Husokachna RSS

Štítky: , , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. O víkendu jsem si od rodicu privezl opravdu velkou kachnu(cca 4,5kg). Ze srandy ji rikají husokachna.
    Ted ale koukam na internet ze je to docela časté označení pro kachnu barbarii. Ta je větší než obyčejná kačena a k huse nemá moc daleko.
    Nemáte někdo zkušenosti z úpravou? Plánuju jí naporcovat,zalít sádlem a péct při 110 stupních pár hodin.
    Ale znáte-li někdo lepší úpravu rád si nechám poradit.
    A ještě bych se rád zeptal jestli nekdo nevíte kde v Praze sehnat kachní/husí sádlo (větší množství)

  2. Já bych ji v celku vykostila, ze vzniklého plátu vyřízla jen prsíčka a stehna. Zbytek, tedy kůži se sádlem a kousky masa doporučuji nakrájet (nebo kuchyňskými nůžkami nastříhat) na kousky asi 3×3 cm a udělat škvarky, začínám vždy opečením ze všech stran v pekáčku postaveném na sporáku, pak je šoupnu do trouby, na závěr dopeču zase na plotně do zlatova, samozřejmě solíme až na závěr. Jsou moc dobré, doporučuji. V průběhu škvaření získáte spoustu sádla (nutné průběžně odebírat), v němž můžete upéct prsa a stehna, pokud budete chtít. Kostru bych použila na vývar. Taková téměř bezodpadová kachna. :-))

  3. 1.2. Taky to dělám jako molie – sundám stehna, prsa s kůží a křídla. Okrájím všechen tuk i zevnitř (trochu i odtáhnu kůži ze stehen a vytrhnu takové ty peletky tuku v řídkém vazivu) i kůži ze zbytku trupu, všechno to nakrájím na kousky a vyškvařím. Škvařím v mikrovlnce, je to hotové za 10 – 15 min.
    A z kostry udělám vývar.
    Stehna a křídla peču s jablky.
    Prsa většinou na nějakou „uvnitř růžovou“ úpravu – třeba jakože čínská se zázvorem, česnekem, chilli a rybí omáčkou.. nebo s bylinkama a bylinkovým máslem… prostě je schovám na nějakou lahůdku – namarinuju, opeču kůží dolů a pak dám dopéct do trouby.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.