Citrónová tráva, limetkové listy RSS

Štítky: , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Poradíte kde sehnat tyto suroviny v Praze? Ať už čerstvé, sušené a nebo vyrostlé v nějaké nádobě či semínka. Přepadla mě chuť si připomenout nějaká asijská jídla…

  2. -citronovou trávu v květináči v Zahradnictví Krulichovi – buď mají prodejnu Na Petynce, nebo to jde přes e-shop a dá se to nechat poslat nebo vyzvednout v některém ze sítě jejich květinářství po Praze.

    – citronovou trávu v květináči dále prodávali minulý týden ve středu na trzích v Čakovicích.

    -citronovou trávu a citrusové listy v pytlíku v potravinách v SAPA.

    -Citronovou trávu v pytlíku mívají i ve vietnamském ovozelu na Bělehradské, semo tamo i v jiných, ale dost nespolehlivě. Myslím, že jsem ji někdy viděla i v tom na Újezdě (takový ten průjezd vedle bývalých výtvarných potřeb), ale minulý týden ji zrovna neměli. Citrusové listy jsem tam neviděla nikdy, ty fakt jen v SAPA.

  3. Susene limetkove listy jsem kupovala v Marks and Spenceru. Ale neni jich moc no…

  4. limetové listy (čerstvé) jsem viděl i v asijském obchodě ve francouzské 66 ;) na scuku ji ještě nemáme, ale v létě jsem jel kolem tramkou – stále je v provozu. spolu s ostatním asijským listím je tam mají v chladničkách v sáčcích – zdroj určitě ze SAPY (tuším že je to potomek obchodu, o kterém jsem psal hodně dávno – http://www.cuketka.cz/?…)

    jinak SAPA, jak píše kami, je na tohle jistota jistoucí a můžete toho po cestě nabrat víc a zastavit se třeba na bunču :)

  5. Mluvíme o kaffir lime listech?
    http://en.wikipedia.org/…/Kaffir_lime

    u brněnských vietnamců bez šance, přitom galangal, chilli, citrónovou trávu, to všechno mají. Jen ty limetky a jejich listy ne :-(

  6. Jj, občas v nějakém supermarketu, jinak u Vietnamců na Milady Horákové nebo na Bělehradské – za Tylákem.

  7. kafirovane listy a limety maji v Marks and spencer a taky v je mivaji v Culinarii na praze 1

  8. Kde presne jsou ty vietnamci na Milady Horakove? :) Je to prece jenom ponekud delsi ulice a vietnamcu je tam povicero :)

  9. 8.: Nad zastávkou Kamenická, jsou to ti do dvora. Mívají docela slušný výběr bylinek. Neříkám že vždy, ale velmi často.
    :-)

  10. V Brně mají kafirové listy vždy v Makru, sušené. Čerstou citronovou trávu mají tamtéž a také ve veitnamské tržnici na Olomoucké.

  11. Stejný sortiment jako v tržnici v Sapě mají i v tržnici na Průmyslové v Malešicích, pro ty, kdo by to měli blíž (Praha 8, 9, 10). Kaffir lime listy mají často mražené, ale neřekla bych, že jim to nějak škodí. Tomu, kdo se tam vydá, doporučuji vyzkoušet různé nakládáné speciality (pikantní bambus, krevety s galangou) a úžasné dim sum mražené taštičky s krevetami ha kao (vietnamsky ha cao tom). Bomba!

  12. Díky všem za rady!

    Mražené limetové listy a čerstvou citronovou trávu jsem nakonec koupil v obchůdku ve Francouzské ( http://www.nelso.cz/cz/place/6430/ ). Prodavač neřekl ani slovo česky, ale stejně jsme se nějak domluvili a všechno, co jsem potřeboval, mi našel :) V lednici i mrazáku toho měl ještě hodně zajímavého, budu pravidelným zákazníkem.

    Špatný nebyl ani Arirang ( http://www.scuk.cz/d/arirang/ ), tam jsem ale hledané zboží neviděl.

    Zkusím ještě někdy to Makro (mám to kousek na Černý most) a dám vědět.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.