Ingredience..kde je sehnat? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,veselé svátky :-)
    K vánocům jsem dostal kuchařku od pana Polreicha,recepty tam má moc hezké,jen z trochu nedostupnějších surovin..chtěl bych poradit. Kde seženu věci jako např. lanýžovou pastu,čí šampaňský ocet? Popřípadě kolik by ta pasta stála.
    Dále,seženu v makru hovězí líčka? Bydlím ve městě kde pořádný řezník je snový,půl hodiny cesty je však makro..do Prahy se mi moc nechce jezdit pro kousek masa. Ještě bych se rád zeptal, seženu teď čerstvého tuňáka? V makru občas mívají,jen nevím jestli je teď sezóna.

    Děkuji moc :-)

  2. Re: tuňák. Nevím, zda je sezóna, či zdali to je vůbec sezónní ryba. Zde do Británie je dovážen a mohu ho mít prakticky denně. To ale neznamená, že bych ho pokaždé chtěl koupit! No Sir!
    Někdy vidím mdlé a unavené řízky, ty bych nebral ani zadara, neb by mi pouze pokazily večeři a dojem z tuňáka. Jindy zas svěží čerstvé kousky. Ty se skoro rozplývají na jazyku v syrovém stavu a svědčí jim jen velmi krátké, kratičké seznámení s rozpálenou pánví.

  3. Ty líčka mě také zajímají, zkusím se na ně v Makru podívat, ale myslím, že jsem je tam neviděl…

  4. V Makru je mívali za 69 Kč/kg. Bohužel od té doby, co je Pohlreich zpopularizoval přes TV, jen tam smutně zůstává cedulka s cenou, ale jsou skoro pořád vyprodaná.

  5. 1R: Samozřejmě,já chci zkusit připravit přesně takového tuŇáka jak říkáte. Čerstvoučký, jen hodit na pánev a na stůl,tohle mě děsně láká. Tuňáka jsem snad ani ještě normálního neměl,až na sushi samozřejmě. Moc často se s ním bohužel nesetkávám.

  6. krystofk: čerstvého tuňáka v slušné kvalitě mívají v Kauflandu, pokud ho máte někde po ruce. Ale nevím, jestli mají ve všech, nebo jen ve vybraných prodejnách.

  7. V Makru mívají velmi slušného tuňáka snad vždycky. Co se ryb týče, je to podstatně lepší volba, než Kaufland (bohužel, do Kauflandu to mám pár stanic tramvají, do Makra musím autem).

  8. Kytka: s tím nelze než souhlasit, ale pro mě je návštěva Makra výlet na půl dne, a to nejsem ani kvůli tuňákovi ochotna obětovat. :-)

  9. Líčka vídám v makru v HK i v Brně skoro pokaždé, ale mají je jen v mražené verzi a cena je tuším kolem 180 kč/kg. Mají tam cca půl kilová balení, teď jedny mám doma, tak až přijdou na řadu, tak můžu napsat.
    Ty ryby se v makru také dají a tuňák tam je většinou hezký, jednou jsem dokonce chytnul nádhernýho tuňáka v akci za 300 Kč.

  10. Objednejte si je na XO foods http://www.xofoods.com/index.php?id=7
    jediný problém je množstevní, objednávku je dobré s někým propojit, což je dáno tím, že jde o dodavatele právě pro restaurace. Ale dají se tam udělat i individuální objednávky (odzkoušeno – ale ve větší partě).

  11. A co objednat pres cerstveryby.cz? Muzete si objednat i mensi gramaz a s jejich rybami jsem byla vzdycky zcela spokojena.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.