Pekelná výzva – Do střehu!

Z archivu

Co byste řekli na malou prověrku kuchařských dovedností bojem? Troufnete si na to se mnou? Přichystal jsem pro vás tři kusy hutné žuly, o které si roztřískáte sebevědomí ein zwei drei! Klíčová slova: Gordon Ramsay, Hell's Kitchen

Hell's Kitchen

Pokud tento seriál ještě neznáte, vězte že přicházíte o jednu z nejzábavnějších reality/cooking show v současném světě televizního vaření.

V každé sezóně seriálu si Gordon Ramsay pozve do své restaurace 15 kuchařů. Ti si to pak v prostředí reálně svištícího restaurace rozdávají tak dlouho, dokud se navzájem nevymlátí. To vše samozřejmě pod přátelským dohledem samotného šéfa! ;)

V kuchyni HK se vaří celá řada jídel z Ramsayeho skutečných restaurací plus vlastní výtvory soutěžících. V žádné sezoně však nesmí v menu chybět určité stavební kameny, na kterých Ramsay všechny adepty tepe do zblbnutí.

Ony základní recepty jsou vybrané tak, aby se na nich beze zbytku prošťouchly slabiny každého šéfkuchaře. Jsou lety ověřené klasiky ze staré školy. Často se objevují na jídelních lístcích po celém světě a stejně tak často je kuchtíci mrví na milión způsobů.

Když jsem tam ty nešťastníky neustále pozoroval, jak se jim krásně a vynalézavě nedaří, dostal jsem jeden hloupý nápad. Zkusit si to sám doma!!! :)

Sehnal jsem tedy receptury ke třem lahůdkám z menu Hell's Kitchen a pěkně po jednom jsem se do nich pustil. Průběh mého snažení jsem vám pěkně nafotil a recepty osobně prošel. Ne vždy se mi úplně dařilo, takže to budete mít i se všemi kiksy.

Jedná se o předkrm, hlavní chod a dezert ve složení:

  • Risotto – záhada lehkého endospermu (čtvrtek)
  • Beef Wellington – bitka naslepo (pátek)
  • Soufflé – cukrařina tvrdá dřina (sobota)

Recepty to nejsou ani rychlé, ani snadné a ani z levných surovin. Všechny se dají krásně posratkazit a to hned na několik způsobů. Zároveň se ale dají doma úspěšně a úplně zvládnout. Chce to jen odvahu a trochu vůle naučit se něčemu novému…

Půjdete do toho? Začínáme totiž už zítra! Slibuji, že to bude sranda… ;)

Reklama

Komentáře

Jak sem četla „Pekelná výzva“, jako první mne napadlo, že jde o recenzi lido-restaurantu Peklo v pasáži Světozor – tam se vrátíte do mládí, raná osmdesátá – plíčky na smetaně a další bombastické věci za pár korun – tam se zastavil čas. Retro live! A vono je to zase o „haute cuisine“… hm, nevadí, klidně do Pekla zajdu i sama. Tam je to fakt pekelné…

Ano, po dlouhé době zas něco, co se dá vyzkoušet, já bych to udělal jako competition, každý něco zkusí a pak ukáže fotku :-)

ren:

jé, to se nenechte vyviklat, to já vás jen tak straším :))) 1. a 3. recept jsou z surovinově přijatelé a jsou víceméně jen o technice a trpělivosti… nechte se překvapit :)

Kuba:

můžeme, uvidíme na konci, jesti někdo bude chtí vyzkoušet a podělit se s výsledky, může se pochlubit :)

Sem zvvedavy na podrobnosti soutěže. Předpokladam, ze bude k dispozici zakladni recept a seznam surovin. Rad to zkusim, ale budu si muset nekde pucit fotak:-) Pane Cuketko, uz se tesim. Budete porazen na hlavu!!!!

Jarin:

jako soutěž jsem to neplánoval, ale s tím posíláním fotek je to moc dobrý nápad. na konci to vyhlásím a realizované úspěšné recepty můžete posílat. pokud se jich sejde dost, udělám z nich závěrečný post :)))

Jestli něco můžu, tak je to Beef Wellington, do dneška jsem si myslela, že je nemožné vytvořit ho vlastní silou v domácí kuchyni. Výsledky s napětím očekávám !!!

Příliš sympatických hráčů ve čtvrtý sérii není, ale je to neskutečně zábavná reality. Doufám, že vyhraje Petrozza.

Pavli:

proč byse to nemělo dát udělat? :)

Bludr:

přesně tak, je to bída. kdyby nebyl tak levej, tak si vystačím s tím prckem s čírem…takhel se taky přidávám k petrozovi, možná ještě corina ;) moje nejoblíbenější postava je stejně Jean-Phillipe :)

Udělat se dá všechno, já vám fandím :o)) Bude i virtuální ochutnávka?

hells kitchen miluju, zkouknul sem 4 serie.. jo na beef welington bych doporučil ještě projet F word, je tam ramsayho osobní recept ještě s houbama pod těstem., (nedělaj v HK lamb welington? v 2 nebo 3 sezoně dělali lamb welington)

a malej zážitek z osobního vaření, dělal sem si bůček, sous-vide(maso zavakuovaný v pytli, do hrnce s vodou, nízká teplota, dlouhá doba) já zvolil teplotu 70C a dobu 30hodin, výsledek byl nádhernej, doplnila to lanýžová kaše a restovaný žampiony., luxus

to lettek, paneboze slintam, ja bych asi nemela trpelivost 30hodin, ale ta slast stoji urcite za to:-)

Ja uz se tesiiim! Virtualne jsem jeste nevarila (ale ted jsem si vzpomnela, jak jedna ma pribuzna travivala vikendova dopoledne u radia a poslouchala, jak Jarka Panyrkova nebo podobna rozhlasova osobnost vari s pomoci sefkuchare vikendovy obed… Vzdycky jsem si predstavovala, jak ve skutecnosti sedi ve studiu, obcas zakvedlaji v nejakym prazdnym hrnci, pijou u toho kaficka a rikaji:„No teda Jarusko, ta cibulka tady ve studiu ale naaadherne voni!“)

Pavli:

jeslti vám bude stačit můj popis a fotky, tak jo, bude ochutnávka :) risotto už máte hoďku na talíři…

lettek:

závidím,wow, sous-vide sem nikdy nezkusil:) jen ty svoje pomalá vajíčka :)))

Perchta:

LOL :))) nene tady, je to snad skutečnější. kupu špinavých utěrek, zabordelený džez a ohořelé končetiny zdokumentovány nemám, jen toršku skutečných obrázků z průběhu s minimální foodstlyingem .)

Ewa:

už je pozdě :))) ale můžeme to někdy zopakovat!

cuketka: herveho vajca na 65C mě k tomu trochu inspirovali (ale ne tolik jako nález teploměru – ten mě přesvědčil) každopádně si myslim, že je jednodušší udržovat ±70C 30h než přesně 65C hodinu.

jo proč to píšu, dneska sem rozjel 30h bůček verze 2.0

Komentáře jsou uzavřeny.