Matsutake RSS

Štítky: , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Viděl, jedl, upravoval, či slyšel někdo z vás o této vzácné japonské houbě? Jedná se po lanýžých o nejdražší houbu a zajímalo by mně jeslti s tím má někdo nějaké zkušenosti..

  2. Matsutake.
    Ano, sbiram a jim tuto houbu. Ma silne aromatickou vuni, chutna znamenite.
    Houbu kterou nesnime susIm jako treba hrib.
    Matsutake roste pod zemi, kdyz je vetsi zacne jehlici zvedat a v te chvili ji ja muzu najit a sebrat. Zijeme v Oregonu/zapadni pobrezi USA/kde tato houba roste. Matsutake k nam prijizdeji v sezone sbirat houbari z Asie, kde je tato houba opredena legendamy o lecebnych ucincich. Asiate hledaji Matsutake tak, ze jdou v rojich a s hrabickami rozrejou cely les.
    Matsutake upravuju jako kazdou jinou houbu. Omacky, polevky, na cibulce, nebo k masu. Matsutake je tuzsi houba /jako hliva ustricna/ chutna jako kureci maso, krasne voni jako koreni.Manzel si ji podusi na masle, pozdeji prida cibulku a houbu ji s chlebem. Houba se vykupuje take ve vykupnach a cim je mensi tim je vic cenena. Pokud se houba rozevre uplne, zarazuje se do horsi kvality. Je trosku podobna zampionu ale koloboucek zvrchu je takovy supinaty.

  3. Dobry den, my zijeme ve state Washington (severozapadni cip USA), kde jsou prirodni podminky velmi podobne jako ve state Oregon, takze mohu potvrdit prispevek Evanky. Matsutake jsme se naucili sbirat a poznavat teprve pred dvema roky a skutecne se to po kulinarske strance vyplatilo. Tato houba ma nezamenitelnou chut a vuni. Nekdo tvrdi, ze voni lehce po skorici. Jeji „maso“ je velmi pevne a vyjimecne chutne. My houbu take pouze osmazime na masle, posolime a jime jen tak s na chlebu nebo na smazenych vajickach, nema cenu ji s necim michat, protoze sama o sobe je moc dobra. Kdyz jsme matsutake zacinali sbirat, prekvapilo me, ze vlastne patri mezi ciruvky. No, ale vlastne ciruvka havelka je take vynikajici a pevna houba.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.