvíli jsem pak objevil záchranu pro všechny milovníky kyselé rýže, syrových ryb a smrdutých řas – Sushi Blog! Ve slovenštině, zato pěkně polopaticky a přizpůsobeno na naše středoevropské poměry. Jako bonus – velice dobré info o slovenské sushi-barové scéně! ;)

  • Brány kelímkového „pekla“ se otevřou v úterý

Oficiální datum otevření prvního Starbucks v Praze je v úterý 22.ledna. Mrkněte se na první fotky a video ze slavnostního mecheche. Do konce týdne bych se taky rád dostal na řadu… ,)

A co na to Coffeeheaven?

  • Předsmrtná křeč

Zdravotní výbor sněmovny to opět zkouší s novou verzí protikuřáckého zákona. Tentokrát snad dokonce i s pokusem o absolutní zákaz v restauracích. No, uvidíme…

  • Čtení na dobrou noc

Poslední týden si vždycky před spaním dávám několik zápisků z Waiter Rant (via matesola.com). Je to jako droga. Neuvěřitelně čtivé příběhy jednoho obyčejného číšníka z New Yorku. Doporučuji!

  • Já bych to považoval za dobré, ale musel jsem si dát dvakrát tolik kašičky, než jsem dostal

Roztomilý Vašek v akci. Bez komentáře ;)

Reklama

Komentáře

jen poznámka k tomu „bohemian carnevale“ – už mne to dlouhou dobu štve, že někdo tady pořádá„mega-super-giga“ akci, která se jmenuje Bohemian carnevale" a přitom mají už jen v názvu hrubky! Resp. je to poloanglicky a poloitalsky. První slovo je anglicky a druhé italsky. Chtěli-li by to pořadatelé nějak umravnit, jmenovalo by se to „Bohemian carnival“, aby to bylo celé anglicky, italsky to celé neumím. Ale mít jedno slovo z názvu anglicky a druhé italsky, to nechápu. Jsou snad blbí? Je to každopádně ostuda. Rostislav a Zlatuše Müllerovi, členové spolku pro vzájemný obdiv…

Tak už chápu odkud vítr vane! Marně jsem si lámala hlavu, kde se mi doslova přes noc vzalo 180 návštěvníků :).
Je mi velkou ctí ó velký ó mocný pane Cuketko ;)

je mi líto, ale ač se na starbucks těším, pořídil jsem si cofeeheaven kartičku a chci si naspořit na ten hrneček :D

ren:

asi je v tom pojetí skryté sdělení, které nejsme schopni dešifrovat…

mě zaujalo docela úctyhodné spektrum podniků, které se zapojily… jen mě vrtá hlavou, jeslti se budu muset na některou z věčeří zamaskovat přiloženou škraboškou :)

Žufanka:

:) jsem vždycky rád, když se objeví něco nového!!! držím palce ať vydrží elán, disko dortík je +++ :p

marek:

kustomerova loajalita v přímém přenosu :) kolik toho na hrneček musíte utratiti?

Sakra ten pivni blog jsem objevil asi pred 5 minutama na jednom cestovatelskem webu :).
Jinak tu v UK je jak ja jim prezdivam Starfucks jeste spolu s retezcem Costa doslova na kazdem rohu (tuhle se jeden nacpal dokonce do nemocnice).Nekteri anglicani jim davaji za vinu zanik klasickych bister.Kaficko a vse ostatni je tam dobre ale drahota,drahota…

I ja se pripojuji se svym diky, pane C.! Vase zminka me velice potesila a zaroven nasmerovala na dalsi blogy. Jen tak dal, at je nas co nejvice!

P.S. Starbucks, bohuzel, dorazil i do naseho relativne maleho mestecka, ale uz ted se spekuluje, jak dlouho se tu udrzi s jejich cenami.

pěkně zabydlený Alenčin foodblog (nepřipomíná vám něco?)

Áno, pripomína (Sladký život), ale iba formou, obsahovo je to slabšie.
Vždy som plná obdivu, kde sa to všetko (pôvod receptu a ingediencií) pani Šárka naučila :o))
Pevne dúfam, že Alenka si svoju vlastnú cestu raz nájde…

Alenčin foofblog: a co na tom, že připomíná Dolcevitu?
Někdo dělá blog už delší čas a jiný se to teprve učí. A že má třeba podobnou barvu a styl? Na Blog.cz není na výběr tolik barev a stylů co blogařů! Hlavní je že Alenka dobře vaří, hezky fotí a chce se se svojí kuchyní pochlubit.
Takový blog je určitě příjemnější než některé s recepty někde opsanými, bez fotek a následně bez komentářů.

Dobře nám ten nový rok začíná :-) Díky za nové adresy, které mě totálně seberou ten poslední čas, který jsem měla :-)

Alenky foodblog jsem objevila a už ho mám v oblíbených :-) Žufanku a Ivu si přidám taky :-) Tak vás holky vítám a přeji nesmrtelnost vašim stránkám a hlavně hodně kuchařských nápadů!

Skončila doba bezradnosti „co do hrnce“ ??? Nápadů tu nacházím víc než dost a zařazuji se mezi pravidelnou návštěvnici těchno prima foodblogů. Přeji hodně čtenářů a i bez uděleného souhlasu si vás zařazuji do rubriky „oblíbené“ :-)))

Poznámka:

Konečně je tu taky vidět, že holky vařit umí :-) Poslední dobou to vypadalo, že jsou zdatnější páni. Poměry sil se na foodblogerské scéně začínají vyrovnát :-) Jen tak dál :-)))

DolceVita: Někdy mi spíš připadá, že pánové na svých stránkách spíš „cinkají na Pavlovův zvonek“ a svým barvitým líčením toho, co, kde, jak a za kolik slupli a vypili, nutí své čtenáře ke koupi novějšího modelu klávesnice, protože tu starou si musí každý zákonitě „proslintat naskrz“. A nic proti Vám paní Šárko ;-), ale nejste o moc lepší, jen čtenářům poskytujete větší množství využitelných receptů a méně „slintacích“ reportů. Holky prostě vařit umí, jen nemají tolik času vysedávat u počítače a je jen málo kouzelnic, jako jste Vy :-)))

sochy:

jslti vás to zajímá více, doporučuji se poohlédnout i po této publikaci:
http://www.neoluxor.cz/…lic-d3t66319

;)

petta:

:))) pěkné zhodnocení, můj cíl není ani tak revitalizace klávesnicového průmyslu, ale rozšiřování obzorů škrabkou na led. ať už razíte ven, nebo doma do spíže – zbystřete, dobrodružství číhá všude! ,)

DolceVita:

Dekuji za uvitani, Sarko. Jakypak muj souhlas – mne je velkou cti! I ja si milerada udelam odkaz, jen co budu mit chvilku. Nejak mi v posledni dobe nezbyva moc casu a na vine je velkou mirou spousta prijemnych webovych stranek o vareni, ktere rostou vsude okolo jak houby po desti. Nove napady a recepty jsou ale vzdycky vitany. Od cteni kucharek se jen presunu ke cteni foodblogu ;o)

Mr. Cuketka, thanks a lot for mentioning me here. A lot of people have visited my blog thanks to that. I hope that they have liked it.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)