Kopiluwakovinky

Čtyři přátelsky umaštěné odrobiny od svačiny o velké přestávce. Cvrnknuté mým palcem vám rovnou do sešitu. Ten nemáte ani podepsaný od rodičů, ani patřičně upravený. Teď navíc s krásnými tučnými fleky… ;)

  • Dlouho odkládané ukrknutí

Na dvorku malých farmářů se schyluje k drobné úlevě. Podle parlamentní telenovely bude moci farmář prodávat drůbeží a králičí maso, zvěřinu, mléko, vejce a včelí produkty v menším množství bez hypertrofované buzerace. Spousta věcí mi tam ještě chybí, ale i toto je určitě krok správným směrem! ;)

Pan ministr se nechal slyšet, že se plánují ještě další antibyrokratizační chvaty. Snad ten úřední šiml nechytne zpětnou vazbu. Ukous' by si… ;)

  • El pšouk?

Totižžž… ;) Nevím jestli ta písmenka z loga nového blogu El Souk čtu dobře! Zdejší milý diskutér a pouštní eskamotér rachad si minulý týden otevřel svou vlastní pobočku. Prozatím stačil udělat arabské hot-dogy, vykuchat rybičku a očumovat jehněčí hlavy. Šikovný kluk! ;)

Něco mi říká, že to s ním bude docela sranda. Prosím, poznačte si do památníčku http://www.souk.cz!

  • Kopi Luwak v Praze!

Při našem espresso průletu z minulého týdne jsme si nenechali ujít jednu kávovou kuriozitku. V nově otevřeném winebaru Bar Bresto ve Štěpánské ulici 31 totiž nabízejí proslulou kávu Kopi Luwak.

Jeden šálek espressa připraveného z kávových bobů strávených živou cibetkou zaplatíte 249,– Kč. Já jsem samozřejmě snob, takže jsem musel okamžitě ochutnat. Káva má nepřehlédnutelné živočišné tóny v aromatu, v chuti je potom milá s poměrně živou aciditou. Stojí to za těch 249,– Kč? Nevím, podobně jako u všech podobných gastro-vylomenin si to musíte v hlavě srovnat sami.

  • Píp, píp, píp – LOL

Konečně, mé srdce zaplesalo! AGéčko a Ochlasta spolu. Že jim to ale sluší? ;) The FN Diš!

Reklama

Komentáře

Jeden šálek espressa připraveného z kávových bobů strávených živou cibetkou zaplatíte 249,– Kč.

Nešel jsem zatím tak daleko, abych konsultoval Telefonní seznam, ale něco mě říká, že vyčůraní Češi (jsem nakonec jeden z nich!) brzy najdou pana Cibetku, či paní Cibetkovou..... Zbytek lze domyslet.
(Varianta: pan Cuketka, pí Cuketková se mírně přejmenují.)

Kopyrájt Jednorožec. Požaduji pouhých 15% ze zisku.

Trochu přehnal ne?:-) Jasně že o nějaký pšouk nebude nouze – znáš to – fazole, cizrna, kuskus… To mi připomíná, jak rodiče vybírají jména potomkům a zavrhují např. Karel(budou na něj volat Karle!Smrdí ti varle!) a nakonec zjistí že je celkem fuk jak se bude jmenovat, protože vtipálci jsou nesmírně kreativní,že? :-))) Díky za podporu Herr Zuchettka!

Jednorožec: „srovnat v hlavě“, jen aby to ta cibetka měla srovnané jinde.. brrr, každopádně je to nátura, koupit si kafe, které už bylo jednou vycibetkováno

Rachad: musím pana C. trochu podpořit, ten kopec výborné zeleniny v sobotu.., ještě že jsem nekuřák, svítil mi v pokoji výstražný nápis NO LPG ještě hodinu :-)

Rachad: chci to hned!! Stránky super, ale kde je to papání k mání?

6 :-) No přeci na mých super interaktivních seminářích :-))) Ba ne. Jsou to taková neformální přátelská setkání nad jídlem, pokec a drbárna, degustování, porovnávání receptů a oboustranné obohacování. Aspoň doufám, že to účastníci zájezdu vnímají stejně…:-)

Rachad: Jako účastník sobotního zájezdu to vnímám stejně, bylo to moc fajn. Dozvěděla jsem se nejen jak připravovat kuskus jinak (a lépe!), ale především si cením možnosti setkat se s lidmi, kteří mají podobnou „krevní skupinu“, alespoň co se zájmu o jídlo a vaření týče.

Re 2 a 5: Aha, já o voze, vy o koze. Moje chyba.

Víte, že asi nelze do angličtiny přeložit „vztahovačný“? Alespoň mně to nejde.

9:Jejda!Snad ne Karel?:-) To bylo jen takové škádlení…Vím že monsieur Cuketka bere tyhle věci s nadhledem, o čemž svědčí jeho anketa na téma Cuketka alias Rozpustilý exkrementík coby logo :-))

7. No, vzpomínala jsem na vás, jak se asi seminář vydařil. U nás proběhlo úspěšné pokrytí. Tak snad všechno vyjde, jak má.
A na další seminář si brousím zub už dopředu! :-)

13: Egocentric je sebestředný, nikoliv vztahovačný.
Nice try, but no cigar!

15:Feisty má dva významy: frisky or irritable. Irritable není na míle vzáleno, ale stále to není vztahovačný. Spíš podrážděný, nevrlý.

Vztahovačný je někdo, kdo si myslí, že se mluví o něm, když se o něm nemluví, bere věci bezdůvodně na sebe.

Já nejsem překladatel a tahle debata snad nepatří na fůtblok. Paní učitelka je sice asi ráda, že tu nemalujeme po zdích kosočtverce, ale cítím, že by nás každou chvíli mohla zase tvrdě přivést k učební osnově.

no já nechci bejt zlej,ale připomíná to ten vtip,jak jeden jí ořechy a druhej se ho ptá,kde je vzal.a ten první povídá:„za rohem jich je plný.....“

pro mě osobně to moc lákavé kafé není.ale proti gustu…

Feisty: čiperný, rozpustilý, svárlivý …
Egocentric: sebestředný, vztahující na sebe, stylizující se do středu dění…

El Souk – je zajímavé číst, jak to na Vás působí. Když to viděl můj arabský kamarád, prohlásil, že si neumí představit, jak to vypadá z pohledu člověka, který neumí číst arabsky. :)

Vztahovačný – normálně „touchy“, v tomto kontextu se to ale moc nehodí. Tady je to má něco společného s „paranoid“ nebo „self-absorbed“ a ani „navel-gazing“ není od věci. :p

19:Mí arabští kamarádi to komentovali jediným slovem: Mahboul…:-) (slušně – magor)

No, mistře, již můžete uzemňovat okřídleným infantilismem „Papů hovno.“
Případně se pyšnit, že pan Cibetka pil kávu z bobků Cuketky.
Každopádně kratuluji :-)

Ta cena za kávu Kopi Luwak mi přijde nějaká nízká.
Nechce se mi zdát, že stojí skoro stejně jak káva na pražském letišti… :-)
Čekal bych cenu kolem 500 Kč, a to i při nízkém kurzu dolaru

Alkyoneus:

jak se to veme :) postřeh s pražským letištěm je ale ftipný!!! :))) máte pravdu!! ruzyně rulez… :(

ale např. tady máte 1000g za 15869,31Kč

http://e-coffeshop.ewr.cz/index.php?…

to je 111,– Kč za 7g (dávku na espresso :) a to je ještě k tomu cena pro „koncáky“ ne pro kavárnu.

v tom videjku co jsem tady dal se uvádí vysoké procento falsifikátů, takžer si to můžete i dále přebrat po svém… :)

v tom videjku … se uvádívysoké procento falsifikátů
Všiml jsem si. Nějaký vymočenec koupil 3 kila a pak toho prodával balíky a balíky. Hrnečku, vař!

Podobně se traduje o jednom malíři, myslím že Corot, že za svého života namaloval 87 krajinek, z nichž 145 je v New Yorku.

tak dnesni vecer jsem se vzhledem k necekane zmene programu rozhodla venovat cely strankam o jidle:) a pred chvili jsem vybusila na sarcin blog nabidku letniho grilovani na morave, konkretne v ostrave (resp.pridruzene obci u ni). abychom se trochu delokalizovali a uzili si i setrvali moravaci:) takze pokud mate nekdo zajem, grilovani vseho mozneho na morave je k dispozici:))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)