Potraviny z Německa RSS

Štítky: , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám možnost nakoupit v Německu potraviny. Vím, že například Bali v Německu nakupuje a určitě už má osvědčené značky a obchody. Prosím, jestli by se nepodělila o zkušenost a doporučila nějaké značky mléčných výrobků (smetana, máslo, mléko, sýry). Moc děkuju.

  2. Ahoj,
    tak na máslo rovnou zapomeňte, Němci do naprosté většiny přidávají nějaké bakterie, které pak máslo dělají nakyslým. Pekla jsem z něj vánoční cukroví a to se úplně rozdrobilo, i po více pokusech. Jinak ale třeba plnotučné mléko je lahoda, i jogurty, hlavně od Landliebe. já si z Německa vozím řepný sirup (Goldsaft, asi 1 euro), marcipán, jsou tam ilevnější cukrářské suroviny. Velký výběr má Edeka, ale je dražší. Ale třeba i v diskontech najdete dobrá a levná vína, antipasti, čerstvé džusy a biovýrobky. Kamarádce vozím z Německa výrobky bez laktózy, protože tam mají lepší ceny a velký výběr.

  3. V Nemecku se da urcite nakoupit levneji a mnohdy kvalitneji. Nema moc smysl doporucovat znacky, lepsi je se vzdy podivat na slozeni na obalu. I v Nemecku se rozmaha moda ruznych nahrazek a napodobenin klasickych potravin (jako legendarni jogurt bez mleka od spol. Lidl), presto si myslim, ze v CR je situace horsi.
    Troufnu si tvrdit, ze i uroven diskontu Lidl, Penny apod. je v Nemecku vyssi v porovnani s CR. Take v Aldi se da nakoupit za malo penez, ale je potreba vybirat. Edeka ma slusne ceny a nizsi zastoupeni privatebrandu nez ostatni diskonty, mezi nimi vede Lidl a Aldi. Ostatne i bohatsi Nemci dnes pro velke nakupy bezne jezdi do diskontu, lahudky a podobne veci nakupuji jinde. Mezi drazsi supermarkety patri treba Kaiser's – Tengelmann nebo obchodaky Karstadt ci Galeria.

  4. Omlouvám se, trochu nestíhám.
    Do Německa jezdim do malého města za hranice, kde je Lidl, Aldi, Edeka, Netto.
    Do každého jdu pro něco jiného.
    Lidl většinou zelenina, francouzské sýry, balené uzeniny, creme fraiche, máslo, uzeného lososa,…
    Aldi- víno, pečivo, mléko, bifteky, toaleťák, listové těsto,…
    Edeka- uzeniny na váhu, někdy maso, zeleninu-ovoce, sýry, creme fraiche, řepu v nálevu, čokolády, želé v čokoládě, občas mražený výrobek-zmrzlinu, jakubky, rybku, …
    Netto někdy zeleninu-ovoce, mají tam pěkné zboží. Kamarádka tam jezdí pro maso, ale nikdy mne nějak extra nenadchlo.
    Muller- drogerie.
    Když zajedu dál do Weidnu, tak tam je velmi dobře zásobený Kaufland, kam hlavně pro chlazené ryby, občas maso, uzeniny, francouzské sýry a mléčné výrobky.
    Teď mne už nic nenapadá, ale určitě bych ještě pár věcí našla ;-)

  5. Máme chalupu cca 1 km od hranic, takže vždy, když tam jsem jedu na nákup do Německa. A nakupujeme tam prakticky vše. Buď je lepší cena, nebo kvalita. Např. párky: jste v supermarketu v ČR a máte problém najít ty, kde je víc jak 60% masa. V německém supermarketu je to přesně obráceně, tam na ty „nemasové“ prakticky nenarazíte. Nejraději nakupuji v Kauflandu v Neugersdorfu. Obvyklé položky? Haribo a jiné sladkosti, čerstvé ovoce a zelenina, nakládané okurky (mňam), džusy, u nás nezvyklé pytlíkové polévky, těstoviny, džemy, dětské výživy, mléko, tvaroh, lososa, dětskou drogerii Bübchen, některé salámy a sýry, výborné pudinky, …

  6. Moc vám všem děkuju.

  7. Já jsem se vrátila včera a kromě neuvěřitelně levné drogerie jsem ukořistila i několik potravin – balík Apflelschorle (skutečně jablečná šťáva a minerálka, ne jako ta chemická srágora od Poděbradky, Rote Grutze (dezert něco mezi kompotem, ovocnou dření a marmeládou), dva balíčky spatzlí a hlavní objevy – fleur de sel a lanýžový olivový olej.

  8. Žiju už tři roky v Dolním Sasku a nejvíc si užívám zdejšího trhu s ovocem, zeleninou, houbami, vejci, mlékem, jogurtem, tvarohem, sýry, pečivem, salámy, paštikami, marmeládami, medem, víny, kytkami etc. etc., všechno od místních malozemědělců. Pro koření, luštěniny a orientální chuťky chodím k Turkovi/Indo­vi/Číňanovi. A zbytek nakupuju většinou v Kauflandu. Těstoviny Buitoni, supersilný fríský čaj Goldmännchen, máslo Meggle nebo Landliebe (nechcete-li nakyslé, hledejte označení Süßrahmbutter – ze sladké smetany), gorgonzola Igor, kauflandová biošlehačka (rozdíl oproti klasické pár centů a asi tisíc procent v chuti a struktuře po našlehání), oliváč Bertolli – červený Robusto, mám ráda hodně výrazný, černé pivo Köstritzer, radler (osvěžující pivolimča na jaro a léto) Krombacher, ovocné džusy Jacoby (jablečno-hruškový!!!), limča Bionade, nepřeslazená, v několika šmrncovních příchutích, a zmrzka Sanobub (bio vanilková!!!). Ještě radši chodím do tegutu, ale spíš jen pro zpestření jídelníčku, když si chcem udělat bene. Dostalo mě do kolen třeba jejich mražené listové těsto a biosalámky, ale obecně se mi vždycky trefí do chuti.

  9. sjuuu: jak Němci ty trhy označují? Dají se nějak vyhledat na netu? Radler jsem zapomněl jmenovat (ten taky rád kupuji) a na to ostatní taky kouknu :-)

  10. mpik: říkají jim Wochenmarkt, zkuste to zadat do vyhledávače s oblastí, kam jezdíte, nebo se zkrátka zeptejte lidí v krámě :) doporučuju taky v dané lokalitě checknout výskyt biokrámků – Bioladen, bývá to tam sice malinko dražší, ale zase mívají otevřeno denně a do večera, kdežto trhy se konají většinou jen jednou dvakrát týdně o dopolednách, což normální smrtelník ne vždy dává.

  11. Na takový pěkný trh jezdívám do Weidnu ;-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.