Bratislava - tipy RSS

Štítky: ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    hodláme vyrazit s přítelem na víkend do Bratislavy. Koukala jsem se na scuk.cz, ale nic nenašla. Neměli byste tipy, kam vyrazit do restaurace, kavárny, či zajímavého obchodu? Předem díky!
    Pavla

  2. Doporučení to asi není, ale stojí za přečtení: http://www.lidovky.cz/…bra-chut.asp?…

  3. Určitě zajděte do čokoládovny BON BON, je to úplně v centru Bratislavy (Panská 4). Lepší horkou čokoládu jsem nepila. A to myslím, že jsem toho zcestovala hodně.

  4. http://www.bratislavskenoviny.sk/…gurmana.html?… , tady je spoustu recenzi… ja bych se chtela vypravit konkretne sem http://www.bratislavskenoviny.sk/…-vietor.html?…

  5. Zkuste se mrknout na delikatesy.sk, tam jistě najdete nějaké tipy, taky tam mají diskusi a můžete se zeptat přímo jich.
    V Blavě jsem bohužel byla naposled snad před 10 lety a tehdy mě zaujala jedna cukrárna na jednom z těch větších náměstí kolem Michalské ulice; jak sladké až zas tak nejím, tam mi chutnalo vše (ale bylo to docela drahé). Do stejné cukrárny jsme chodívaly s kamarádkami v půlce 80. let, při našich nákupních výletech do Blavy. Od té doby miluju cokoli kaštanového, resp. s kaštanovým pyré.

  6. Amarantine:

    na Scuku máme zatím jen jeden podnik, i když slovenští nováčci jsou už v záloze ;) čeští kolegové jim ale nejprve musí předkypřit terén:

    http://www.scuk.cz/vyhledavani/?…

  7. Skúste Chagall: http://www.chagallrestaurant.eu/
    od známych som naňho počula veľa dobrých referencií. Vlastnú skúsenosť žiaľ nemám, pretože Bratislave sa dosť vyhýbam. :o)

  8. Whisky bar – slušná reštaurácia, obrovská ponuka whisky, väčšinou tam je aj majiteľ, cca 60 ročný Škót, ceny primerané kvalite (t.j. večera aj s vínom či pivom sa dá do 30€ vmestiť)
    Bratislavský meštiansky pivovar – varia slušne, ale hlavne majú vlastné pivo (12° 1,90€), ktoré rozhodne stojí za to.
    Dolcezza café v pešej zóne, malá kaviarnička s veľmi slušnou kávou a vínom (a panini :) )
    Kristián (pub?), ak má človek chuť na pivo, tak najlepšia Plzeň (resp pivo z nie-minipivovaru) v Bratislave (1,60€ mám pocit).

    Čo sa rozhodne neoplatí je Slovak pub a v zásade ľubovoľná iná reštaurácia s nazvom Slovak či Slovenská v názve, kedže je to prakticky vždy chemický odpad s otrasným prístupom, pokiaľ človek nehovorí aspoň nemecky. A v podstate okrem dvoch mnou vymenovaných ani akákoľvek iná reštaurácia na Obchodnej a priľahlých uliciach.

  9. Whisky bar (vysoka) – nevyrovnane vykony, na jednom taliri vedle sebe vyborne maso a nepozivatelna priloha. Asi zalezi na stesti.
    Dolcezza cafe (na vrsku) i Kristian (michalska) potvrzuji. Z dolcezzy doporucuji jit dal ulici na vrsku a projit kapitulskou k domu sv. Martina.
    Verne (hviezdoslavovo nam) – zaruka pozivatelne veci za prijatelne ceny
    Restauracia Sv. Hubert, hotel Apollo (Dulovo nam.) – velmi prijemne prostredi, obcas trosku povysena obsluha, vyborna kuchyne, ceny degustacniho menu prijatelne.
    Casa del Havana (michalska) – bar s nekolika dobrymi barmany, obcas zivou hudbou
    Malecon bar (nam. L. Stura) – jeste vic nobl podnik, nabidka jidel. Vypadaly pekne, nezkousel jsem. Koktejly vetsinou umi. Prostredi velmi snobske.
    Europa pub – pomerne slusna pizzeria.
    Vinarna One More (laurinska) – slusne vino, neco na zub, obcas velmi kulturni program ci degustace
    Kotolna pub (nam. slobody, jozefska) – velky vyber piva, jidlo prumerne az mizerne.
    Richman ( Venturska (v pruchodu)) – bratislavky fastfood, chutove prijatelne, jednou jsem si odnesl zazivaci potize
    Restaurace ve vysilaci (vysilac Kamzik) – turisticka past, ale nevari uplne spatne, ceny taky prijatelne.
    Underground:
    Aligator (laurinska, male plechove dvere) – priserne hnusne pivo, velmi slusna hudba (temer kazdy vecer zivy bigbit, rock…)
    Dezmar (Klariska) – pitelne pivo, malicke
    Sub club (pod hradem) – underground spise umistenim nez atmosferou
    Ostatni:
    Nu Spirit (Medena) – pry legendarni prijemne misto, zkousel jsem 3×, vzdy mne akorat nas…
    Channels club (zupne nam.) – v prizemnim podlazi prijatelne, dobra mezistanice na nocnim tahu, otevreno skoro do rana.
    Funus (prokopa velkeho) – dobry cil vychazek u horskeho parku, slusne pivo, vyborne utopence
    Horaren (horsky park) – velmi prijemne prostredi, specialita – bratislavky rohlik, doporucuju

    Snad jsem na nic nezapomnel, vysledek 3leteho pruzkumu.

  10. Pro znalce Bratislavy – Malí a Velcí františkáni ještě fungují? A taková ta veliká pivnice (ne sklep, piváreň) Mamut? Asi ne, že? Docela ráda jsem tam chodívala. Z Brna to bylo rychlým autem cca hodinu a večery bývaly vždy vydařené (pro hnidopichy – řidič nepil a druhý den jsme jezdívali do Budapešti, do lázní).

  11. Veľkí Františkáni neviem, skôr to neexistuje už. Malí (pri Starej tržnici) síce existujú, ale stoja s prepáčením za houno, dobrovoľne by som tam nevkročil, nestojí to za to.
    Mamut síce existuje, akurát asi s 10. majiteľom a 5. menom, nebol som tam ani nepamätám, ale neverím, že to s takýmto prístupom za niečo stojí.

  12. jaffar: Díky za informaci.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.