Nejlepší gurmánské obchody v Praze? RSS

Štítky: ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    jakožto obyvatel malého města závidím Praze nespočet gurmánských zážitků, obchůdků, trhů a restaurací. Můžete mi doporučit Vaše nejoblíbenější místa, kde nakupujete, aby mimopražští jako já věděli při návštěvě Prahy, kam jít nakoupit?
    Mě osobně by nejvíce zajímalo, kde koupit nejlepší a finančně dostupné: zahraniční sýry, italské speciality, slovenské sýry, bio produkty (ze Sasova aj.), domácí české jogurty a sýry, obchod se zdravou výživou, atd.

  2. Záleží na tom, v které části Prahy se při návštěvě pohybujete, přeci jen cesta z jednoho konce na druhý zabere i víc jak hodinu…Nejlepší asi bude podívat se na danou oblast na SCUKu.

  3. 2. asi, tak, za sebe jen mohu doporucit na slovenske syry salas ze Zazrivej, http://www.bacovesyry.sk/kontakt_cz.html , maji tam kontakty kde jsou a byvaji i treba na trzich na naplavce

  4. Díky, zajímaly by mě obchůdky hlavně kolem centra, ale za dobrým jídlem pojedu i přes celou Prahu :)
    Díky za případné tipy.

  5. Nevím, zda nejlepší, ale moje oblíbené:

    Sýry a sušené šunky a tak: http://www.mojekredenc.cz/…enc-home.php

    Sýry hlavně kozí – Cheesy, u mne vede Jugoslávská http://www.vemeno.com/…heesy_praha/

    Likéry (na sladké pečení a jako dárky), oleje – hodně druhů olivovového, piniový, ořechový… Cena za lahvičku vypadá přijatelně, ve větším množství spíše dražší, ale za vyzkoušení to stojí.
     http://www.vomfass.cz/

    Ořechy a sušené ovoce: http://www.diana-company.cz/

    Dobrá hlavně fairtrade káva, ve Vodičkově ulici příjemná možnost občerstvení: http://www.mamacoffee.cz/

  6. ;)

    http://www.scuk.cz/…stredocesky/

  7. Děkuji všem, Scuk jsme neznala a je to opravdu úžasný portál, nemůžu se od něj odtrhnout už druhý den :)
    Molie děkuji, určitě prostuduji…

  8. Celkem rád nakupuji v obchůdku přidruženém k resturaci La Gare, zaměřují se na francouzské lahůdky, hlavně sýry a paštiky a hlavně mají vlastního pekaře/cukráře – dělají chleby a bagety a skvělé francouzské dorty a koláče. Na jejich ovocných košíčkách doma ulítáváme, a teď jsem si tam kupoval alsaský jablečný koláč a byl fantastický.

  9. V ulici Viktora Huga na Smíchově otevřeli naproti biopotravinám malý krámek s indickými potravinami. Výběr není velký, ale je to tam hrozně levné (velká balení černé čočky, basmati, z koření větší balení pískavice apod.). Doufám, že nezkrachuje a že si ho tam lidi najdou. Předtím tam byla prodejna s provensálskými specialitami, ta se tam ale dlouho neudržela.

  10. ↪ 9 Naďa: fajn tip, díky za echo :)

  11. ↪ 9 Naďa: Tak jsem se tam vydala a mám 2 různá balení basmati rýže – rozdíl jsem nepochopila, možná až při vaření – a pár dalších blbostí. Škoda, že to mám trochu z ruky, ale ceny přívětivé a prostor malý, ale aspoň přehledný :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.