Osteria Da Clara

Normálka svoje budoucí úlovky nebonzuju dopředu, ale pro tentokrát se neudržím a udělám výjimku. Z toho nejnovějšího jsem si totiž kecnul na zadek… ;)

Řeč je o novém italském podničku ve Vršovicích – Osteria Da Clara (recenze restaurace na Scuk.cz). Pro mě ho objevil Brewsta z Czech Please (přečtěte si jeho podrobnou recenzi!), který bydlí kousek a z pražské blogosféry tam byl jako první! ;)

Koncept tohoto malého zařízení s asi 12 stoly spočívá v nabídce jednoduchého jídla z krásných čerstvých surovin za (na Prahu!) neskutečně výhodný peníz. Navíc se jim daří budit v hostech až neuvěřitelnou radost z jídla!

Okolo oběda dostanete (i o víkendu) jednoduché menu – jedna hutná polévka (29,–), jedna chuťovka (35,–), tři druhy těstovin (cca 90,– Kč) a dva druhy masa (98,– Kč). Na večer je menu o něco propracovanější, ale ceny se drží i tak při zemi (předkrmy do 100,– Kč, těstoviny 130,– Kč, hlavní jídla 250,– Kč). Osm druhů rozlévaných vín za 30,– Kč!

Zatím každá ochutnaná položka z obou lístků mě srazila do kolen. Všechny kousky se vyznačovaly přímou prezentací, použitím základních surovin s respektem, a taky perfektně zvládnutými recepturami. Čuměl jsem, co všechno se dá provést s tak základními vstupy! A hlavně jsem čuměl, co všechno to udělá se mnou!!! ;)

Polední menu se mění každý den, to večerní prý co dva týdny, ale improvizuje se i za pochodu. Při jedné objednávce z večerního mi dokonce kuchař tlumočil radost z volby a nabídl ještě jednu improvizovanou variantu provedení k zrovna objednanému vínu. To se mi snad v Praze ještě nestalo!!!

Jedinou stinnou stránkou podniku je obsluha – amatérská, pomalá a chaotická. Milá, vřelá a veselá sice taky, ale v celkové rovnováze dokonalého zážitku až příliš rozhrkává příjemně svištící mechanismus. Po prvních dvou chodech, již ale budete inhibováni tak, že to ani nepostřehnete.

Mám teď óbr dilema s hodnocením, protože čistě formálně by si tam náročně nafouklý pažravec dokázal najít desítky chyb. Mě se je tam ale hledat moc nechce. Chce se mi tam zase v sobotu přijít, dát si pět chodů a v klidu se tam v nich rochnit tři čtyři hodinky… ;)

Čtěte dále:

Jestli jste tuhle novou osterii už vyzkoušeli, uvítám váš názor. Pokud ne, okamžitě tam upalujte a dělejte tržbu, ať mi tenhle poklad hezky prosperuje a ať si tam můžu každý víkend chodit retušovat náladu! Podle mě v Praze v současné době neexistuje srovnatelné místo (ve své kategorii)! A kdyby jo, znáte takové?

Reklama

Komentáře

Jejda, to mě štve, že nejsem z Prahy. Hned bych tam běžela… :-)

Osterii mám v plánu tenhle víkend. Já jsem tedy už jednou šel do La Vallety, která byla na tom místě předtím, a podle Brewsty to byl taky zajímavý podnik. Bohužel se mi podařilo přijít den poté, co ji zavřeli.. :) takže díky za tip pane C. krátký report podám. Vypadá to na typ restaurace, která mi zatím ve Vršovicích trochu chyběla. Jakkoli je tam spousta podniků, kde se dá slušně a levně najíst, až doteď nic extra zajímavého snad s vyjímkou Ega u Bohemky (stojí za návštěvu) a Atelieru (kde jsem teda taky zatím nebyl). Neklid, který má brewsta oblíbený, mě moc neoslovil, zakouřeno, hlučno a jídlo ne špatné, s příjemnými cenami, ale taktéž nic extra.

skip:

s Brewstou se většinou v názorech na podniky rozcházím, teď po dlouhé době jedna vzácná shoda ;)

Vypadá to na typ restaurace, která mi zatím ve Vršovicích trochu chyběla.

bych opravil na:

Vypadá to na typ restaurace, která mi zatím v Praze hodně chyběla. ;))

Tak tam se musím co nejdříve vypravit! Neměla jsem se na to dívat teď před obědem…

Tedy, úplně mi z toho začalo kručet v břiše!!!
Máme byt plný řemeslníků, takže se druhý den živíme jen právě koupenými houskami s paštikou a dnes ráno, když jsem se probojovovala do kuchyně k lednici, uzmula jsem mléko a zalila si misku s Jordan´s vločkami…
A teď čtu tohle…
Mno, z Pankráce je to do Vršovic kousek, píši si do deníčku a děkuji za tip!

Tam bych mohla vzít rodinu o víkendu na oběd! (Pořád by jedli, lemouni ;-). Potěšení z podniku by mi ale mohlo zkazit zakouřené prostředí. Prosím tě, Cuketko, jak jsou na tom z tohohle hlediska?

Cutie:

určo určo, chuťovka + těstoviny + secondo + sklenka vína < 200,– Kč… kousek dál v centru by vám dali buď to samé za 200–300% ceny nebo naprostý shit za 150–200% ceny.

stačí si jen projet všechny italské napodobeniny podél ruské/francouzské a okolí míráku a je to jasné, třeba takové groseto vypadá vedle klárky jako nepodařená karikatura :)

Pivli:

nepište do deníčku a vyražte, třeba hned v sobotu na oběd :) než je to přestane bavit, nebo než se tam budou stát fornty. majitel prozíravě do vstupu umístil rozlehlé sofa pro potenciální čekatele, k tomu stoleček a slušnou řádku krásných italských kuchařek. možno prohlížet při čekání mezi chody!!! :) jsou krásné!

Major Milčák:

nekouřilo se a nikde jsem neviděl ani popelníky :) vemte je tam lemouny a pak mi napište. strašně moc mě zajímají ostatní reakce!!!! alespoň na malý obídek :))))

no tak to se tam musim jit co nejdrive mrknout, treba dostanu neco extra za jmeno:)))

klara: Zkus to a pak dej vědět, jestli to zabralo ;-)

V predchozi „verzi“ – Vallete jsem parkrat byl, ale nikdy me moc neoslovila. Ale zkusim jim dat zase sanci. Jinak, kdyz uz se bude pan Cuketka potulovat po zdejsich koncinach, tak bych zkusil doporucit zkusit se nekdy podivat do Neklidu, docela by me zajimal jeho nazor (nejde o zadne hogofogo, ale myslim, ze tamni pomer cena/vykon/chut je tu v okoli asi nejlepsi). Pripadne po skutaleni se z kopecka neni spatne zkusit navstivit lehce zastrceny restaurant Piran, podavajici prevazne balkanskou kuchyni (o kterem mam stejne dobre mineni jako o Neklidu).

[3] skip: Ad Ego – nevim, parkrat jsem tam byl a treba to bylo tim, ze si pokazde kuchar vybral horsi den, ale jidlo me tam nejak extra neoslovilo (a personal byl lehce arogantni). Prijde mi, ze napr. v Neklidu, ac tam ted jiz byva leckdy precpano, je kvalita jidel (v dane cenove kategorii) az vzacne vyrovnana (jedine, kde to bohuzel neplati jsou hotovky – tam az na par vyjimek je to jak kdy). A taky „neklidny“ jidelnicek preci jen obsahuje vetsinu zajimavych a (vzhledem k tipu podniku) netypickych jidel.

Tak to vypadá, že tam bude v sobotu pěkně narváno! A já bydlím za rohem, hurá! Díky za tip!!!

Tak jsme dali na Cuketku a šli si léčit školní neúspěch do Osterie.

Musím říct, že ač předkrmy byly naprosto exluzivní, hlavní jídlo nám už přišlo „normální“. Prostě klasické trubky (penne) s rajčatovou omáčkou, v jednom případě i spíš tvrdší než al dente.

Víno (rozlévané) v zásadě dobré, obsluha zmatená ale, velice přátelská a snaživá, atmosféra hodně příjemná.

Sečteno, podtrženo – líbilo, těšíme se na příště, jen si místo těstovin dáme kus masa :-)

Díky za tip.

Tak tohle je přesně to, o čem jsem tu už psala, a jsem moc ráda, že takové místo existuje i u nás, a že mi můžete porozumět.
Tedy: v jednoduchém principu s dokonalým zpracováním.
Taky se tam vydám, i když nevím kdy, neboť stále nestíhám.

To je přesný antipod lokálů, kde četba menu velikosti bible ukazuje jednak na to, že určitě všechny ingredience nemůžou být v kuchyni čerstvé, a kde než dočtete od studených předkrmů k hlavnímu jídlu vlastně nevíte, co jste si vybrali, a jaký další chod vhodně přibrat.

Báječné!! :-))

samoturban:

třeba zítra na oběd, já vám mezitim připrafim text :) ne schválně, máte to za rohem., zajímal by mě co na to řeknete…

klara:

jj možná jo :) osobně bych to tipoval na dvojitou porci! ;)

Keddie:

ta valetta me mrzi ze mi unikla… ;) neklid slysim uz podruhe zkusim, pokud stihnu. posledni dobou nedelam nic jineho ze pres tyden navstevuju nove otevrene podniky a rpes vikend se pak lecim v tech osvedcenych ;) diky za tip! piran take!

Popelka:

průměrná zaplněnost tam zatím vždy byla okolo 40–50% což na nově otvřený podnik není vůbec špatné :) přeju jim, ať si v sobotu nikdo nesedne a ať se čeká u sofátka s kuchařkama!

krtek:

super super, maso zkuste taky. jeslti trefíte na tak doboru grilovanou zeleninu jako my, budete mi děkovat :)

ad jednoduchost a těstoviny. tady se asi trošku projevuje moje deformace. asi byste nevěřili, co všechno se dá prohlásit jako klaiské penne all'arrabbiata a co všechno je možné si za ně chtít účtovat.

když pak vidím základní podání, přesně tak jak má být, v optimální kondici, al dente, za 89,– kč, „padám na prtel“… no jo no Praha & Česko :)

nměli jste náhodou nočky s vinnýma klobáskama? to bylo pro mně osobně úplná mana nebeská :) absolutně babičkovský pokrm!

Vimaana1:

je to tak :) pár takových podniků, které dělají jídlo v jednoduchém principu s dokonalým zpracováním v Praze je (např. La Degustation Boh.B. ;) ale jsou většinou v jiné cenové kategorii.

třeba takový nově otevřený http://www.alexanders.cz/cz/ Těm se ale za jejich cenami a podáním mě nepodařilo přesvědčit, že je to nabídka, za kterou bych se byl ochoten vrátit… :)

zazjděte tam, rád si poslechnu reakci. nezmiňoval jsem se o kafi, které bylo jedno připraveno ukázkově, podruhé propadákově (slečně se zalíbily hrníčky na cappuccino ;), ale vždy (na Prahu) více než pitelné! ;)

Keddie:

Koukám taky Vršovičák? :) Já jsem si Ego hodně oblíbil před 2 lety, když jsem se přestěhoval, dostávaly mě kromě jiného jejich týdny mezinárodní kuchyně (německá, ruská, slovenská atd.) kdy do standardní nabídky přidávali vždycky speciality odjinud a kvalita byla výborná.. je pravda, že jsem tenkrát nebyl tak vyjezený, neřkuli vyžraný jako teď. Pak trochu zredukovali nabídku a to není už ono, takové věci jako kachní prsíčka z grilu s bramborovými rosti a limetkovo-mátovým saucem už nedělají, ale i tak mi kvalita jídla přišla nadstandardní, je pravda, že naposledy jsem byl někdy v listopadu… Piran je také docela fajn a docela rád chodím i do restaurace U pštrosa k panu Pštrosovi, mají tam docela dobrou a levnou českou klasiku, zvěřinu a absolutně geniální zelňačku.

[19] Skip: Jj, od narozeni :o). Na Pstrosa jsem slysel ruznou chvalu, ale musim rict, ze z nej mam take rozporuplne pocity. Zrejme zalezi kdo tam vari. Nekdy je to lehky nadprumer, nekdy tak slabsi prumer. I kdyz je pravda, ze mimo parkrat vyzkousene (a vzdy velmi dobre) gulasovky v chlebu, jsem si tam oblibil jejich dobre utopence s krenem (jak tenhle pokrm postupne v okoli likvidovali) – klidne si me za to tlucte, ale pri posezeni s pivem si nedokazu predstavit moc lepsich „jednohubek“ a tuhle ceskou zrovna na moc mistech pozivatelnou nemaji, tak to ocenuji. K jejich jidelnimu listku navic plati to co tu nekdo zminoval – je tak dlouhy, ze obcas mam dojem, ze nez ho doctu, tak v pulce usnu a tim padem vetsina veci bude dlouho v ocekavani nez na ne prijde rada. Jinak na zverinu obcas rad zajedu s kamarady do restaurace jednoho nejmenovaneho hotylku na Sumave, kde ji maji cerstvou, levnou a moc dobrou.

[18] Mr. Cuketka: No Neklid je spise „nove“ otevreny podnik – tahle nahrada puvodni U zlate psenice (kde byla kuchyne znacne rozporuplna) funguje uz asi dobry rok a pul. Ale samozrejme neni v lidskych silach a financnich moznostech vzkouset vse nove :o). Z jejich hotovek bych snad doporucil (pokud neni proti gustu) jejich svickovou (ale na tu je bohuzel treba cihat online pres denni nabidku). Musim rict, ze se hodne podoba te, kterou delala babicka (a to je co rici).
Na Piranu se mi (mimo dobreho jidla) libi vcelku prijemne prostredi a sympaticka obsluha. Jen me mrzi, ze priblizne pred rokem mi vyskrtli par oblibenych pokrmu, takze musim hledat nove.

Rozdíl mezi virtuální a reálnou realitou je divný – tady to vypadá, že v Osterii bude narváno jako ráno v tramvaji, ale seděl jsem tam dneska od 11:30 do 12:15 sám :-( Obsluha zábavná na pohled, jídlo dobré ale ne ohromující – ale měl jsem jen pastu a minerálku. Obávám se, že vzhledem k místu bude napřed poloprázdno a později zavřeno :-(

Keddie:

Ale samozrejme neni v lidskych silach a financnich moznostech vzkouset vse nove :o)

ehmmm, já se o to už cca rok pokouším!!! ;)))

co takhle vršovice/vinohrady a nějaké ty vonkovní zahrádky s posezením, co tam máte?

Sklenička:

byl jsem v sobotu – zaplněny všechny stoly u oken, pak v úterý cca 13h, to samé + 1 stůl uvnitř :)

nedávej si prosím tě příště jen těstoviny a matonku, ale dej si pět chodů, alespoň dvě vína a kafe na závěr!!! :)

co říkáš na vinný lístek? koukals na něj? ochutnals?

když ti to přišlo jen dobré a neohromující, můžeš mi jmenovat alespoň jedne obdobný podnik v prg? :)

to all:

tohle zdá se bude dobré cvičení ne srovnání mezi očekáváním a realitou :))) pište prosím další zkušenosti!!! těším se na vaše názory :)

Mr.Cuketka: Sice to už nejsou Vršovice, ale Strašnice, ale moc příjemnou zahrádku má hospůdka U Kašpárka.

23 – já jsem snídal v 8:30, vydatně, takže v 11:30 jsem ještě nebyl zralý na full italiano 4–5 chodový oběd (jestli kdy budu, ehm, nechci umřít zpocenej :-) Ale zase jsem si na to vzal pravý italský tričko! Jídelní lístek (ani vinný) nebyl předložen, prý jsou jen jídla na tabuli. Čiperná obsluha se doběhla přeptat, co jsou to Orecchiette… Podle vystavených lahví je dodavatelem vína firma Vinitaly AAP z Rudné, něco jsem od nich pil a na Vršovice je to dobré ažaž :-) No asi se taky do italské Osterie nemá chodit single, to si tu Itálii jeden moc neužije, když je v hospodě sám …

Čiperná obsluha se doběhla přeptat, co jsou to Orecchiette…
A pošeptali jí to do ouška?

Sklenička: majitel AAP jezdí fialovým Probe, mimo to mu patří/patřil nightclub Agama
(FBI can help)

Tak hlásím véču, Cuketkova reklama funguje :) Ze začátku sami, později se zaplnilo. Prosecco slušné, ale spíš obyč (to abych začal vínem :o)). Překdrmy moc fajn (hlavně tedy játyrková paštička a fazolová polévka), dvoje různé těstoviny spíše taková lehce nadprůměrná normálka. Obsluha snaživá :) Důvod, proč se tam vrátit, je mimo jiné i fakt (který zrovna Cuketka z nepochopitelných důvodů nezmínil), že celý podniček je nekuřácký! :) Když budu chtít „Itálii v Praze“, asi spíše pojedu do Al Dente (ale připlatím si), takhle za rohem ve Vršovicích je tohle ovšem více než dobré.

27: Hezké linky. Italština je milá řeč. (A dík za opravu HTML).

K mým nejmilejším patří Orecchiette Vincent van Gogh.

J.Č.: nebyla jsem tam, ale tak bych řekla, že podle popisu to není s ničím srovnatelný podnik. Aby mi bylo rozumět, co myslím, dám příklad:
slavné Assisi má kolem sebe miniměstečka, kde jsou opravdu levné hotýlky a restaurace typu školní jídelna, protože tam přijíždí plné autobusy poutníků i školáků, a tedy se počítá se skromným rozpočtem.
V jedné takové restauračce pracuje teta mých přátel. Ráno cestou na výlet nám z okna kuchyně vesele mávala zamoučněnou rukou, už válela těstoviny…
Menu? Na jediném listu A4, jen z jedné strany popsaném: 2 předkrmy, 4 první chody, 2 druhé chody, 3 dezerty. Nic víc.
Talíř těstovin, třeba s cuketkou a parmigianem, pro jednu osobu dostanete na oválné míse, to je snad kilo těstovin! A sníte to opravdu s vášní! Menu je vymyšlené tak, aby uspokojilo maso- i vege-žravce. Jsou to ta naprosto nejlepší místa na jídlo v Itálii.
Ovšem podobně založený podnik na výletním místě 30km od ňíma už bude stát klidně 10× tolik.

Ad prosecco: může být levné i drahé, kvalitní i hnusné. Vzájemná úměra na českém trhu není moc spolehlivá, dá se dostat relativně nedrahé výborné, stejně jako předražené splašky. Ale tím netrpí jen prosecco. Sama jsem nepřišla na nic lepšího, než riskovat a ochutnávat. Částečně lze použít info z internetu a reference různých soutěží. Ale ovšem můžeme narazit na to, že jednomu chutná to, druhému ono.

Jdu si dát aspoň chleba se škvarkama, vařit nebudu, ale prosecco vychlazené mám vždy!!! :-))

31: Vimaano, vy jste takový romantik! Ale já vás chápu. I mě by se to líbilo. Ale ono to, co popisujete má i český ekvivalent. Existují malé jídelny kde se vaří dobře a levně. Ale je to český ekvivalent, poplatný naší malé zemi. Omáčky, ovar, výborná dršťková (jak babička správně vyčíhla – nejlepší u řezníka, ten má vždycky plný kotel super vývaru).Ale samozřejmě se tam nedočkáme domácích těstovin, cuket ani jiné zeleniny -tak maximálně kysané zelí. Je to lidovka a česká lidovka. Stejně špatně jako se u nás hledá „normální“ italská lidovka by se pravděpodobně hledala v Itálii ta česká. Já bych hrozně rád dělal bistro s jídlem od Balkánu po Severní Afriku, ale už vím že v Česku budu narážet jen na dovážený oliv.olej(a to už není tak drahý a dá se sehnat i opravdu dobrý), ale třeba chlazené ryby tady vždycky budou tak trochu luxusní zboží a jehněčí taky není úplná samozřejmost – i když je to mnohem lepší než dřív. Ze stejného důvodu tady není a asi nebude žádné židovské deli. Není tady žádná tak velká komunita aby se to uživilo a pro Čechy to není vždycky jejich šálek turka :-) Jsem zvědav jak se bude vyvíjet Osterie ale držím palce. Pokud se najde dost zákazníků ochotných tam chodit utrácet každý den a udrží standart budou opravdu světlou výjimkou!

Vimaana1: no tím stylem jednoduchého menu „co je zrovna čerstvé“, s pár stálicemi a možností objednat takové ty klasické recepty co ani nepíší do lístku, tak přesně funguje Al Dente :) Prosecco já rád, tady to za nějakých 350,– odpovídalo (při cenách v ČR) kvalitě, ale já čekal o něco lepší :) Když už ostatní věci jsou o něco levnější :o))

Chystám se tam zítra na oběd, tak pak podám report :-).....

No jo, když já do Al Dente ještě nedošla, kvůli inventurám jsme s holkama a klukama z práce odložili už dvě oslavy od ledna.
Ale možná se tam dokopeme příští týden!
A to je jasný, že utrousím poznámky. :-))

Diky za tip, prave jsem se pristehoval do Vrsovic a stihl jsme si objevit Neklid (i kdyz teda zrovna nemeli den), ale prostredi fajn. Pak probehlo par pokusu, ale o tech bych radeji nemluvil. Osterii mam v planu hned po vyplate, stacil jsem poslat echo i dal. Tak sna dse nam ujme, mam to taky skoro za rohem;)

to rachad:

jestli to bistro budete nekdy rozjizdet, rad se pridam. Meli jsme s pritelkyni uz treba napad na „polivkarnu“, tak muzeme jednou spojit sily…

Buono! Takto zatím ve stručnosti k dnešní návštěvě Osterie…podrobnější report bude následovat :-)

Pane Cuketko, trochu mě připadá zvláštní, že v recenzích pro časopis Týden píšete o stejných restauracích jako PraguePost (mimo Clary též Aleander, Casa Andina, Angel…). Tak nevím, jestli je zajímavých restaurací tak málo, nebo tam chodíte společně:-)

Dala jsem na doporučení a byla ochutnat a podívat se. Bylo to moc dobré a velmi příjemné. Ad obsluha, snaživá a příjemná, což mi obecně v Praze dost chybí. Od tohoto podniku neočekávám servis jako ve velké či drahé restauraci. Nebo jinak: namyšlených „pražských“ pinglů s nosem až do nebe mám občas po krk.

Čestmír:

nehledejte v tom žádné kopírování, prostě všichni recenzenti jdeme primárně po nově otevřených podnicích. každý si je nechává „uzrávat“ dles svého uvážení, já je „slupávám“ nejraději po 2–3 týdnech provozu :) Prague Post je super, stejně tak drží tempo i Czech Please a Prague Spoon.

teď od nového roku to vycházelo skoro strojovým tempem – jedna nově otevřená restaurace na týden. když dojdou, vybírám podle sezonní tematiky,podle tipů čtenářů, druhu kuchyně, konceptu etc :) uvítám tip od vás! :)

Malina:

tak to je fajn :) jen aby jim to vydrželo… to je asi jediná starost…

No já mám na tohle místo prostě pech, těšil jsem se na nedělní oběd a ejhle.. v neděli zavřeno. Tak holt zas někdy příště.

Zasli jsme tam vcera vecer a libilo se nam to a chutnalo. Moc nam chutnal ten olivovy olej, ktery nabizi spolu s pecivem, ktere je take vynikajici. Ja mela rajcatovou polevku (nebyla v menu, ale kdyz jsem se zeptala, jestli maji nejakou polevku, tak meli), moc dobra a jeste jsme meli platky lilku se syrem ricotta. Jako hlavni jidlo jsme si dali testoviny. Doufam, ze budou zase mit kalamary, ktere asi meli na zacatku, kdyz otevreli. Tentokrat byla v nabidce jedna ryba – losos, ten jsme nechteli, je dost tucny. Celkove to hodnotim pozitivne, vice takovych podniku !!!!

Dnes jsem si tam zašla opět na čtyřchodový oběd…báječné..:-) Jeden update ohledně otevérací doby: na dveřích měli cedulku, že odteď mají otevřeno i v neděli, a to od 12 hodin (raději ale možná předem ověřit telefonicky).

Cela natesena z pozitivnich ohlasu jsem i s drahou polovickou nacupitala na pozdni vecu, bylo cca pul devate az devet p.m. Restaurace byla plna a my jsme zaplnili posledni volny stul. Jidlo bylo v pohode, ale kamenem urazu byla velmi velmi velmi pomala obsluha! Ta se nam zacala venovat priblizne po 20 min. po usazeni a to jeste jako reakce na hladovy ocni kontakt. Jesteze tam meli zajimavy ctenarsky material. At jsme si objednali piti, hlavni jidlo nebo desert, bylo to sice odpovidajici ocekavani, ale vzdy to trvalo o neco dele nez normalne. Docela me mrzi, ze se na nas nedostal ten opevovany couvert, hmm. Do restauraci chodime jen obcas, tato nas bohuzel nenadchla pro opakovani.

bude to chtít nabrat personál, nestíhají nával „Cuketkářů“ :-))

Jak jsem tam byla v sobotu při obědě, tak byl taky nával, ale větší prodlevy v čekání u sebe ani okolo jsem nezaznamenala až na výjimku u vedlejšího stolu, kde obsluha asi zapomněla na objednávku (takže čekali déle) a mám pocot, že coby kompenzaci dvojici nabídla dezert zdarma.

No pomala obsluha je kapitola sama pro sebe ! Nevim, co muze prekonat hodinove cekani na jidlo v Miyabi, po kterem nam byla nabidnuta sleva 10% ! To jsem fakt zirala, jaka je to nehoraznost. Kdysi jsem cekala v Ambiente v Manesove na jidlo 45 minut a tak mi ho pak vubec nepocitali, coz povazuji za ferove jednani.

překonat jej může restaurace Lávka pod Karl. mostem. Bylo tam krásně a tak jsme na objednané jídlo trpělivě čekali, popíjeli pivo, až jsme asi po 90 minutách odešli . Mezitím jsme se několikrát ptali a nic ;-)

jejda, to je teda… no ale bylo tam vice lidi, ne ? Tady nebylo vubec narvano, evidentne to byla chyba jejich, protoze na to zapomneli… tak proto bych ocekavala adekvatni nahradu, a dost me to zamrzelo, cloveku kruci v brise, ceka, popiji caj nebo neco a jidlo nikde. Vim, ze uz po 30 minutach se muze clovek zvednout a jit, ale jit do jine restaurace s krucicim zaludkem ? A zase si objednat a cekat a cekat ?

Tak to bych po půl hodině a několika dotazech odešla a už bych se nevrátila! Vůbec – když přijdu do restaurace a po deseti minutách se mi nikdo nezačne věnovat, tak odcházím. Ale musím zaťukat, že na jídlo jsem takhle dlouho nikdy nečekala.

Jinde bychom už dávno odešli, ale protože na terásce pod mostem bylo opravdu nádherně, tak nás to extra nevzrušovalo. Našeho odchodu a tří nezaplacených piv si nikdo nevšiml a tak by mi zajímalo jestli to jídlo ke stolu nakonec donesli :-))

Good food like good sex takes time and preperation!

Páteční oběd (25.4.) v Claře jsem stihla ve velmi krátké době. Možná se obsluha už „zajela“. Čaj na zahřátí, rajčatová polévka – nejlepší, co jsem kdy jedla, skvěle ochucený a úplně jinak než všude připravený grilovaný losos s čekankou a rozmarýmovými brambory, výborná káva a celkový účet na 154 kč !!!!!!
Nemám co dodat.

Ani nevím, jestli se mám taky ozývat. Připadám si jako maratonský běžec, který doběhl tak pozdě do cíle, že už zmizeli nejen organizátoři závodu, ale ani trasa není viditelná… Dneska jsem tedy taky „zašla“. Shodou okolností jsem se v poledne ocitla ve vinohradské nemocnici a od ní je Clara pěšky asi patnáct minut. Měla jsem toskánskou chlebovou polévku a pak vepřové závitky plněné boby, přelité rajčatovou omáčkou a jako přílohu dušenou mrkvu, brokolici a domácí opečené brambory. Úžasné, domácké, příjemné a levné! Nominace na gastronomický objev roku v kategorii restaurace.

Major Milčák 57: Jídlo vidím nezklamalo, to je fajn! Co obsluha, pomalá či rychlá:-)?

Ahoj, Cutie! Obsluha rychlá a příjemná, česky rodile mluvící :-).

Protože mě zdejší dvě recenze dovedly na místo činu, musím se také podělit o zážitek. Aktuálně mám stále nádherné brnění na jazyku a částečně i v žaludku. Má to na svědomí luxusní kombinace, kterou jsme právě s manželkou zkonzumoval v Osterii. Opravdu to se mnou udělalo divy, nicméně jsem nezvládl první chod a musel jsem po předkrmu přejít přímo na Secondo. A jsem rád, protože ty slastné kombinace by už můj mozek nestihl přepínat. Vše bylo naprosto perfektní a byl to zážitek, který budu zase dlouho předávat dále. Musím přiznat, že můj pohled nebyl zcela nezaujatý, neboť jsem předtím studoval Cuketkovu i Cutie recenzi, ale přesto jsem byl mile překvapen. Recenze shrnují vše, co člověka při návštěvě zaujme. V kritické stránce se musím přiklonit jen v případě obsluhy, která je skutečně příjemná (nejsem si jist, že rodile česky mluvící) a milá. Být majitelem, objednal bych jí pár lekcí zásad při servírování a bylo by to dokonalé. Obsluha není nemožná nebo neschopná, jen pravděpodobně není vyučena v tomto oboru. Proto skřípou věci, na které je člověk zvyklý – otevírání vína, ochutnávání, servírování. Co mě dnes dosti pobavilo a možná trochu umocnilo domácký zážitek, že po prvním neporozumění, kdy jsme si chtěli objednat lahev a obsluha donesla dvě „dvojky“ vína, se nám podařilo objednat onu „sedmičku“. Obvykle si ji člověk objednává kvůli tomu, aby si mohl sám dolévat, regulovat si teplotu, rychlost konzumace, apod. Nicméně po trochu podivném otevírání nám slečna oznámila, že nám lahev dá do ledničky – v tu chvíli jsem ze sebe nevydal ani hlásku, protože to se mi ještě nestalo. A tak jsme v podstatě konzumovali dále ony „dvojky“, ale z vlastní lahve.

A jaké víno Vám slečna chtěla dát do ledničky proboha?? Snad ne červené… To bych bral jako pokus o nepovedený žert!!! Já bych majiteli doporučil přijmout personál, který má alespoň číšnické minimum a ne brigádníky z ulice. Tohle kazí jinak výbornou reputaci Clary!

kremik: S tím vínem je to tedy „povedené“ :-). Co jste měli k jídlu?

Hmm to je fakt – rozplýáte se tu nad kulinářským zážitkem roku a jak trefně poznamenala Cutie, ni jste se s námi verbálně nepodělil o tu baštu – tak tedy co bylo dobrého??..:o))

Chystám se tam dnes, tak jsem zvědavá, co budou mít dobrého :-)

Cutie, nech si tedy chutnat a večeři si užij. Jo a bacha na ty vínka ukrytý v ledničce…:o)) Když tak zítra napiš, co dobrého sis dala. Já se do Clary vypravím v dohledné obě také. Tak doufám, že napodruhé to bude všechno (vč. obsluhy) v pohodě…:o))

Pierro: naštěstí se jednalo o víno bílé, ale slečna asi neznala takovou tu věc s chladícíma pixličkama na stůl :)

Pierro a Cutie: No základem byly Antipasti, nádherná, tradiční toskánská polévka, výrazně hustá, zakápnutá výborným olivovým olejem, která mi díky své hustotě a kvantitě dostatečně „zahustila“ žaludek. Manželka měla jemně marinovaného lososa s rukolou a fenyklem (jak jsme to tak šacovali – nikoliv tedy se semínky). V hlavním chodu jsme si to tak trochu prohodili, protože já jsem měl lososa na medu a zázvoru s krásnou křupavou a vybarvenou krustičkou, doplněný čerstvými špenátovými listy, manželka zase hovězí na zelenině a houbách, které se jenom rozplývalo. No a na závěr, když dopitá láhev (snad naše ;-)) provedla alespoň částečné slehnutí, musel jsem otestovat i čokoládový dort s mascarpone a minikostičkami z jahod, zalévaný voňavým espressem.

Pavli: Myslím, že rezervací nic nezkazíte, ale pokud přijdete bez ní, tak se asi taky nic nestane…

No jak to čtu, tak to většina lidí chválí. Taky jsem neodolal, a zjevně jsem tam byl ve stejný den jako Major Milčák. Měl jsem Toskánskou polévku a vepřové závitky přelité rajčatovou omáčkou. K tomu byly pečené brambory, mrkev, brokoílice a ještě něco, co nevím co bylo a všechny tyhle pečený věci byly strašně dobrý (podle mě to nějak narychlo osmaží na pánvičce). K tomu jsem měl nějaké domácí červené víno a všechno bylo fajn. Původně jsem měl objednané i Tiramisu, ale už mi na něj nezbylo místo a obsluha mi ho odpustila a nedonesla. Čekací doba na jídlo byla přiměřená, obsluha milá a jedinou výhradu bych měl k polévce, která byla pouze vlažná a ne horká. Podnik se mi mooc líbil a chystám se tam znova. Jarin

Tak už jsem tam taky po měsíci čtení příspěvků a těšení se byla – a bylo to super, zcela podle mých představ! Milé, útulné, příjemná obsluha, evidentně nevyučená v oboru, což v jejím případě ale nebylo na škodu, jídlo skvělé, domácí, jednoduché a víno bez komentáře :-)) Neodolala jsem domácímu chlebu ještě před předkrmem, pak předkrm, těstoviny al dente, presíčko a ještě domácí ořechovo-čokoládový koláč – uff!!

Boli sme tam… A pojdeme urcite znova a znova a znova. Jedlo je fantasticke!

Tak jsme byli včera na večeři a celé tři hodiny jsme byli jedinými zákazníky…jídlo bylo fantastické (na mou duši na psí uši) a tak by byl vážně škoda, kdyby zkrachovali :-(

Janka:

to je špatný špatný, třeba přeci jen potřebujou lepší webovky ;))) já spíš „viním“ okolní obyvatele, kteří tvrdnou v okolních nesmyslech typu neklid, mon ami, u čarodějky.. :(

Všem, kteří daří náš podnik přízni moc děkujeme jak za pochvaly tak za starost o existenci Da Clary. Myslím, že nebude to až tak bolavé:) Janka měla štěsti výmečně natrefit na klidný večer v tomto týdnu…celý týden po většíně jsme měli plno a občas chyběly stoly pro naše přiznívce. Mnoho milovníků Glennovo kuchyni se k nám pravidelně vrácí a tak často mnohé již u vchodu zdravíme jako staré známe nebo členy rodiny a doufám, že tak právě se u nás cítí stáli navštěvníci, jelikož s některými se setkáváme několikrát do týdne. A pokud jde o okolní obyvatele chce to čas aby lidé " přičichli " ke Glennovo kuchyni a poznali rozdíl mezi přijemným pocitem v žaludku z kvalitního, zdravého pokrmu a bolavým břichem z těžkého jidla. Jako Glennovo přitelkyně mohu řict z vlastní zkušenosti jak těžko se pak pochutnává na smaženém sýru a podobném :)…zachovejte nám přízeň a my se budeme nadále snažit aby Váš čas stravený u našého stolu nebyl ztraceným časem :) srdečné pozdravy od celého týmu Da Clary

Děkuji AnnMari za příspěvek a přízeň rozhodně zachováme, protože podniky jako je Osteria smiřují člověka se všemi nespravedlnostmi okolního světa. Stoprocentně souhlasím s tím, že pečlivě a „šmrncovně“ připravené jídlo může být zdravé a výborné. Dokonce bych neváhala doporučit Osterii i tomu, kdo je zrovna v procesu hubnutí. Odpustí si sladké, ale ryba nebo maso se zeleninou v pojetí Osterie není za trest, ale za odměnu. Uvažuji o nějakém článku na http://www.rozumnehubnuti.cz. Budu ráda, když mi AnnMari napíše.

To se mi ulevilo :-), protože nám opravdu moc chutnalo. Chystáme se zajít v době oběda. Jen jsem litovala, že nemám větší žaludek.
P.S. Myslím, že ke spokojenosti by mi stačila startovací Focaccia s miskou oleje… (no možná ještě domácí rajčátko) .

AnnMari:

jé! posílám srdečné pozdravy do mého oblíbeného podniku :) moc držím apalce a přeju hodně elánu a´t se podaří udržet standard :)

jste jedineční a díky za to!

Po prvnich trech soustech zapomenete kde sedite, zavrete oci a bude vnimat co Vam delaji chutove bunky. Zapomene na cekani, zapomenete na mile nedokonalou obsluhu. Budete si jen rikat pane Boze kdo tohle varil ? To neni pravda … to prece neni mozne, ze muze byt chut tak intenzivni … ke konci budete nenavidet kuchare za to, ze pro Vas uz nikdy chut nebude takova jako pred tim, nez jste ochutnali jeho jidlo … a nakonec se pristihnete ze v duchu premyslite jak to vydrzite nez sem zase zavitate … dekuji Vam !!!

28.Kuba, web
3.4. 2008

Sklenička: majitel AAP jezdí fialovým Probe, mimo to mu patří/patřil nightclub Agama
(FBI can help)

...........bože,vždyť to není pravda ,kde jste to vzal...... a mj.má audinku :-)

omlouvám se,že reaguji na starý vzkaz,ale majitele AAP jsem se musela zastat

I can highly recommend this osteria. But question for someone who knows people from Da Clara. Where is the little one curly waitress? She was the best, hope she is out just for holiday.

Brian:
If you mean the tall,thin,young girl with curly hair…she's been on holiday,hopefully will be back with us soon.Waitresses come and go,some study,some only need a job for a few months,but as a customer I understand its a pleasure to see a familiar face.
By the way,can anybody tell me why very few people know or like fennel in CR?

83: Fennel bulb is a relative newcomer here in the UK, too. It is on my „verboten“ list for at least one English (sorry, Scottish!) friend when they come to dine with us.

Very few people here are familiar with or know the taste of kohlrabi (kedluben, brukev). It's a cultural thing. :-)

Včera jsem na doporučení zašel do Osterie Da Clara. Trochu jsem se po hodnoceních, které jsem si přečetl obával zklamání. Ale nakonec jsem nadšen. Jídlo – v jednoduchosti je krása. Takže je to oficiální, Praha má první skutečnou osterii. Hurá.

Děkuji Monice, Aničce a Glennovi za krásnou oslavu narozenin. Byli jsme tam v šesti lidech, všechno klapalo, přestože byl podnik úplně plný (sobota). Takže pozor! V tuto chvíli už raději na rezervaci. Ocenili jsme, kromě všech známých pozitiv, že Glenn používá sezónní suroviny. Vypili jsme jim tam asi sto litrů vody z kohoutku a k tomu úžasné Toskánské chianti. Na závěr naše dcera identifikovala pana Cuketku u stolu blízko vchodu. Měla pravdu?

aglietto :
why very few people know or like fennel in CR? Since fennel is not much typical Czech plant and it also tastes unusualy; that is probably why.

Krátká zpráva o mé dnešní návštěvě v Osterii Da Clara. Můj dojem lze shrnout do hesla „v jednoduchosti je krása“. Když jsme o půl sedmé přišli, byli jsme první hosté. Přiznám, že mi není příjemné sedět v lokále sám, naštěstí se do 20 minut objevili i další „strávníci“, maximálně však včetně nás byly obsazené čtyři stoly. Co jsme jedli? Čtyři tousty, každý jiný jako předkrm (společně pro oba). Kachní prsa s citronem, kapary a olivami a hovězí plátky s houbami a zeleninou, oboje s opékaným bramborem (hlavní jídlo). Co jsme pili? Mattoni, nealkoholické pivo, rozlévané chardonnay, espresso. K jídlu, pití ani obsluze nemám nejmenší připomínky. Vím, že se tu vyskytly právě k obsluze jisté výhrady: já si určitě nemůžu stěžovat, tak příjemnou paní jsem již dlouho nikde nezažil. Dojem na mě udělala i upřímnost, se kterou na otázku, jakou rybu nám dnes může nabídnout, upřímně doznala, že čerstvé ryby mívají většinou v pátek, takže dneska (úterý) tedy bohužel nic (a ne aby nám nabídli bez mrknutí nějakou filetovou zmraženinu). Cítili jsme se velmi příjemně. Velkým plus je, že v „Claře“ se nekouří – bravo! Škoda jen, že dosažitelnost MHD je trochu problematická (i když alespoň se člověk po vydatné večeři trochu projde – přiznání: dneska jsme stejně byli autem …). Takže doporučuji a budu určitě opakovat. Byl to čistý, harmonický zážitek, bez čehokoli rušivého, jestli mi rozumíte. (Jako pan Cuketka to popsat neumím, ale snad je z toho aspoň znát, že zklamán jsem určitě nebyl. A to očekávání byla veliká …)

Díky za objevení této restaurace cca 50 me od našeho domu :-) Ani ve Valettě jsem dříve nebyla, protože stejně jako Osteria Da Clara jeí prázdnota příliš neláká…
Svůj ostych jsem překonala a vkročila asi před týdnem. Tento týden jdu znovu!
Měla jsem báječný sezónní oběd – těstoviny s dýní a koláč s hruškou. Jídlo bylo prosté, tak akorát po všech stránkách, tudíž velice chutné.
Musím říci, že k tomuto zážitku mi i nějak sedí ten klid, který v restauraci panuje… A tak se tam znovu těším.
Ještě jednou díky!

Po úžasnych ohlasoch v diskusii som sa včera večer konečne dostala do Osterie aj ja a hneď na začiatok musím priznať, že som čakala viac. Pochváliť musím obsluhu – veľmi milá pani sa nám venovala tak akurát, ani príliš, ani málo. Víno (rozlievané frascati) príjemne prekvapilo a teplé chrumkavé kúsky chleba s olivovým olejom skrátili čakanie. Ako predjedlo sme si dali 4 druhy crostini – skvelé a až ohromujúco chutné. Priateľ skúsil polievku z mušlí a bola rovnako úžasná (bohatý výrazný sosík a naozaj plný tanier mušlí). Nasledujúce cestoviny už také strhujúce neboli, ale potešili. Problematický bol však druhý hlavný chod – restované zemiaky aj zelenina nezapreli „ropnú“ príchuť spáleniny a značne pokazili dojem. Okrem toho objednané hovädzie plátky boli výrazne tuhé a poviem to narovinu – sklamali. Pomohla by im iba ak polhodina v papiňáku. Pevne verím, že to bolo len chvíľkové zaváhanie v kuchyni. Neobvyklá kombinácia kačacieho prsa s čučoriedkami (áno, áno, to sú borůvky) :o) zasa neoslovila moju konzervatívnejšiu polovičku. To však hodnotím ako chybu výberu z jeho strany (mňa to jedno ochutnané sústo celkom zaujalo). Z kapacitných príčin sme dezert boli nútení vynechať. Záver: určite sa do Osterie vrátim, ale pri výbere hlavného chodu budem opatrnejšia. (A vlastný web by sa im fakt hodil.) ;o)

Tak mi dneska zvědavost nedala. Měla jsem jednání tím směrem a tak jsem si naplánovala cestu přes Da Clara. Na pondělní poledne tam vládnul až neuvěřitelný klid a mír, nebýt pro mě osobně rušivé produkce z rádia, svádělo by to skoro k malému schrupnutí před obědem (a i po něm). Měla jsem malý hlad, málo času a přiznávám i málo peněz, proto jsem nezvolila menu, ale hned při příchodu jsem oznámila, že si dám jen polévku – fazolový krém s listy z brukve, parmezánem a osmaženým chlebem. Paní byla velice milá, polévku mi přinesla v přiměřeném čase, i když vzhledem k objednávce a poloprázdné restauraci to mohlo být možná i o chvilku dříve. Jednalo se o veliký talíř na první pohled velice poctivého materiálu. Pro mě malinko víc slaná, ale jinak chutnala skvěle. A byla velice výživná, ještě že jsem si neobjednala pak už žádný chod. Závěr: Ráda si to příležitostně zopakuji.

Po přečtení všech těchto kladných ohlasů jsem neodolala a také se vydala směrem Osteria Da Clara. Obsluha je milá, ale očekávala bych rychlejší tempo když jsou obsazeny pouze tři stoly. Porce byly velikánské- crostiny, těstoviny s dýní a již vychvalovaný hruškový koláč způsobily povolování opasků:) Vše jednoduché a chutné, pouze těstoviny nebyly zrovinka al dente. Až zase budu mít někdy chuť na nějakou Itálii po domácku a budu líná vařit doma, zaskočím tam.

Milovnici osterie pozor, bude otevreno i na Silvestra, podle vsech dostupnych informaci by to mohla byt velmi poklidna a mila oslava dobrym jidlem a vinem. Informujte se o volnych mistech ;)
PS: nikdo mi neplati za reklamu!

Rád bych tam zašel. Jsou tu i dosti negativní zkušenosti. Mám to risknout? Ty webové stránky tu fakt chybí.

Guess the only way to find out is try it!But wait a couple of days the kuchar has been sick:-( Website on the way,soon!

Ja uz tam krucis musim taky jednou vyrazit! Jeden pokus se bohuzel nevyvedl skrzeva nenadalou nutnost ucasti na pohrbu pane kucharova, ale Osteria me nemine..

Vřele doporučuju, já si to tam zamiloval. Určitě se najdou lepší podniky, ale v některých se cítím dost nesvůj, prostředí a ceny člověka občas řadí do kruhu lidí, mezi které by nerad patřil a já osobně nemohu dosáhnout pravého uvolnění. V Osterii se cítím jako na návštěvě u nejlepších kamarádů. A je mi jedno jestli dostanu minerálku zprava nebo zleva, důležité je, že ji dostanu s nefalšovaným úsměvem.

Taky myslím, že vyloženě negativní reakce tu nebyly, pouze drobnosti, které plynou z neprofesionální obsluhy. Ale o co méně je profesionální, o to více je přátelská. Já jsem tam byla poprvé v květnu a podruhé teď před Vánocemi a servírka mi řekla, že si mě pamatuje, protože jsem i tenkrát pila Chardonnay :-) To je milé a hovoří to za vše.

What a differance a day makes!How pleasant it is to cook for people who have time,wish to be surprised and are willing to be experimental(diký DJ)…pity sobota lunchtime only comes around once a week! Thanks everyone who came:-)

Asi budu černá ovce, ale mám z Osterie úplně jiný dojem. Očekávala jsem milou útulnou jednoduše zařízenou restauraci, kde se dobře jí a pije. Zařízení podniku mi připadalo trochu moc studené až lehce depresivní – dlažba, oschlé kytky ve špinavých výlohách, bílé stěny a pár opuštěných obrázků. Obsluha, milá slečna, která se snažila dělat v rámci svých možností maximum. Pití – příjemně vychlazené Vermentino bylo servírováno v kyblíku přikrytém šedivou a mokrou utěrkou. Předkrm crostiny a tousty s masovou směsí – chuť velmi dobrá ale úprava na talíři dost zvláštní, tzn. velké kusy chleba s velkou hromadou masa (tak pro tři osoby), uprostřed talíře konzervované fazole (rovněž asi tak pro tři). Hlavní jídlo – těstoviny s rajčatovou omáčkou, velké kusy tuňáka z konzervy,
pachuť rybiček z konzervy. Gnocchi s gorgonzolou – průměr. Před dezertem jsme utekli naše zklamání zapít do Bar and Books. Celkové hodnocení – prostředí neútulné, jídlo – chuť dobrá až průměrná, způsob servírování – propadák, obsluha milá. Ceny odpovídají. Pro srovnání dodávám, že například podnik Café de Paris na Malé Straně má obdobné ceny, ale atmosféra, způsob servírování a profesionalita obsluhy je prvotřídní.

A ještě jsem na sebe nechtěně práskla jméno, takže se tam už ani nemůžu vrátit :-) (což jsem stejně neplánovala)

Moje jméno se změnilo v průběhu času na „anonymní“, takže prosím k výše uvedeným příspěvkům se hlásím jako autorka.

104 – 106: Celé jméno jsem před pár hodinami četl, ale mé mozkové závity nyní krčí rameny – „Co my víme? Nikdo nám neřek, že si to máme pamatovat. Možná, že tam bylo G a H. Možná, že ne. Poslední korunu na to nesázej, JednoR“.

Také tomu nějak nerozumím, pokud se někdo registruje pod svým jménem, napíše kritiku a pak chce změnit nick…

je to v pořádku – bambi v komentu jenom omylem uklouzlo celé jméno, které nechtěla uvést. to je celé ;)

Ze zásady nemám ráda anonymy, jenomže když tu každý vystupuje pod přezdívkou (což má své kouzlo) a já jsem se podepsala omylem celým jménem, tak jsem se jen pak v dalším příspěvku pokusila o vtipný komentář. Pan Cuketka byl tak taktní, že mé jméno vymazal. To je vše. Ale v Osterii mi stejně nechutnalo :-) Stránky pana Cuketky mám moc ráda a taky všechny ty, kdo mají radost z dobrého jídla.

Everyone is entitled to an opinion and thank god we're not all the same,how boring life would be if every restaurant was perfect! If I was searching for the ideal italian experience in Italy,I would'nt go near a classy,expensive ristorante..instead search for a simple trattoria/osteria,where the menu changes frequently,you don't have a long list of pricey wines,a waiter breathing down your neck ready to fill up your glass again or offering you overpriced designer water.Ambience,decor,would'nt be the least important,as long as the service was pleasant and above all the food tasted good and authentic.This is what italian cooking is all about,simple and uncomplicated.Perhaps Anonymní is only used to the more elegant establishments in Praha,so maybe I should check out Café de Paris incognito:-) By the way,as an adopted son of Toscana,I would never dream of opening a tin of fazole,you may be surprised to know I lovingly cook 2 kilo's of cannellini or borlotti beans almost every day,so what you found on your crostini plate was'nt out of a tin!…and,if I was to serve fresh tuna with pasta,it would be written on the menu and at a differant price.No,Osteria DC is'nt perfect,but who is..Café de Paris:-)?

Ještě mi to nedá. Žila a pracovala jsem dva roky v Itálii, takže si myslím, že alespoň trošičku pojem o italské kuchyni mám. To co mi v Osterii chybí, je právě ta jednoduchost receptů, kterou italská kuchyně vyniká, a kterou miluju. Víc by jejich jídelníčku slušely klasické recepty, jako je pasta al pomodoro, arrabbiata, bolognese nebo třeba scalopina al limone (telecí plátky na másle, šalvěji a citronu). Italové používají na omáčky dvě tři ingredience a vždycky spíš míň než víc – a to se týká i porcí. Fazole borlotti se většinou přidávají k čerstvému salátu nebo do minestrone. A čistota v restauraci myslím není luxus, ale povinnost. Nebo je špinavá mokrá utěrka přes láhev s vínem normální? Toto je můj názor. Jmenuji se Gabriela Hronová viz. 102 – 110 (pane Cuketko nemažte mě prosím:-)

Dnes jsem o Claře četla chválu v MF Dnes (od p.Maurera), hned po neděli se tam vydám a napíšu o svých dojmech. Jen doufám, že po tom článku v novinách tam seženu místo…

Máte v článku nějak upravené ceny pokrmů, v podstatě, když se podívám na stránky Clary to vychází nějak dráž…celkově se tam člověk docela prohne – aneb večerní polívka za 89 neni uplně levná, avšak doufám, že až tam zajdu tak cena bude odpovídat kvalitě. No mám taky trochu obavy z jídel na smetaně – jsou moc hutná a taky mám obavy z absence salátů…ale ještě jak říkám jsem ji nenavštívila, doufám, že se to vyplatí. Prosím, kdyžtak rozptylte moje obavy;)

ano, ceny se docela zvysily(stalo by za to to zmenit i tady v clanku), a protoze jsem vegetarian, mela jsem docela zuzeny vyber na testoviny – ktere dvakrat nemusim(ty moje navic mely o nece mene omacky, nez by podle me bylo primerene). ale prisla bych tam zase na polevku a vino:) (taky o 10 korun drazsi)
(a radsi nehodnotim:)))

115, 116: nebyly by nějaké trvanlivější linky? Tyhle už nefungují a v tom (chyba 5896 – publikovatelné synonymum nenalezeno) systému idnes mi to nejde najít.

Byli jsme zde o tomto víkendu a zaujala mne úprava hovězích plátků podle fantazie kuchaře. Konkrétně to, že byly neskutečně měkké. Tušíte někdo jakou fintou se toho dá docílit?

Díky za případné rady.

Byla jsem v Osterii na večerní menu minulý týden…jídlo bylo vynikající – Toskánské špagety – není na nich moc omáčky, to je pravda – neplavou v ní, ale je tam omáčky tak akorát…chuťově naprosto vynikající, nejlepší špagety co jsem kdy jedla.:) jehněčí kotletky taky skvělé – měkké maso – zřejmě dopředu naložené, bez pachuti ovce s jemnou rozmarýnovo citronovou chutí. A chuťově vyvážené Tiramisu, bylo na něm poznat, že je skutečně domácí – ne nějaký zmražený polotovar jako v některých nejmenovaných podnicích. Takže – řekla bych první dobré tiramisu v Praze?
Jedno bych ale zlepšila – a to prostředí – cítila jsem se tam jako v lokále – rozléhající se slova – špatná akustika, málo soukromí. Ale jinak s jídle stoprocentní spokojenost:)

Dnes jsem vyzkousel osterii, a malem sem puknul.. a myslim to vazne! vyrostly mi strie tam, kde bych mel mit zaludek! prislo mi, ze porce nebyly nastavene zrovna na to, ze bych mel snist ctyri chody. meli sme kompletni veceri, ja jeste dojidal za slabsi..:) Moje cest jedlika nesmela byt porazena. A malem sem tam zustal na te jejich pohovce:) Obsluha stale trochu zmatena, ale jak to zjistila mistni asi provozni, jala se obsluhovat take. Jinak jidla bez namitek, spis naopak. Hovezi platky uzasne, kachni prsa skvela, vsechny testoviny co sem ochutnal si budu pamatovat velice dlouho.. V trochu predivnorestaurovanych Vrsovicich velice prijemny zazitek:)

Minuly tyden jsem navstivil tento podnik a uprimne byla to tragedie. Cisnice, hodne znudena slecna za vecer zapomnela celkem 4 ruzne objednavky. Na jidlo jsem cekali celkem dlouho. Objednane spagety na cervenem vine mely nakyslou chut se silnym oderem krabicaku z makra. V cele porci jidla jsem nasel 3 kousky masa coz mela byt pancetta, nevim. Tento podnik nedporucuji, jeste jsem dostal od pani servirky vynadano kdyz jsem jidlo nedojedl.

Cuketko jeden!!! to jsem takhle minulý týden v pátek zoufale přemýšlela do jaké restaurace si půjdeme uklidnit nervy pocuchané celotýdenním pracovním maratonem a napadl mne tvůj web. Nechodím sem pravidelně, tak tu tak courám a najednou vidím Da Claru. Čtu tvou recenzi a je jasno! Tak tam jsme v šest, je prázdno, zrovna otvírají, paní píše na tabule večerní menu (ve středu a pátek mají čerstvé ryby a plody moře). Během chvíle je komplet plný lokáll. Začali jsme objednávat a dál byli už jenom unešeni. Nakonec jsme se odtam vybatolili hluboce po desáté večerní, bohatší o dvě lahve růžové Finci, pomalu dušené hovězí ragů, antipasto dle fantasie šéfkuchaře, špagety s calamary, slávkami atd.a těstoviny s pancettou. Všechno to bylo geniální a BOHUŽEL nezbylo žádné místo na dezert.
Příště ale určitě bude!!!! :)

Mirku, zkuste si přečíst všechny příspěvky v diskusi a porovnejte klady a zápory. Jinak já osobně se přidávám k pozitivní, velice pozitivní části :-) A Heduš pozor, Osteria je návyková!

127: Ja vim, me jenom pobavilo, ze dva lide se stejnym nickem napsali dve naprosto odlisne veci. Puvodne jsem chtel napsat " A kteremu Honzovi ted verit" ale napsal jsem to jinak a uz to tak nechal :).

Pavli – v pondělí 16.11. už máme zabukovaný stolek ;) těším se na to růžové a rozhodně si nechám místo na dezert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heduš – budu muset vyrazit na tradiční vánoční večeři právě tam :-) Pak napište, co jste tentokrát ochutnala!

…velké, veliké zklamání. Obsluha neuvěřitelně pomalá, „nedůvtipná“, pravda, ne nepříjemná. Ale jen ta příjemnost stůl plný špinavého nádobí neuklidí, stejně jako nepřinese deset minut stojící minerálku na pultě, nepřipomene objednané a nedonesené nápoje, chybějící příbory a řadu dalších „drobností“. Jídlo – kvalita předkrmů nic moc, šedý průměr, čekala jsem daleko více. Hlavní jídlo nebyl žádný zázrak ve srovnání s podobnými podniky. Takže je mi to líto, ale asi nebude síly, která by mne na toto místo přitáhla znovu :-(.
Něco jako srovnání s Aromi? Ani náhodou…Škoda.

Psalo to už víc lidí, že obsluha je prostě neprofesionální, ale o to milejší, přehlídnu hodně věcí, pokud je jídlo skvělé a obsluha se ke mě chová jako k vítanému hostu. A s Aromi se přece Da Clara nedá srovnávat…

Uplny vtip to byt nemel, ale je pravda, ze srovnani si to nezaslouzi. Objektivne Aromi je cenove nekde jinde, byt se obe restuarace pohybuju v kategorii cenove nadprumernych. Mel jsem dojem, ze rozdil neni tak propastny. Takze chyba se vloudila a ano, z tohoto pohledu je to ulet. Nicmene o to hur pro Da Clara…od restaurace, kde necham tisic korun za veceri cekam alespon kousek toho, co dostanu v podniku, kde necham ty tisice dva. A nebo uz je v dnesni dobe tisic korun za veceri malo??? No to asi ne…

Cenově nadprůměrné? Tisíc korun za večeři? Byl jste opravdu v tom stejném podniku, o kterém se bavíme :-)?

Tisíc korun za večeři pro dva… to sedí, s lahví vína… Jinak já mám bohužel s Da Clara podobný zážitek, jídlo dobré, ale ne natolik, abychom překousli tak naprosto neprofesionální obsluhu a nutnost pořád se připomínat s objednanými jídly (2 hodiny po objednání obědového menu a pořád čekáme na desert? WTF?)

Takže podražili… já si tu občas připadám jak heretik :-) Da Clara mě nenadchla, a jestli jsem nekde byla vyslovene zklamana, tak v LDBB, ze které jsou všichni na větvi…

Na Kopci jsem jeste nebyla :-) je to pro me trochu mimo – daleko.

Pratele, bud se zmenil kuchar nebo ten puvodni, ktereho tu vidim opevovaneho zaucuje nejakeho joudu a my to bohuzel odnesli. Rad bych ovsem zpocatku pochvalil kvalitu produktu: zeleniny, masa a vynikajici olivovy olej – tak dobry jsem v Cechach jeste nemel. Ted tedy to „bohuzel“: priprava pokrmu skutecne s mnohym „ceskym vylepsovanim“ dle hesla papezstejsi nez papez. Kucharovi experimenty jsme skutecne neocenili – pocitali jsme s italskou kuchyni. Dle referenci na tomto portale jsem se odvazil dat si testoviny.. pevedly se mu rozvarit, o dochuceni se mi ani nechce mluvit. Nebudu rozepisovat podrobnosti, meli jsme celkem 2× predkrm (z toho 1 byl dobry) a 4 hlavni chody. Nedelam si legraci, jen dva z nas dojedli, protoze meli opravdu hlad – osobne jsem cely talir vratil s tim, ze byl skutecne uvaren spatne; servirka opacila, ze ma kazdy pravo na vlastni nazor a v presvedceni, ze se zachovala asertivne, odesla. Posledni poznamka, kdy uz jsme si z restaurace delali legraci, stopovali jsme, jak dlouho bude trvat prineseni piti, dospeli jsme k intervalu 48min – ani pote neprinesly, tak jsme pozadali o ucet. Kdyz jsme odchazeli, jedna ze servirek se nas zeptala: „Zaplatili jste uz kolegyni?“. Co mam k tomu dodat? 2% spokojenost za predkrm, 98% propadak. Neumim si predstavit okolnosti, ktere by mne primely se do teto restaurace vratit.

So this is an opinion from an italian food expert..who thinks the chef wants to"czechify" his kitchen?..the pasta dish you ate was actually inspired from a tuscan recipe..if you did'nt like it,thats up to you to decide,not everybody is satisfied and expect something else…you obviously chose the wrong place and time!Maybe we should really start putting some „czech“ influence in the menu and serve spaghetti with ketchup!!

To Aglietto: one doesnt to be Italian to recognize whats a good food and what is ovepriced crap. You tuscan recipe!

Vážení, všem doporučuji vyzkoušet italskou restauaraci La Casata v blízkosti Budějovické. Zatím pokaždé jsem si moc pochutnala, hlavně těstoviny jsou úžasný…

Dobrý den,
Osteria da Clara může nabídnout opravdu nevšední zážitky – v našem případě natolik nevšední, že si budu dobře pamatovat, kde se zmíněná restaurace nachází, abych se tu náhodou ještě někdy ocitla. Při rezervaci pro větší skupinu lidí (cca 10 lidí) nám bylo řečeno, že budeme na jídlo čekat déle, tudíž jsme s delším čekáním počítali. S čím jsme ovšem nepočítali, bylo, že „čekat déle“ znamená čekat dvě hodiny. Skutečně část osazenstva stolu čekala na hlavní jídlo (předkrmem jsme se nechtěli raději zdržovat) dvě hodiny, zatímco jiná část stolu už dojedla. Když jsme se po těch dvou hodinách ptali servírky, co se děje a proč hosté u vedlejších (tří !) stolů již jedí, či dokonce dojedli, přestože přišli po nás, bylo nám řečeno, že to rozhoduje kuchař. Po nějaké chvíli kuchař vyšel z kuchyně a po krátkém rozhovoru se servírkou u baru zamířil k našemu stolu – a zde Osteria da Clara zapůsobila nejvíce. Kuchař (a majitel restaurace v jedné osobě), přišel ke stolu a (aniž my bychom stačili cokoli říct) řekl: „What´s your fucking problem?“
Tedy: jídlo může být sebelepší (a podle hodnocení těch z nás, kteří se jídla dočkali, skutečně dobré bylo), ale pokud nevyhledáváte adrenalinové zážitky, rozhodně Vám návštěvu tohoto podniku nedoporučuji.

Komentáře jsou uzavřeny.