Jaký termohrnec? RSS

Štítky: , , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj! Máte někdo zkušenost s výběrem termohrnce/termo jídlonosiče? Našel jsem zhruba toto:

    http://www.maxsport.cz/…_-12486.html – to mi připadá fajn, navíc bych to využil i o víkendech :)

    http://www.skladovanipotravin.cz/…obrasny.html – nevím, zda to není spíše na efekt, po zkušenostech s podobnými nákupními taškami bych teplému jídlu nedával víc než hodinku…

    U svého vysněného termonádobí potřebuji, aby vydrželo teplé cca 5–6 hodin. V práci nemám možnost ohřevu a nechci se připravit o domácí stravu :-)

    Díky za všechny tipy!

  2. Martine, mám to první, od Ferrina. Pořízené z naprosto stejných důvodů.
    5–6 hodin to v žádném případě teplé nevydrží. Ta termoska je sice dvouplášťová a docela drží, jenže slabinou je uzávěr, který je jen z jednovrstevného plastu, takže tudy teplo utíká. Pochopitelně oproti nošení krabiček jen tak je to pořád rozdíl, ale pěkně teplé počítejte tak 2–3 hodiny, pak to chvíli je ještě aspoň jedlé.
    V tom termoobalu jsou plastové krabičky, které příliš dobře netěsní. To ale moc neva, koupili jsme si do toho na řídké věci krabičku LockLock, ta drží a pasuje tam.

    Používala jsem to asi půl roku, pak jsme s kolegyněmi v práci požádali o pořízení malé nejobyčejnější mikrovlnky. Bylo nám vyhověno a na termohrnec od té doby sedá prach. A nemusím obědvat nejpozději v 11, kdy to bylo ještě jakž takž jedlé:)
    Cena termohrnce a mikrovlnky je srovnatelná, doporučovala bych spíš to druhé;)

  3. kami: Díky moc za odpověď! Možná by bylo řešením ještě toto http://www.maxsport.cz/…_-12485.html, které má asi od pohledu lepší uzávěr. Ale bylo by to tak na jeden chod :) Mikrovlnka není vzhledem k opravdu malým rozměrům kanclíku možná, tak se snažím najít něco přenosného.

  4. To druhé jsem taky měla v ruce – je to hrozně mrňavé a hlavně, pokud je to to, co znám, tak to není na vkládání krabičky, ale přímo na vložení potravy. Takže se to blbě myje – krabičky nahážu do myčky, termoska se musí šudlat ručně. Ate teplo by to mělo držet lépe. Nevím, jak dobře to těsní.
    Jestli jste z Prahy, tak tyhle věci měli normálně v prodejně Ferrina na Milady Horákové, kde si to můžete prohlédnout.
    Moje máti vlastní dvě staré širokohrdlé termosky a ty tedy drží teplé dokonale. Bohužel špatně těsní. Totéž platí pro jakési novější plastové termosky tuším od Tescomy, které používáme v práci – jsou natolik netěsné i při úplném zavření, že ani není problém nechat v nich suchý led – nevybouchnou:)
    Mám prostě pocit, že nic opravdu dobrého snad ani koupit nejde. Shánli jsme dost urputně, protže já mám sice teď v práci mikrovlnku, ale manžel ne. Takže opravdu dobrý termoobal by se nám i nadále hodil:)

  5. Rovněž z důvodu přísunu domácí stravy v pracovních podmínkách jsme zakoupili tuto nádobu http://www.thermos.com/…details.aspx?…. Objem je v tomto případě tak na porci polévky, zato jídlo vydrží alespoň trochu teplé až do večera (ohřev 7.00, konzumace 19.30:-)), termoska má totiž izolovaný uzávěr, který je ještě překryt čímsi jako šroubovatelným hrnkem, čili klasická termosková sestava. Vychytávka: skládací lžíce zasunovatelná do uzávěru.

  6. Maroni: Ahhh!!! Nádhera! Amazon?

  7. martinb: reuseit.com, zásilky včetně čr.

  8. taky se podelim o sve zkusenosti, ja pouzivam tento 2,5 litrovy znacky Culinaria http://www.vetroshop.cz/…ova/d-61697/ a musim rict, ze zatim je ok. Kvalita pak odpovida cene n :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.