Nová brazilská restaurace v Brně - Flammante RSS

Štítky: , , , , , , ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://www.flammante.cz/

    sevíruje se churrasco rodizio á 590, pražáci znají z ambiente brasileiro :)

    první zkušenosti brněnských štamgastů zde:

    http://www.fajnsmekr.cz/view_pub.aspx?…

  2. z příspěvku tamního hodnotitele:

    Jen bych malinko vytkl, že krevety sme si museli loupat sami…

    OMG!!!!! ;o)))

  3. A ještě jeden tip pro Brňáky, já se do Brna dostanu až v říjnu, tak kdybyste chtěl někdo otestovat:
    http://zpravy.idnes.cz/…h1-/brno.asp?…

  4. skvělý úlovek!!!! vypadá nádherně :)

  5. Mě akorát dráždí to „Savoy Coffee“. Proč se to nemůže jmenovat nějak hezky staromilsky sakra?:)

  6. možná jim vadí stejnojemnná kaváryna v Praze? nebo se chtěkí přiblížit SBUX coffee?? tak to museli něčím vyšperkovat? netušim…

    k takovému „baráku“ mi ale savoy coffee taky nesedí :)

  7. http://brnensky.denik.cz/…0080805.html
    A ještě jeden objev v Brně.

    Jinak Savoy v Praze, to mě napadlo taky, ale prostě je to divný:)

  8. teda pane karfík vy nás zásobujete!!! obě tyhloe novinyk by si zasloužily samostatné téma! ;)

  9. Ze svého dlouhého působení na diskuzním foru Masarykovy univerzity mám trochu odpor k zakládání nových vláken, když to není nezbytně nutné, tak jsem to šoupla sem:)
    Co je karfík?:)

  10. Zpráva o Flammante:
    Návštěva v sobotu ve 21 hod bez rezervace, obsazené byly tři stoly. Uvítáni a uvedeni číšníkem profesionálem, proběhlo ochotné vysvětlení organizace. Restaurace je v suterénu, bezbariérového vstupu jsem si nevšimla.
    Za 290 korun volná konzumace s vlastní obsluhou ze salátového a předkrmového bufetu, v tu hodinu už poněkud oschlého. Vypadá to, že během večera ho nedoplňují, takže čím dřív přijdete, tím čerstvější dobroty budou. Nabídka ne zrovna oslnivá, naložené olivy, rajčatový salát, prosciutto podezřelého vzhledu, těstovinový salát, dvě studené omáčky, uzený losos, papričky a plátky lilku plněné tvarohovou majdou, lehce navinulé suši. Ošatka s pěti půlkrajíci konzumního kmínového chleba.
    Za 590 korun je neomezená konzumace masa a tam už se to bude rentovat. Mezi stoly chodila jedna servírka, tou dobou značně unavená – věřím, že oprávněně, ale stálo by za to ji občas vystřídat, člověk má skoro zábrany honit ji k dalším a dalším okruhům… U každého masa vysvětlila původ a úpravu, stoly obcházela v podstatě kontinuálně. Hovězí, jehněčí, kuře, krevety, ananas, kukuřice – vše s různými potěry. Na požádání přinesla i druhou rundu toho, co nám obzvlášť zachutnalo. Celkově bych gramáž sežraného odhadla na 350 – 400 g na osobu.
    Celkově zajímavá zkušenost, ale do opakování se nepohrnu, na to by museli zlepšit obsluhu (celou dobu nevyměnili talíř a odpadky se vršily – na požádání ovšem vyhověli rychle všemu) a přidat na bufetu.

  11. 9 Michala: pan karfík je jeden z dvojice vedoucí autoservisu/pod­nikový psycholog ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje – Větu „Vy nás ale zásobujete pane Karfík“ pronese ve filmu docent Chocholoušek, když mu volaj aby si přijeli pro dalšího pacienta, kterej bral úplatky.

  12. signorina: Díky za příspěvek, tím asi pro mě Flammante padá.

    Kytka: Děkuju, já mám v tv tvorbě děsné mezery:)

  13. Co se Flammante týče, jsem na rozpacích. Předem podotýkým, že jsem tam byla (více méně náhodou) jen jednou a jen na poledním menu (bývá v cenách od 129 do 149 Kč podle skladby jídel).
    Interiér celkem ujde (kromě poměrně depresivního dětského koutku), je tam i oddělená kuřácká a nekuřácká část (což je většina podniku) a celkem výkonná klimatizace, ovšem, aspoň v zadní části (dál jsem si to neprohlížela), vedená dost neesteticky pod stropem. Nedořešená je zahrádka-dvorek, respektive výhled na něj.
    Pokud jde o jídlo, běžný provoz neznám; posoudit můžu jen to moje zmiňované polední menu – bylo vynikající (parmská šunka s melounem, brokolicový krém a pečená kachní játra se zeleninovým salátem – z celého oběda mi ale nejvíc chutnal právě upečený, ještě teplý chleba s křupavou kůrkou, evidentně byl vlastní výroby). Obsluha milá, ale trošku pomalejší. Salátový bar jsem viděla, nezaujal mě. Možná, že by chtělo prověřit podnik večer, neujmete se toho někdo?

  14. já jim moc a moc držím palce ale už takhle na papíře to nevypadá dobře. bojím se hlavně toho, že se jim nepodaří točit dost masa tak, aby to bylo skutečné čerstvé churasco… možná ne uplně chtře vybraný koncept pro brno/danou lokalitu

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.