Kulina.cz — Vánoční partner blogu a sedmero tipů pro kulinární nákupy

Partner blogu

Stejně jako loni tady vítám osvědčeného partnera nejen pro předvánoční nákupy — internetový obchod Kulina.cz. Pokud potřebujete kulinární dárek, kvalitní nádobí nebo potřeby pro vaření a stolování, najdete tam vše na jednom místě a ve špičkové kvalitě.

Nákup na Kulina.cz je vždy bez obav. Záběr produktů je široký, ale prioritou je tu vždy kvalita zpracování a špičkový design. Vše navíc pouze od ověřených světových značek.

Sám vás, myslím, nemusím extra popohánět. Nejlíp uděláte, když si jejich katalog zboží projdete sami. Pokud už obchod znáte, vypíchnu jen tři aktuální sekce:

Dárek pro foodieho? Sedmero tipů, jak zabodovat!

Pro extra váhavé střelce to zakončím sedmerem tipů pro správný nákup kulinárního dárku tak, aby měl obdarovaný (i vy) co největší radost.

  • Prošmejdit kuchyň!

Nutný krok číslo jedna, který nikdy neopomíjejte. Pokud máte možnost, vždy si projděte kuchyň obdarovaného a ověřte si, co všechno už má, co chybí anebo co už se mu pomalu rozpadá. Výběr dárku najisto zvyšuje pravděpodobnost trefy do černého.

  • Praktik vs. Kochač?

Zkuste si také odhadnout typ obdarovaného. Z hlediska kulinárních dárků existují dvě hlavní skupiny. V té první jsou praktici, kteří vaří velmi často a u věcí do kuchyně koukají hlavně na praktičnost a reálné využití dárku. Druhá velká skupina jsou kochači — lidé, kterým více než samotné vaření dělají radost hezké věci okolo. U těch prvních se zaměřte spíše na jeden pořádný dárek s maximálním důrazem na kvalitu a dlouhou výdrž. Praktici milují nezničitelné a víceúčelové pomůcky na vaření — kvalitní nože a nádobí ze solidních materiálů. U kochajících si můžete dovolit orientovat se víc na design a také se můžete bez obav pustit do dárků, které jsou spojeny spíše se stolováním. Kochači také milují krásně zabalené sady! ;)

  • Materiál nadevše!

Ať už bude dárek jakýkoliv, vždy se zaměřte na materiály, ze kterých jsou vyrobeny. Při vaření, u stolu i u věcí pro nápoje vždy dejte raději přednost ušlechtilým a osvědčeným materiálům před plasty. Péči věnujte i povrchové úpravě, barvě i designu — ne všechny věci budou po půlroce intenzivního používání vypadat stejně dobře jako na obrázku v katalogu! Pozor proto na všechno co se může poškrábat, ulomit, upatlat nebo upadnout.

  • Sada nebo kus?

Sady jsou perfektní, pokud přesně splňují zadaní a neobsahují nic nazbyt. Pokud ale nakupujete pro praktika nebo se pohybujete v neznámém terénu, raději vyberte dárek v jednom kuse. Výjimkou jsou sady skla, porcelánu a jídelních servisů — tam to naopak po jednom kuse nemá vůbec cenu.

  • Výrobky s příběhem

Co myslíte, že má větší šanci na úspěch — zbrusu nová produktová řada s podporou kuchařské celebrity nebo osvědčený výrobek, jehož design a provedení se nemění už řadu let? Když jde o solidní dárky, držte se zavedených evropských nebo amerických značek, které jsou spojeny se svými nejlepšími produkty už dlouhá léta. Nešlápnete vedle!

  • Absolutní bazál

Co je úplné minimum a kam můžete cílit při výběru, když už si sami nevíte rady? Pořádný kuchyňský nůž (tzv. chef's knife), nerezová sauté pánev, nerezová pánev na dušení s poklicí, pořádný pekáč nebo pečící nádoba s poklicí na dlouhé pečení, přesné a nezničitelné kuchyňské váhy, velký hrnec na vývary, menší rendlík s tlustým dnem na omáčky a cukrařinu, teploměr do trouby a vpichovací teploměr do masa s okamžitým odečítáním, mlýnek na pepř, odměrka s objemovými mírami (ideálně metrické i anglické).

  • Jednoúčelové lapače prachu útočí

Hodně zbystřete u výrobků, které mají pouze jedno úzce vymezené použití a na nic jiného se nehodí. Kupujte, pouze pokud jste si na 100 % jisti. Pokud ne, vybírejte do kuchyně raději věci, které zastoupí hned několik úkolů najednou, nebo jsou univerzální.

Reklama

Komentáře

Tak ono nestačí, že na Kulinu nakukuju každý den a musím si to už zakazovat…ona si mě najde i tady:) Doporučuju mimo jiné jednoduchý bílý porcelán Revol – minimalistické ramekiny a další zapékačky.
A mimochodem, pane Cuketko, kochači a praktici nemusí být nutně dva druhy osob – u některých z nás jde bohužel o kombinaci obojího… Právě na kulina.cz ale není takový problém zkombinovat krásné s praktickým.

Vy budete já, Yannko:-) Kulinu zbožňuju, tak si brouzdat po jejich stránkách a kochat se…no, občas si i něco pořídit:-D Máme výbornou zkušenost s jejich servisem, na případné dotazy reagují ihned, pokud nějaký rozměr neudává výrobce, ve skladu to nechají přeměřit atd. Když jsme sháněli nějaký kus v barvě, který neměli vůbec v nabídce (v ČR ho neměl tehdy nikdo), dokázali ho rychle sehnat. Máme i dobrou zkušenost s reklamací. Tak si představuju, že by měly fungovat všechny obchody.
Jediná vada, ty ceny, ty ceny. Jeden by jen kupoval a není za co:-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)