Krupave rohlicky v sobotu rano ? /Pha/ RSS

Štítky: , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jiz hodne dlouhou dobu resim problem kde v sobotu rano sehnat „krupave“ rohlicky k snidani .Zatim navstevuji pobocku horovicke pekarny nedaleko nam. Miru. kde maji vytecny chleba /dokonce i vydrzi bez poblemu tyden / a dobre rohliky.Jak jste na tom Vy ?

  2. hm, v sobotu ráno se skoro nidky nevysktuji mezi živými a pohyblivými ;)))

    moje řešení je používání zmrazeného předpečeného pečiva, nebo akov ty bagetky z delvity v ochranné atmosféře. jsou fantastické! ;) ještě teplé s máslem a domácí marmoškou…

    mňam

  3. Ještě než jsem se přestěhoval do Prahy, bývali lahodne a křupavé rohlíčky mojí každosobotní snídaní. A tím nemyslí takové ty gumové vodáky co prodávají ve všech hype,supe,mega,mi­nimarketech ani takové ty přepečené a vysušené, které sice křupou, ale uvnitř toho moc nemají. Čerstvě dodáváno z hořovické pekárny (cca 50km od Prahy směr Plzeň). Dokonce jsem vypátral pobočku prodejny na Korunní ulici, akorát jsem nezkoušel sobotní návštěvu, vlastně aní všednodenní. Nicméně na tyhle dávám doporučení, dnes už to není jako kdysi (ostatně to už asi nic), ale pořád patří mezi rohlíky, které si dám s velkou chutí.

    Cuk:
    Bagetky občas taky použiju, ale není to ono, při výletech do Paříže pravidelně snídám čerstvé máslo s jejich tradiční bagetou-po tomhle se těžko nahrazuje nějakou místní napodobeninou. Ale v nouzi dobře poslouží i udělat si tousty z nějakého vhodně vybraného chleba…

  4. Dříve, když ještě na Václavaku bývala pekárna a ne casino, mívali v sobotu ráno čerstvé karlovarské rohlíky.
    Vzpomínka z dětství: naše mamča přichází ráno z noční, v tašce sáček křupavých, ještě teplých karlovarských rohlíčků…

  5. Hm, kousek od Kulaťáku je malá pekárnička, co otevírá tuším každý den už v pět ráno. Ale už jsem tam dlouho nebyl. Hm, hm.

  6. Nevíte odkud je tzv. „Pivní rohlík“ mají ho tady u nás na „devítce“ v různých menších obchodech, řeznictvích… a je vážně výbornej…

  7. Nevím, taky ho kupujem. Mívají ho hlavně v řeznictvích, kde berou davelské uzeniny.:-)))
    A u nás v kantýně. Zeptám se. Ale bude to víc pekáren.
    Např. firma Kabát má taky pivní rohlíky.

  8. já mám křupavé každé ráno; buď vyndám z mrazáku nebo včerejší šoupnu do trouby či toastéru, et voilà c´est croustillante ;-)

  9. Bali :))

    No ale je fakt, že když chci mít k snídani krásnou čerstvou křupavou houstičku, je nejjednodušší si ji upéct… :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.