Orientační běžci — Praha i Brno volá!

Máte rádi jídlo, baví vás fotit a objevovat nové podniky? Neříkejte, že ne, páč jsme právě pro podobně postižené připravili 2. Scuk orienťák!

Stejně jako v prvním kole máte celý listopad na to, proběhnout vybrané podniky ze Scuku a vyfotit jejich speciality. Nově jsme připravili orienťák i pro Brno a do hry jsme vypustili i sezónní divoké karty, které vám dají větší volnost při výběru.

Výběr podniků pro Prahu

Brněnský okruh

Pokud vás závod láká a chtěli byste vyhrát některou z cen pro vítěze — naštudujte si propozice pro 2. Scuk orienťák. Podívejte se taky, jak to svištělo v prvním kole!

Reklama

Komentáře

Asi blbá otázka, ale ta 1.,2. a 3. divoká karta funguje jak? :)

↪ 1 cham: správná otázka! ;)

divoká karta znamená, že můžete získat bod v podniku podle svého výběru, stačí si jen objednat jídlo/pití, které spadá do zadání.

tj. když je divoká karta s ústřicemi — můžete si vybrat libovolný podnik, dát si a vyfotit ústřice a máte bod. pokud se vám to povede v podniku, který je zároveň i na Scuku jsou to bodíky dva ;)

(d.k. jsem přidal, aby to byla větší sranda a abchom dopředu závodníky tolik nesvazovali — cílem orienťáku je hlavně dostat vás do nových míst a ochutnat to, co tam stojí za to ;)

Děkuju..i když už předem vím, že budu poslední, určitě někam zajdu!

↪ 2 pan Cuketka: „cílem orienťáku je hlavně dostat vás do nových míst a ochutnat to, co tam stojí za to“ – no jo no, ale co já s tím, když u Šopíků nakupuju skoro každý týden, dtto Bublovy výrobky (ne v Tuřanech, ale u nás; majitel malého zelinářského stánku u nás je z Tuřan a jeho věci sem vozí) a Avii jsme taky poměrně často? ;-)

↪ 5 aida: tak jste ideální vzorek a žádný orienťák nepotřebujete ;) byla byste ale překvapená, kolik Brňáků tahle základní místa nezná a nepoužívá.

Kde v Brně se dají sehnat ty Bublovy výrobky? Tuřany jsou opravdu z ruky

ad Bubla: škvarky jenom u Bubly a to vždy krátkou dobu, než se prodají ještě teplé. Budu k nim muset nainstalovat webkameru, abych je ještě někdy sehnal, vždy je propásnu,do čerta.
to Cuketka: Saggio????!!!!????…?

↪ 9 mill: já jsem věděl, že budou kafemilci brblat, sám to taky nevyhledávám, ale cílili jsme na začátečníky a pro ty je to fajn místo na výlet za kávou :) a na ostatní se přece dostane jindy.

(jinak je to úplně jedno, jakou kavárnu bych vybral, takhle otázka by padla v brně pokaždé, jen z různých stran ;)

jjj, my brbláci brbleme furt und furt. Pokud ovšem nemáme v hubě škvarky od Bubly. Však o tom psal už Poláček, aneb „…my kluci, co spolu chodíme…“Chichichiiiiiíííííí

K ulovení Kokina doporučuju cafe Falk (naproti FF MU), jsem na jejich dorůtkách doslova závislá ;-)

↪ 9 mill: Nene, čerstvé Bublovy škvarky se dají sehnat i u nás, právě v tom výše zmiňovaném zelinářském stánku. Čerstvé zboží bývá vždy ve středu odpoledne.

↪ 6 pan Cuketka: většina je známe :-))
ad kafe doporučuji Minor na Úvoze, obzvlášť v podvečer u podsvětleného okna.

aida: mohla byste specifikovat „u nás“? Pokud si pamatuju z předchozích komentářů, tak by mohlo jít o Kéník a to už by bylo zajímavé :)

↪ 18 obda: Nee, v Kéniku pracuju, bydlím jinde – tohle je v Kohoutovicích, zastávka trolejbusů 137 a 129 Voříškova, takový dřevěný stánek. Ale v Kéniku mívají docela dobré masné výrobky včetně škvarků v takovém to malém červeném řeznictví na Palackého (přesně naproti začátku Husitské, resp. kolmo na něj).

Líbí se mi i výběr (Pha), ač někam chodím v posledních letech málokdy, přece v pár podnicích jsem už byla, další jsou již na seznamu a o některých aspoň vím… a je to určitě hezký nápad.

Pupík, Pata Negra, Agiu Georgiu, LaPeCo, zámek Zábřeh a taky bych přihodila kavárnu Daniel :-)

↪ 9 mill: Tu spoustu otazníků a vykřičníků u Saggia nechápu, prosím o vysvětlení :-) nějaký interní vtip?

Jinak jediné zmíněné místo/mňamka, které jsem ještě v životě nenavštívila/neochutnala je to řeznictví a uzenářství, ale to je skutečne naprosto mimo kde se pohybuju.

Tak jsem bel v tém Brně. Saggio mile překvapilo, i když můj šálek dobré kávy je z osobních a místních důvodů trošku někde jinde. Stojí to tu za návštěvu, atmoška klidu je snad trošku narušená až příliš intimním kontaktem mezi stolky, ale mě to nevadí, do sauny a na nuda pláž chodím bez ručníku :-) Tak proč bych si neposlech žbrblání kousek ode mě. Obsluha OK, jedna servírka sahá takřka na pěknou dvojku.
Mrknul jsem i do Avia Café. Domácí kuchyně bez připomínek, mohu doporučit, špatně se hledá, neb je to fakt v kostele a nápis „hospoda“ jsem osleplý hladem prostě nenašel (vyřešeno dotazem u domorodce…). Kvituji také vstřícnost personálu. Když si ale vzpomenu na svoje špecle v berlínské „špecleraj“, za pár euro porce jako hrom, tak se nemohu zbavit dojmu, že je stále co dohánět. Viz: http://www.foodspotting.com/…k-and-onions

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)