Orisky RSS

Štítky: , ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mate radi orisky? Jako buraky, kesu, pistacie a jine suche plody. A co nejradsi? Kupuji mandle na kila a prazim si je sama. Po buracich je mi tezko, ale mandlicky miluju. A na peceni vlaske orechy, hlavne do vanilkovych rohlicku.:-) Co vy?

  2. Oříšky miluji! Musel jsem si zakázat buráky, ale denně si dám hrst pistácií, nebo kešu :-) Mandličky a vlašáky občas.

  3. Mno…buráky tedy k oříškům nepatří… A vanilkové rohlíčky jedině z lískáčů! ;-)
    Ale jinak souhlas. Para ořechy, kešu, pistácie, mandle,.Dobré vlašáky a lískáče. Nebo makadamová jádra. Mňam.

  4. Hmm, oříšky já moc ráda, trošku problém mám s tím množstvím… Pražené mandle dělá babička na Vánoce a různé rodinné oslavy, čím víc jich udělá, tím víc jich sežeru a tím víc je mi pak blbě… A nejlepší, když jsou ještě horké! Ne, opravdu, neznám člověka, který by z před něj postavené misky oříšků přestal ujídat dřív, než je zcela prázdná.
    Jinak jsem zkusila dělat muffinky se strouhaným citronem a mletýma mandlema a chutnaly nádherně jemně a luxusně, vyzkoušejte;-)

  5. A to já zase vanilkové rohlíčky jen z vlašských…

  6. Taky rohlíčkujeme jen z vlašských :-) Jinak oříšky miluju, letos jsem měla poprvé makadamová jádra a naprostá bomba (hlavně po tepelné úpravě), jinak mám poslední dobou oříškové chutě až moc, to jsem nemívala. A s neoříšků teda miluju i třeba pražená dýňová a slunečnicová semínka, s troškou chilli a česnekovou solí, mňam …

  7. 6. makadamové ořechy jsou mírně návykové, mj. i proto jsou tak dobré :).

  8. 7.: Jen mírně? Dovolím si mírně nesouhlasit! ;-)

  9. 8: Na seznamu návykových látek nejsou :-), ale kdysi jsem si ze Států přivezl kbelík v karamelu opraženého makadamu, a když jsem dojedl, měl jsem fakt absťák, navíc tedy tehdy nešly žádné koupit.

  10. Makadamy jsou fajn, jen je riziko že budou žluklé, bo to tam lěží roky, páč to nikdo nezná. Vůbec jsou vořechy většinou dost hnusný, o čerstvosti si můžou nechat jen zdát. Já je baštím nárazově, asi při nedostatku něčeho. Pak volím kešu, buráky, pistácie, para nebo kokos.

  11. Pražené makadamy jsem objevila loni a snad je lepší, když je doma nemám…:-) A na vánoční pečivo používáme jen vlašáky – na rohlíčky,rumový bábovky, tatranský řezy. Už se těším.

  12. Nevite, kde v Praze maji nejlepsi pistacie? Chodival jsem kupovat do Farah v Myslikove, kde mivali na vahu dva druhy – ty podlouhlejsi, zaspicatelejsi byly skvele, ale uz je tam nemaji :(

  13. zkusil bych alternativu – prodejnu Barakat – http://www.scuk.cz/d/barakat/

  14. Kdysi tady proběhla diskuze o takřka vražedných píniích – http://www.cuketka.cz/?…. Můj dotaz se netýká pinií, ale sezamového semínka. Několikrát se mi stalo, že chutnalo jaksi plesnivě, zatuchle, hnusně – prošlé nebylo a nějak viditelně divné taky ne. Jen ta chuť – hnus. Stává se vám to taky, nebo je to nějaký můj osobní problém? :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.