Titanové nádobí RSS

Štítky: ,

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    v podstatě náhodou jsem koupila jeden titanový hrnec na Aukru. Má dvě skleněná patra pro parní vaření, což se mi líbilo, stál nový 1000,–. Pak jsem jednou narazila na tu samou značku a zjistila, že v obchodě ten samý hrnec stojí 19000,–.

    http://www.topmoravia.com/…--sada42.php

    Poradí mi někdo, jak využít tento hrnec? Vzhledem k ceně věřím, že má spoustu funkcí a možností, o kterých nevím.
    Slyšela jsem např., že v titanovém hrnci lze upéct buchtu na sporáku apod. Zatím jej používam naprosto klasicky, ale chtěla bych využít naplno jeho možnosti… Děkuji předem…

  2. měla jsem titanový trnec z Top Moravia a úchyty bez problémů snášely teploty při běžném pečení (poklice taky), takže byla výhoda, že jsem si třeba orestovala cibuli, opekla maso, pak to přiklopila a šoupla do trouby bez přendavání do pekáče. Nicméně původní cena za ten komplet je dost nehorázná. Mě ten můj čtvercový pekáč/hrnec darovala tchyně, tak nevím, co za něj dala (asi dost, koupila ho na nějaké předváděcí akci), ale vydržel mi 8 let, pak se začalo dno olupovat, tak jako u ostatního nádobí s nepřilnavým povrchem. Měl doživotní záruku, ale jen na nerovnost dna apod., na to, co odchází, totiž povrch, měl normální dvouletou.

  3. Já mám titanovou pánev od společnost BAF a ta je teda skvělá. Kupovali jsme si ji na základě toho, že rodiče už jejich výrobek mají více než 10 let a je stále jako nový! žádné odlupování, vůbec nic!
    Jinak co se pečení buchet týče- určitě to jde, zkoušela jsem, ale nedocílíte křupavého, hneděho povrchu, pokud budete dělat na sporáku… samozřejmě, do trouby klidně dát můžet, potom to bude jako z klasického pekáče..

  4. Kamarádka mi dala tip na titanové nádobí. Koupila jsem německé nádobí z těhle stránek http://www.amtgastroguss.cz a zatím naprostá spokojenost. Používám na plynu i elektřině a vaření je fakticky rychlejší!!! Mají ho i holky od nás z práce a jsou taky spokojené… Taky se nic neodlupuje, dávám i do trouby, když dělám zapékané brambory s uzeným masem a 100% spokojenost!

  5. Halooo do světa, má někdo prosím zkušenosti s titano nádobím?

  6. ↪ 5 komika1: a co by vás tak zajímalo?

  7. Dokáže někdo říct, jaké vlastnosti titanového nádobí by měly být zajímavé?

    Přijde mi to jak na vrabce s kanónem: ano, je lehký, pevný (o polovinu lehčí než srovnatelně pevná ocel) a odolný proti korozi (ustojí i aqua regia, tedy směs kyselin, která úspěšně koroduje i jinak odolné zlato), ale připadá mi, že ta přidaná hodnota oproti běžným kovům není pro účely vaření nijak podstatná.

    Pánve z nerezavějící oceli jsou taky celkem lehké a pevné a co se týče odolnosti proti korozi, tak z aqua regia myslím nikdo vařit nebude :-)

  8. ↪ 7 Bivoj: v případě globální apokalypsy, budete mít doma strategickou zásobu cenných kovů! ;)

  9. ↪ 7 Bivoj: Vidíte, to by mě moc zajímalo, četla jsem totiž, že titanové nádobí znamená to, že teflon je „přidělaný“ na nádobí jinou technologií než „by Dupont“, že je právě nějak přilepený přes titan a proto se neloupe.

    Nevíte, jak to je? Je to opravdu tak, že titanové nádobí má teflonový vnitřní povrch a jedinou výhodou je, že se neloupe? Nebo je to skutečně celé z titanu?

  10. Z vlastní zkušenosti vím, že se i titanové nádobí loupe (moje pánev asi po čtyřech letech) a keramické se poškrábe…a nepoužívám kovové nástroje. nevím výrobce ale v ceně okolo 3 000,– Takže to řeším litinou s sháním kvalitní nerez.

  11. Myslim jeste velka tepelna vodivost – aspon kvuli te je doporucovano outdoorove titanove nadobi – nerez je tezkej sam o sobe a dlouho v nem vareni trva. Nicmene doma clovek vetsinou netaha palivo na zadech a nemusi resit kazdej gram. Ale mohlo by to prispivat k lepsimu rozvadeni tepla (teoreticky, praktickou zkusenost nemam).

  12. ↪ 10 jark: No právě, to je to, co by mě zajímalo -CO se vlastně loupe? Není to opravdu loupání teflonu? Protože titanové nádobí bývá často stavěno na piedestal ve srovnání s „fuj jedovatým teflonovým“ – tak by mě zajímalo, jestli opravdu není teflonované a jen nemá teflon državější díky jiné technologii uchycení.

    ↪ 11 Kytka: Jo, to klidně beru, tepelná vodivost dobrá a lehčí je opravdu významně, koneckonců, proto se dost používá na chirurgické náhrady (to samozřejmě i kvůli chemické odolnosti).

  13. kami: myslím, že aspoň ta moje titanka má tu vrchní (loupavou) vrstvu z teflonu…tedy měla :-(
    Osobně jsem zklamaný i z keramického povrchu, po nějaké době lehce hnědne a začíná se přichytávat. I když ne tolik, jako klasika…Nová je ale perfektní (stejně jako nová teflonová.

  14. ↪ 12 kami: Nevím, zda je to zřejmé, ale titanové nádobí není z titanu, ale z hliníkové slitiny, pouze povrch „něcojakoteflon“ obsahuje částečky titanu. Díky tomu je odolnější proti poškrábání.

  15. ↪ 14 andy_wise: Jestli je to takhle, tak je všechno jinak.
    Protože pak se opravdu bavíme jen o odolnějším nepřilnavém povrchu, ale ten stále určitě není nezničitelný. Stejně jako není nezničitelný keramický povrch u „GreenPan“ a jí podobných.
    V obou případech ostatně jsou ostatně různá drobná varování před používáním myčky na nádobí.

    ↪ 12 kami: Myslel jsem, že na chirurgické náhrady se používá kvůli tomu, že ho organismus dokáže integrovat s kostí – že je možné, aby kost „srostla“ s vhodně tvarovanou (drážky) titanovou náhradou. Ale to už je OT.

  16. Zdravím.
    Já mám hlavně pocit, že pánev není z titanu, ale z nějaké hliníkové slitiny a titan je použit v tom nepřilnavém povrchu, respektivě je to nějaká keramika na bázi oxidu titaničitého (tedy titanové běloby)

  17. Pardon, nepřečetl jsem si pozorně příspěvek od andy_wise, který říká takřka totéž. Jinak u těch protéz se to používá z důvodu obrovské pevnosti a lehkosti materiálu a při tom je chemicky netečný – nedochází k reakcím s okolní tkání.

  18. Ahoj všem, taky jsem slyšela, že titanové nádobí je z hliníku s nějakými nepřilnavými povrchy. Prý dokáže vařit bez tuku a rychle, v tom je prý jeho výhoda oproti nerezi nebo jiným. Vaříte na tom někdo, protože já slyšela hodně chvály, ale i negativního, tak nevím jestli se o to dál zajímat. Ráda bych si nějaké kvalitní nádobí koupila. Díky za zprávu. Renata

  19. Ahoj Rojulka, ja som si kúpila exkluzivné hrnce TITANO a mám na nich desať rokov záruku, na základe takto dlhej záruky verím, že hrnce musia byť kvalitné, inak by nemohli dávať takú dlhú záruku. Skús sa pozrieť na ich stránky TITANO.sk a určo sa dozvieš viacej :)

  20. ↪ 19 2012slunicko: Díky sluníčko, mají i české stránky?

  21. ↪ 20 rojulka: stačí se podívat do Obchodních podmínek, tam je provozovatel (je z ČR)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.