"sladké Koule" vánoční trhy Německo RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Marně přemýšlím nad názvem sladké speciality „koule“, která se prodává na vánočních trzích v Německu. Pamatuji si, že v Drážďanech bylo vždy plno stánků, kde prodávají jen tyto sladké koule a je několik druhů „příchutí“(pis­táciová, nugátová, čokoládová, jablková…atd…tuším aspoň 10 druhů)… Popsala bych to jako zmačkané těsto z plátu do tvaru koule, které je plněné… když se koule rozřízne, je vidět struktura různě „zmačkaných“ plátů těsta…těsto je takové „drobivé“… Vím, že v Německu je přímo nějaká rodinná cukrárna, kde tyhle koule dělají celý rok.

    Nevzpomene si náhodnou někdo na název nebo nebo dokonce na onu cukrárnu, kde koule delaji? :-)

    Děkuji moc! :-)

    Zoe

  2. Myslim, ze se ptate na Schneeballen, podle Wikipedie pochazeji z mestecka Rothenburg ob der Tauber, o cukrarne nic nevim, ale treba v Heidelbergu na namesti je cukrarna, kde je rozhodne maji i jindy nez o Vanocich :-).

  3. Dekuju moc! :oD…mate pravdu, jedna se opravdu o Schneeballen… vedela jsem, ze „ballen“…ale jak se ted ukazalo, nazvu jeste par pismenek chybelo :-)… Jeste jednou moc dekuju!!!
    Zoe :o)

  4. Schneeballen (sněhové koule) pochází z Rothenburgu, tradiční verze je obalená v moučkovém cukru, odtud název, ale existuje mnoho variant a několik různých receptů. Tuším že do těsta přidávají i nějakou místní ovocnou pálenku.
    Každopádně vánoční trhy v Rothenburgu jsou v Německu celkem známé a město patří mezi nejromantičtější místa v Německu. http://cs.wikipedia.org/…b_der_Tauber
    Doporučuji navštívit, je to kousek Norimberku.

  5. Velice po tangentě: Snowball je v Anglii nápoj. Vaječný koňak říznutý jejich bezbarvou limonádou. Zejména pro dámy.

  6. Už jsem myslel, že je to nějaké lechtivé téma … :p

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.