Skvělé restaurace v Londýně RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    jelikož se mi velmi pomalu ale velmi jistě blíží cesta do Londýna,chtěl bych se zeptat na nějaké dobré tipy na restaurace, a klidně i na krámky s dobrým zbožím,které v čechách neseženete.(ko­ření,sladkosti…:-))
    Restaurace bych chtěl sice dobré,ale nemusel by to být vrchol luxusu. Popřípadě bych se chtěl zeptat za kolik se dá najíst např. u Gordona. Děkuji všem :)

  2. U Gordona v jeho londýnské Maze?
    Koukni sem:
    http://www.gordonramsay.com/…us/alacarte/
    A co steak u Jamieho?
    http://www.barbecoa.com/menu

  3. krystofk:

    zatím sice miniaturní, ale zato prověřený a v češtině – výběr londýnských podniků na Scuku:

    http://www.scuk.cz/vyhledavani/?…

  4. Mě tak moc láká ten gordon..a kolem 500 za jídlo zas tak moc není,zvlášť když u něj už asi nikdy jíst nebudu :-)
    P.Cuketka: Nic proti Ásii,to vůbec. Ale v té Anglii se mi moc nebude chtít jíst Asijské jídlo,i když na suprové úrovni.
    Neměl by někdo zkušenosti s jinými Jamieho restauracemi? Např. fiftheen zní moc dobře :-) Ale přece jenom bych rád dal na někoho doporučení. :)

  5. Pamatuju si, že Roman Vaněk nám na scuku v Prakulu doporučoval nějakou hotelovou restauraci a zvlášť vyzdvihoval poměr cena/výkon. Tuším Mandarin, ale ruku do ohně bych za to nedala, nevzpomenete si někdo?

  6. 5: V Mandarinu ted otevrel restauraci Heston ale ma na tydny dopredu plno. Ale jestli je to to, co zminoval Roman Vanek si uz nevzpomenu.

    1: O jake restaurace mate zajem, resp. o jakou kuchyni? Dobrych mist je hodne, posledni dobou jsem zazila kulinarsky vrchol v Inamu (http://www.inamo-restaurant.com/) – fantasticka asijska kuchyne + „interaktivni stoly“. Dalsi z asijskych typu (o hodne levnejsich nez Inamo)jsou thajske restaurace Busaba Eathai (jedna napriklad idealne umistena kousek od Leicester Square). Samozrejme tu stoji za to indicke restaurace ale i treba vegetarianske atd. Jo a i kdyz to nezni uplne jako nejaka exotika – dojdete si do steakhousu na poradny kus masa, stoji to za to!

    Co se tyka sladkeho – treba retezec pattiserie Valerie nezklame.

    K nakupovani – pro porovnani s beznymi ceskymi supermarkety doporucuju retezec Waitrose (treba v obchodaku John Lewis na Oxford Street) nebo Fortnum & Mason na Picadilly. (Ale bacha, pak se treba do Billy spatne vraci :o)). Jestli vyjde cas, dojdete si na Borough Market (trochu turisticka atrakce, ale ja ji mam rada).

  7. A jeste jeden dodatek – pokud chcete restauraci se zvucnym jmenem sefkuchare, tak treba Jamie's Italian (nekolik restauraci po Londyne) vari docela fajn Italii v modernim pojeti (doporucuju Fish baked in a bag, coz je ten den ulovena ryba pecena v papilote s muslemi, cili paprickami a fenyklem).

  8. V Londyne jsme testovali tamejsi fish and chips a bezesporu nejlepe dopadl take-away (da se tam paradoxne i posedet, i kdyz na prostredi neni radno hledet) Rock and Sole Plaice – http://www.london-eating.co.uk/5325.htm
    Domaci hranolky, vyborna majda, hrasek a lahodna ryba v testicku. Muzu jen doporucit, i kdyz to na prvni pohled neni zadna vyssi gastronomie.

  9. http://sanger.foodblogs.cz/tag/londyn/

  10. sešly se parádní tipy, čubrním :)

    pokud by měl někdo zájem o kavárny, lidi z Café Lounge udělali solidní průzkum i s odkazem na dobrého kávového průvodce:

    http://www.facebook.com/album.php?…

    (veřejná fotogalerie na Facebooku)

  11. No tak vidím že je z čeho vybírat. :-)
    Ale doba je dlouhá ,ńechám si to projít hlavou,ale rybka v pytlíku vypadá dobře :-)

  12. Mňam, Londýn, tak to trochu závidím :)

    St. John Bar and Restaurant – aneb britské jídlo není nepoživatelné http://www.stjohnrestaurant.com/

    Trošku dražší, ale rozhodně se vyplatí Fernandez and Leluu- http://www.fernandezandleluu.co.uk/

    Velmi dobré fish and chips Golden Union Fish Bar – http://www.goldenunion.co.uk

    Vím, že si psal, že Asii ne, ale Mooli's – skvělé indické take away v Soho http://www.moolis.com/

    Výborný wine bar Bedales – http://www.bedalestreet.com/

    Karamely s mořskou solí a jejich čokoládu zbožňují i její zapřísáhlí odpůrci – Paul A Young Fine Chocolates – http://www.paulayoung.co.uk

    H T Harris podle mě jedny z nejlepších sendvičů, jaké jsem kdy jedla

    A také Ottolenghi – o jejich passion fruit meringue tarts, ostatních dortech, koláčích a salátech se mi občas v noci dokonce zdá :)
    http://www.ottolenghi.co.uk/

  13. Omlouvám se, nepostřehla jsem, že asijskou kuchyni zkoušet neplánujete (i když si myslím, že to fakt stojí za to – u nás máme povětšinou jen čínská/vietnamská bistra nebo předražené sushi a přitom asijská kuchyně je neskutečně bohatá).

    Pokud jde o čistě anglickou kuchyni, myslím, že celkem neuděláte chybu, pokud vyrazíte do nějakého typického pubu (samozřejmě čím plnější tím oblíbenější a lepší) a máte slušnou šanci dostat dobrý burger, fish and chips, typický pie nebo jiná tradiční jídla. Já jsem zatím nikdy nebyla zklamaná, i když jsem šla úplně naslepo. Jinak solidní výkony třeba podává řetězec Wetherspoon (http://www.jdwetherspoon.co.uk/)

    12: St John doporučuju taky, ale s dodatkem, že člověk musí být trochu průzkumník a nečekat tradiční oběd (pro ilustraci moje menu minulý týden – šproty s křenovou majonézou, tlačenka s rybízovou zavařeninou, studené kousky kachny s řeřichou, květákový mozeček a (fantastický) čoko fondán – to byl jediný teplý chod). Vaří dobře, ale přes půl města bych tam asi nejela.

  14. Až teď jsem si uvědomil že vlastně spousta dobrých podniků v Londýně jsou právě Asijské :-). Nakonec by tto určitě za pokus stálo,nejsem nějaký zaritý milovník české kuchyně,rád zkouším nové věci. Přečtu si nějaké recenze na scuku a uvidíme,přecejenom jedu až v květnu :-)

  15. Já jsem byla ve Fifteen asi před pěti lety. Jsem velký fanoušek Jamieho a možná bylo mé očekávání moc veliké… Jídlo bylo výborné, ale nic vyloženě nezapomenutelného. Trochu nás určitě ovlivnil problém s rezervací, kterou jsme si dělali dva měsíce dopředu a neměli nás kde usadit, čekali jsme 20 minut. Ale jídlo – výběr studených předkrmů, hřebenatky s mangoldem a zákusek už si napamatuji – bylo dobré. Restaurace je dost zastrčená, nemohli jsme ji vůbec najít. V březnu letím znovu, asi otestujeme některou z Jamieho Italian tak kdyby to někoho zajímalo, dám vědět.:-)
    Nicméně z první návštěvy Londýna – největší zážitek jsem měla z oběda u Garyho Rhodese /http://www.rho­desw1.com/. Jídlo bylo fantastické – předkrm husí rilletes s domácím chlebem a hlavní jídlo grilovaný tuňák s čekankou, to byl fakt zážitek. Ale je to pět let…
    Jestli chcete vyzkoušet něco opravdu anglického – kromě klasického pubu, fish and chips atd…, zajděte na afternoon tea, nejlépe do nějakého hotelu. Já byla nadšená. Výborný čaj, klasické sendviče," vdolečky se smetanou", živá hudba. Byli jsme ve Four Seasons a ani mi to nepřišlo moc snobské.:-) Trochu dražší, ale bylo toho tolik, že jsme už ani nevečeřeli.
    Ani si nepamatuji, že bysme někde měli něco špatného. I sendvič z Markse byl výborný.:-)

  16. Rozhodně St. John Bar and Restaurant – http://www.stjohnrestaurant.com. Naprosto sobecky, taky se teď chystáme do Londýna a tohle je skoro nejvýš na seznamu míst kam zajít, tak bych rád, aby ji někdo odsud odzkoušel a dal vědět :-) Zaměřené je to směrem „sežrat zvíře od čumáku po ocas“, zjednodušeně britská vesnická kuchyně.

  17. Zdravím,

    byla jsem v Londýně dva měsíce (vrátila jsem se v listopadu) a rozhodně doporučuji Hakkasan a Cocoon. Jedná se o Pan Asian kuchyni a musím říct, že jsou tyto restaurace v Londýně in. Pravda je, že jsou dražší ale jídlo je zde opravdu výborné. Jediné co se nesmí podcenit je rezervace a to že Vás po dvou hodinách „vyhodí“, což je ale ve světě celkem běžné. Prostě si uděláte rezrvaci na dvě hodiny a po vás šup šup další hosté. Obě restaurace fungují i jako bary takže sem můžete přijít pouze na drink.

  18. Kopíruju pár tipů od Romana Vaňka z Prakulu:

    Nobu restaurant vedle hotelu Hilton. (NE ten druhy) Nutno se objednat. Kuchar z prvni svetove stovky Stoji za to si dat degustacni menu. (Velke , nebo male)
    Galvin bistro – skvela klasika
    Daniel Boulud restaurace- Hotel Mandarin Oriental staci tam jit na obed , je to levnejsi a dokonale. (Kuchar z prvni svetove stovky) a v prvnim patre hotelu Mandarin prave otevrel restauraci slavny Heston Blumenthal.

    Alespoň něco z toho vyzkouším začátkem dubna.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.