Struhadlo na parmezán RSS

Štítky: , , , ,

24 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Poraďte mi, kde seženu struhadlo na parmezán? Ale chci, aby strouhalo na úplně jemné kousky, jako dostanete v pizzerii na posyp těstovin. Děkuji

  2. Obchůdek v Arkádách, stojí přibližně před Nanu Nana, směr Spar. Dříve byli na Budějovické, v patře u Horoskopu. Mají spoustu udělátek do kuchyně. Struhátka mají stopro.

  3. Nejlepší je vrhnout se při příležitostné návštěvě Itálie do prvních domácích potřeb – tam je mají úplně běžně a za 2 eura. Vypadá to jako hrubší struhadlo na muškát. (My jsme do té doby používali normální struhadlo na muškát.) U nás se často prodávají hrozně hrubé a se špatným tvarem otvorů, i když jsou označené jako speciální na parmezán, a přitom jsou příšerně drahé.

  4. Mě se osvědčilo struhadlo
    http://www.mall.cz/…trouhac-syra
    teď dělá podobný i Tescoma, ale jak strouhá, to nevím.
    http://www.etescoma.cz/…-204489.html?…
    Ten od Zyliss má hoblinky jemňoučké a nadýchané.

  5. Teď má Zyliss něaký nový, ale ten nevím, jak má hoblinky silné
    http://www.dokuchyne.cz/…u-rotary.htm

  6. 2 : Zkusím se tam neztratit a struhadlo nalézt, děkuji!

    3 : Já vím, ale to se právě v dohledné době nechystám a to struhadlo „nutně potřebuju“ :-)!

    4 : Takové jsem právě viděla, ale nebyla jsem si jistá jak velké hoblinky dělá. Děkuji za tip.

  7. 6: Jasne, ja tam kazdy tyden nejezdim:) Mela jsem radost jak maly Jarda, kdyz jsme se tam letos konecne dostali, vlezli do prvniho obchodu a ono to tam fakt bylo. Je legracni, kolik je takovych udelatek, ktere maji nekde na kazdem rohu a o par set kilometru dal aby je clovek shanel na cernem trhu. Kdovi, kolik takovych vymyslenin mame tady u nas? Urcite by se neco naslo.
    P.S. Jak dobre se tyhle „mlynky“ (Zyliss atd) cisti? Mne to vzdycky trochu odrazovalo, jakkoli me lakalo „ciste“ strouhani bez drzeni syra v ruce…

  8. Struhadlo na parmezán mají momentálně v tchibu za 250,– http://www.tchibo.cz/…0021711.html

  9. 8. o tom struhadle v puvodnim vydani byl hezkej clanek tady http://www.praktickekulinarium.com/index.php?… . tu raspli bych chtela, vypada to tak viceucelove a ja tak strasne nesnasim tupy struhadla, casem se prohybajici a tak… tak mozna zatim aspon to tchibo, dik za tip.

  10. Už více než rok mám toto: http://www1.tescoma.com/…/katalog.php?… . Ne všechno od tescomy funguje bezvadně, ale tohle struhadlo a škrabka na brambory nemají nejmenší chybu. A v ČR perfektně dostupné.

  11. 9: Prohýbající se struhadla mě štvou taky, zatím jsem žádné dostatečně pevné nenašel. Tu rašpli jsem si přivezl z cizinska před asi deseti lety a stále je ostrá jako břitva, i když se na ní strouhají tvrdé věci (muškát, čokoláda, parmezán…). A jak krásně strouhá kůži až na maso, nejlépe pod nehtem :). Jen nečekejte velký úběr materiálu, ono to strouhá průhledně tenounké proužky, takže 20 dkg sýru byste s tím strouhala týden.

  12. To „rotační struhadlo“ s několika výměnnými válečky mám pro změnu z Francie – v prvním obchodě bez hledání, nemá ani žádnou značku a stálo asi 3 eura. A je tak krááásně zelené! Takže se dá asi pořídit nejen v Itálii, ale v lecjakém cizozemsku. Strouhá se s tím fajn, protože je to rychlé a bezpečné pro prsty, akorát pak zbývají hodně placaté zbytky pod tím přitlačovacím deklíkem.

    7. yannka – o jedné české vychytávce vím:) – kamarádka z Bolivie je naprosto unesena a fascinována takovou tou protlačovací věcí s různýma dírama na vánoční cukroví, co se přidělá na masomlýnek. Chce to vozit do Bolivie příbuzným jako super dárek:) Napoprvé na to koukala jak na fakírský trik.

    Co se týká čištění rotačního struhadla – nemám s tím žádný problém, narvu to do myčky. Ale není to komplikované ani bez myčky, rozevře se to jako kleště a vyjme váleček s kličkou, celé je to snadno umytelné.

  13. 11. právě tam mají v eshopu i struhadlo na hrubsi prouzky, ta tescoma mi pripada moc kratka… jako kratka cast jemna i hruba. vetsi mnozstvi veci strouham na boschi – bramboraky, zeli, pul kila parmezanu, mrkve a tak.. jsme velka rodina.

  14. 11, ringo: takže 20 dkg sýru byste s tím strouhala týden
    V případě jedné slečny předevčírem v BBC TV i déle. Reality show, italská restaurace, slečna-střevo zákazníkovi na těstoviny „strouhala“ pamezán obrácenou (tupou) stranou struhadla.

  15. 13: Já mám velikost zubů asi někde mezi těmito dvěma typy z TCM a obávám se, že ani to struhadlo s většími proužky nebude žádný rychlík. Ono to umí zejména z mála parmezánu či čokolády vytvořit nadýchanou vrstvu průsvitných hoblin, ale to opravdu tak na finální posyp.

    14: Předpokládám, že tupá strana byla ta, na které stála slečna ;).

  16. Mě by se líbilo struhadlo na parmezán s dřevěným šuplíčkem :-)

  17. 15. njn, já to mám asi tak, ze nad 100g tvrdého sýra – 4 jablka, brambory – 3 mrkve – jakékékoli pečivo na strouhanku, piškoty, orisky – mi stojí za to přidat na robot strouhací kotouč požadované velikosti a mám to hned, jsem líná.
    ale je fajn vědět, že se to hodí aspoň na to dozdobení několika porcí, strouhání kůry a podobných hloupostí…
    14. náhodou, to se mi nedávno stalo s nějakým měkčím sýrem – nechápala jsem, že to struhadlo může být až tak tupé, navíc bosch mě obvykle nezklame:-) ale bylo to hlavně tím, že po zastrčení kotouče už na něj člověk nevidí a prostě se jen diví, no, hned jsem to zkontrolovala a záhada byla vyřešena:-)

  18. 10 : a strouhá parmezán hodně na jemno? Nebo klasické proužky?

  19. 18: Jemné, skoro průhledné hoblinky. Já mám verzi, kde je ostří půlené na jemnější a hrubší, ale mají v nabídce více druhů.Čistá délka ostří „rašple“ je 20 cm. Nastrouhat parmazán do risotta nebo na těstoviny pro 2 nezabere ani 2 minuty.

  20. Já osobně struhadlo na parmoš od microplane – jsou to nejlepší struhadla která znám. Postupně si dokupuji a jsem vždy spokojená. Celý sortiment mají tady http://www.microplaneshop.cz !

  21. ja jsem tedy sokovan cenami na http://www.microplaneshop.cz

    minuly rok jsem si objednaval toto zakladni struhadlo z US pres shipito… a i s postovnym z USA vyslo mnohem levneji… Koukam ted na amazon, cena $10 :/

  22. Na eBay to taky nevypada cenove marne.

  23. Ač mám rašpli, kterou jsem výše doporučoval (viz ringo), nestrouhají se na ní dobře drobnější a ohebné pochutiny (měkký sýr). Navíc břity na bocích dost svižně zajíždějí pod nehet.
    Běžná struhadla, která lze koupit v domácích potřebách, nejsou žádná sláva.
    Proto jsem na zkoušku koupil jemné struhadlo fiskars
    http://img.srovnanicen.cz/…e/661587838/
    Je vyrobené stejnou technologií a z vizuelně stejného materiálu jako rašple microplane, ale je rovné. Držadlo lze sklopit do A nebo nechat souběžně se struhadlem. Strouhá stejně lehce, ale rychleji, snáze se s tím dostruhávají zbytky, měkké věci a vůbec, pokud sháníte hlavně kvalitní struhadlo, které urve i parmezán tvrdý jako kalafunu do houslí, toto může být jedno z nich.

  24. zajímavé je tohle struhadlo s krabičkou, je trochu hrubší, takže strouhá docela rychle a nic nepadá kolem, ale zabere docela dost místa… (http://mojenudle.cz/…bickou-vetsi)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.