Napěnění mléka - máte někdo zkušenosti s Creamerem z kuliny? RSS

Štítky: ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, scháním nějakou alternativu k pěnění mléka na kávovaru (Máme jednobojlerový přístroj, takže je šlehání dost otrava).

    Zaujal mě Creamer z eshopu Kulina, máte s tím někdo zkušenosti? Nerad bych vyhodil 1500Kč.. díky za odpověď.

    http://www.kulina.cz/…-cm/d-69871/

  2. Tuhlencta záležitost – v méně vypiglované podobě, pouze z varného skla a ta díratá destička uvnitř (přidělaná na tom tahátku) je z plastu – se prodává běžně v domácích potřebách, kolem 200 Kč, obvykle pod jménem „kapučínovač“. Pohledově připomíná trochu frenchpress, akorát místo síťky je tm ta děravá destička.
    Sama ho nemám, ale sousedka ano a funguje to celkem uspokojivě, rozhodně líp, než takové malé vrtulkové šlehátko na baterky, které vlastním já.

  3. 4Kami: My sme měli doma vrtulku Eta a ta šlehala mléko opravu dobře. Ale bohužel se rozbyla. Na tomhle konceptu se mi líbí to, že mléko v jedné nádobě ohřeju i našlehám. Možná ale zkusím levnější variantu, díky za tip ;)

  4. vrtulku mají pokud vím v IKEA. Ta, co mám já, je nějaká nóbl značková, ale šlehá nic moc a hlavně pak nenávidím mytí té spirálky :)
    Jo, ve varném skle by se taky dalo rovnou ohřívat ;)

  5. Zajímavé udělátko má také Krups-automatický pěnič mléka (viz třeba http://www.zbozi-online.cz/…-20004e.html ) Normálně je ještě dražší, než ten výše uvedený z kulina.cz, ale právě mi přistál ve schránce leták Makro, kde je tenhle Krups zahrnut do letošní bodové akce a pak bude stát cca taky těch 1 600 Kč. Já jsem si vzhledem k rozměrům kuchyně tyhle věci zakázala, ale kdyby po něm někdo toužil, v téhle „akci“ se to zdá docela výhodné. P.S. osobně vyzkoušené ovšem nemám

  6. Měla jsem tu čest vyzkoušet jak creamer v levnější verzi i vrtulku z IKEA a v hustotě pěně vede creamer. Pouze jsem do něj lila již ohřáté mléko, ale pěna byla krásná.

  7. Zkuste raději potrénovat klasické pěnění parní tryskou. Při šlehání krémovačem to nikdy není to pravé ořechové a troufnu si směle tvrdit, že je to poznat i na chuti výsledného produktu.

  8. Problém je v tom, že na jednobojlerovém přístoji to jde zkrátka špatně. Především se na něm nedá moc šlehat větší množství mléka (Běžně dělám 4–5 Cappuccin) a potom je třeba čekat, než kávovar vychladne, aby bylo možné vařit kávu. (Já vím, dělám to obráceně :D). Každopádně obě činnosti jdou na jednom přístroji dělat poměrně špatně.

  9. Na 4 –5 capuccin najednou už opravdu potřebujete dva bojlery, ještě líp dvoupákovku, což je domů zbytečný luxus. Já s jedním bojlerem a dvěma porcemi mám nejlepší zkušenosti s konvičkou Motta 750, mléko Lascato a v konvičce před pěněním cca 10 minut v mrazáku. I profíci většinou větší množství mléka šlehají nadvakrát. Krémovač je ale fakt ne moc dobrá náhrada za klasickou jemnou mikropěnu.

  10. Bylo mi doporučeno koupit si ruční šlehač, který vypadá něco jako French press, jako byl dřív na šlehačku. Takový válec, párkrát zašleháte nahoru, dolů a je z toho hodně hustá pěna, skoro jako zmrzlina. Na webu mají více druhů a stojí okolo 600,– Kč. Já ho budu kupovat jako dárek k French pressu.

  11. 4vitrvpousti: Mohl bych poprosit o link na ten web? Díky

  12. nevíte někdo jestli jde sehnat něco jako samotná parní tryska na ohřívání horkých nápojů? vždycky jsem ji viděla jen na expresovači…

  13. suanka: ale na co byste tu trysku nasadila? ciste teoreticky

  14. 13. Na parní čistič nebo parní žehličku? ;)

  15. o dost levnější alternativa

    http://reproplast.cz/objednavka.php?…

  16. Tento týden v Tchibu za 350,– (obdobný jako ten z Kuliny):
    http://www.tchibo.cz/…0004672.html

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.