Kokosové brikety — partner blogu pro letní grilování

Partner blogu

Loni jsem je na trhu potkal poprvé a teď už odmítám grilovat bez nich. O čem je řeč? O kokosových briketách Kobri, které jsou i mým novým partnerem blogu na léto.

Kokosové brikety

Co jsou zač a proč je mám v oblibě? Kokosové brikety Kobri se vyrábí ze zbytků při zpracování kokosových ořechů. Jejich slupky se nechají zuhelnatět a následně se slisují do briket.

Ty jsou na rozdíl od těch klasických mnohem výhřevnější a vydrží žhnout téměř čtyři hodiny (tj. klidně i celé jedno grilování). Mají vysoký obsah pevného uhlíku (74 %) a nečmoudí tolik jako obyčejné dřevěné uhlí. Ve výsledku tak při průměrné grilovačce vystačíte s mnohem menším množstvím briket a není potřeba brikety neustále přihazovat.

Samotná úspora na briketách ale není pro mě to hlavní. S Kobri se prostě dělá dobře. Odpadá neustále přihazování lopatkou, prášení uhelného prachu a ještě s nimi dokážu dobře rozhicovat i svůj menší gril. Kobri po sobě taky nenechávají tuny popela.

Povinná grilovací výbava!

Abychom vám to s partnerem blogu co nejvíce usnadnili, připravili jsme pro vás výhodnou akci na vyzkoušení. Můžete si tak jednoduše objednat praktický paklík s 5 baleními briket s poštovným zdarma a celkovou cenou 695 Kč (jedno vás tak vyjde jen na 139 Kč).

  • 5× Kobri po 3 kg á 139 Kč = 695 Kč + poštovné zdarma
  • pro aktivaci nabídky nezapomeňte uvést promo kód Cuketka.cz
  • objednávejte zde! ;)

Mně by to zrovna vyšlo tak akorát na sezónu a zároveň bych se pojistil před náhodným setkáním s obyč briketami nebo uhlím, které už po vyzkoušení Kobri nebudete mít moc v lásce.

Kde koupit v kamenném obchodě?

V Praze mají Kobri například v Biotopu ve Školské. Najdete je ale také na desítkách míst po celé ČR — tady je seznam prodejen.

Pokud s Kokosovými briketami už grilujete, dejte mi vědět, jak se vám s nimi pracuje! ;)

Reklama

Komentáře

↪ 1 Pavlina: Zkusím se zeptat, jestli tam něco přeci jen není ;) Pořád tu máte ještě objednávku na zkoušku přes net s poštovným a balným za 0 Kč

Kupuju klasické brikety v balení po třech kilech za 79,– Popelu je hrstka, vždycky druhý den tu hromádku rozpráším po trávníku jako hnojivo. Na jedno naložení mi gril vydrží při nepřímém grilování cca 2,5 hodiny (mám gril Weber) při přímém asi 3/4 hodiny. Přestávku vzniklou přikládáním vnímám jako dobrou pauzu na dobrý drink, klábosení, úklid nádobí atd.
Nevidím tedy jediný důvod pro nákup těchto briket…

↪ 3 Sejra: to se vám divím, že se vám s tím ještě chce něco nacvičovat ;) možná toho mým grilem za sezónu projde míň, ale já bych ten komfort už neměnil.

Já komfort vidím v tom, že si radši dopřeju lepší surovinu na tom roštu, než briketu pod ním:-)
Ten štipec práce navíc beru jako příjemnou daň za tu dobrotu, co pak sundám z grilu. Koneckonců, většinou mám hotovo všechno do půl hodiny, takže přikládání je spíše vyjímkou než pravidlem.

Doporučuji brikety Weber, prověřená kvalita-také hoří 4 hodiny. 7kg za 300,– je slušná cena.

Přiznám se, že grilováním všeho a na všem trávím posledních 15 let od jara do podzima – obvykle grilujeme 2× týdně (dnes k MS v hokeji opět) :-)
Chci tím říct, že jsem mnohokrát testoval brikety od různých firem, ale vůni z klasického dřevěného uhlí se nic nevyrovná a je to poznat.

Nic proti briketám, třeba jsou tyhle výborné, nemohu hodnotit. V poslední době jsme plynule přešli na klasické tvrdé dříví, které necháme rozpálit, prohořet a zpracováváme potraviny jak nad ohněm, tak pak na zbytku rozžhavených uhlíků :-)

Mimochodem před měsícem jsme do popela hodili brambory…pečené…to jsem neměl snad 20 let. Ale moc jsme si nepochutnali, děti nám to všechno sežraly a řekly, že vaříme líp, než u McDonalda :-)

V.

↪ 7 vasekg: klasické tvrdé dříví, které necháme rozpálit, prohořet a zpracováváme potraviny jak nad ohněm, tak pak na zbytku rozžhavených uhlíků

Zde totéž.
Ale nemá každý kolem sebe staleté buky, pod nimiž nikdo neuklízí spadlé haluze.

Ach jo. Pouze dobírka nebo převod na účet. Jako by byl zase rok 1998…

Občas kouřím vodňačku ve které se běžně používají cocobrico, ovšem při té ceně (cca 120,–/půl kila) mně ani nenapadlo, že by to někdo používal na grill.
Asi to nebude úplně totéž ale určitě to vyzkouším protože vím jakou brutální výhřevnost a délku hoření mají ty do vodních dýmek.
Předpokládám ale, že dým je víceméně bez vůně a příliš výsledek neovlivní.

Pixy asi myslel platby kartou. Nicméně dokud budou české banky fungovat, jak fungují, a budou z plateb strhávat tolik, kolik si strhávají, budeme tu trčet v roce 1998 navždy. Pláče na špatném hrobě.

S tou chutí je můj dojem z briket byl zatím takový, že čím lepší a bezdýmější, tím méně chuti grilu v tom, co připravíte. Asi to bude zdravější, ale kvůli tomu se přece negriluje ;) Ale na druhou stranu pokud chce člověk grilovat na balkóně v paneláku, je to s ohledem na sousedy přijatelné řešení, pokud se člověk nechce uchýlit k plynu nebo elektrice.

Hm, zdá se, že se z toho tady opravdu stává čistě reklamní web.
Škoda, bývalo tady pěkné počtení…
Nicméně chápu, že nejen psaním živ je člověk a penízky za reklamu přijdou vhod.

↪ 14 Karel: Karle, pokud to tady čtete déle, reklama a partneři blogu jsou tady s námi už od roku 2009 v nezměněné podobě (tj představení partnera je vždy označené jako reklama). můžu vám tady to zaplácat libovolnou inzercí a bannery bez výběru jako jinde nebo v tisku, ale snažím se jít cestou, kdy si inzerenty vybírám a předkládám je (podle mého) příjemnější cestou.

Čtu to tady již několik dlouhých let a mám bohužel dojem, že poměr reklamních článků a „skutečného obsahu“, kvůli kterému sem všichni chodíme, se postupně mění ve prospěch reklamy. Nic nevyčítám, jen konstatuji.

Informací a inspirace jsem tu za ta léta nasbíral habakuk (možná i 2 habakuky :) )

↪ 16 Karel: to je (s odpustenim) mimo — partneri se stridaji co mesic, tedy porad stejne (Kobri jsou tu navic po delsi pauze, takze ten pomer byl hodne hodne naopak ve prospech obsahu), ostatni bannerove plochy jsou tu take uz od spusteni 09 a jejich prubezna obsazenost neni ani zdaleka na doraz :)

(pro me jeden z dalsich impulzu se casem na nejakou privetivou formu inzerce vykvaknout a tocit vam tu na 100 procent obsazene bannery pres medialku. to by se vam asi libilo vice…)

↪ 16 Karel: vážně mě baví, jak se takovýhle komentář objeví pod každou reklamou, co sem přibude…chjoo

↪ 18 Pavli: Jen jsem si dovolil vyjádřit svůj dojem a názor, je to špatně? …chjoo

↪ 17 pan Cuketka: Vypadá to, že se neshodneme, zřejmě za to může rozdílný úhel pohledu. Pokud je to pro vás impuls k masivnímu nasazení reklamy, tak je mi to sice líto, ale asi s tím nic neudělám…

↪ 20 Karel: no já si feedback k inzerci rád poslechnu, ale stále si myslím, že tohle je win/win/win varianta pro čtenáře, mě i inzerenta. pokud počítám správně mám tu v zásobě už jen loose/win/win varianty a ty nasazovat a nechci (zatím ;) btw poslední post pro partnera blogu tady byl loni 7. prosince…

Nekdy mi prijde, ze by nekteri chteli spoustu clanku zadarmo a jeste aby jim Cuketka plne nalozeny nakoupenymi surovinami prijel uvarit. Teprve pak by mozna na reklamu neremcali.

Pokud se mi reklamni clanek nelibi, necham byt a ctu jiny. Nechodim prod nej brecet do fora.

Jenže to pan Cuketka nemůže, protože by mu zase vynadali, že má peníze na suroviny (viz. NOMA) :-) Těžká volba…
Držím palce, smysluplná reklama má svoje místo.

Chtel bych se zeptat na rozdil v chuti.. Na drevu zalezi, jak je to s temito slupkami? Dodavaji nejake aroma nebo pouze „ohrivaji“?

Možná jsou ty brikety super extra speciální, vidím ale jednu velkou nevýhodu a tou je ekologická stopa, kterou po sobě nechá doprava takových briket odněkud z Karibiku do srdce Evropy.
O co míň ta specialitka čmoudí o to víc nafty se při jejím dovozu propálí :-(

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)