Použitá káva v kávovaru plesniví RSS

Štítky: ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o radu všechny, kdo mají zkušenosti s automatickými kávovary. Máme doma starší Saeco Royal Proffessional. Dostali jsme ho darem stylem buď to používejte, nebo to vyhoďte. Zjistila jsem, že použitá káva ve svém zásobníku totálně plesniví. Předpokládám, že zbytky kávy jsou nadměrně vlhké. Nevíte, čím to může být a jak to spravit?

  2. Pravidelně ji vyhazujte.

  3. 2: I 1× ročně je pravidelně ;).

  4. Záleží na tom, jak často ten zásobník čistíš. Náš Delonghi má zásobník jen na 14 porcí, což vydrží maximálně 3–4 dny. Ideální je po vysypání kávy zásobník pořádně vymýt od zbytků.

  5. Pokud se tam plíseň již jednou dostane, musí se zásobník čistit častěji, protože plíseň, byť v minimálním množství vždy v nějakém záhybu zůstane a rozšíří se pak mnohem rychleji. Já čistím tak 1× týdně.

  6. Ad 2 Díky, to by mě opravdu nenapadlo. Příště sem tak něco napíšu.
    Řekla bych, že ten zásobník je tam proto,aby člověk po každém použití nemusel rozebírat půlku přístroje a čistit ho.

  7. on se musí automatický kávovar čistit?

  8. 7: Bože proč, dyk je automatický!

  9. Dobře, tak ještě jednou. Našel by se tu někdo, kdo by mi byl schopen odpovědět proč jsou zbytky kávy v kávovaru hodně vlhké až mokré? Aniž by se do mě navážel. Napadají mě tyhle důvody: nevhodná hrubost mletí kávy, nedostatečný tlak při extrakci,nějaká jiná mech. příčina, třeba špatná pumpa nebo někde zatéká. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
    Jde o starší přístroj, s druhým přístrojem téhož typu problémy nebyly.
    Rady, že se to musí čistit si prosím nechte od cesty, chtěla bych se dopátrat příčiny, je to lepší, než řešit pouze následek.

  10. Odpověděla jste si sama. Je to starší přístroj. Mechanismus už bude ochozený. Pokud bude břečkovatý puk i při nejjemějším mletí, tak už zřejmě nebude extrakční komora úplně v cajku.
    Automaty vyžadují pravidelnou údržbu a servis.

  11. To, že je puk vlhký je IMHO úplně normální, ale rozhodně by to neměla být břečka, neměl by se bez pomoci rozpadnout. Dělá to se všemi druhy kávy?

  12. Máme doma také automat Saeco (Tahlea). A tak jednou za 2 měsíce ho dáváme do servisu na vyčištění. Sice je to automat ale každý stroj potřebuje odbornou pomoc.Je možné, že je to špatnou (starou) kávou.Špatnou hrubostí (pokud dáváte mletou kávu).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.