Kurzy vaření v BRNĚ RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nemáte někdo tip na dobrý kurz vaření v Brně? Hledám něco středně drahého (cca do 2.500–3000Kč), ideálně ryby a mořské plody (ale může být i jiný, není to nezbytné). Chci to darovat, a tak bych se ráda vyhnula nějakým lapsům…
    Předem díky za tipy, rady, zkušenosti…

  2. osobní zkušenost s nimi nemám, ale slyšel jsem spoustu chvály na kurzy vaření U Kastelána, hodně se jim věnoval Michal Sanger, mrkněte nejlépe přímo u něj: http://sanger.foodblogs.cz/?…

  3. Jojo U Kastelána http://sanger.foodblogs.cz/?… – tam dokonce 6.2. a 20.2. budu „vyučovat“ co jsem se naučil v Thajsku.

    Pak je tu ještě http://www.divoka-varecka.cz/ ale osobní zkušenost zatím nemám

  4. Já vím ještě o: http://www.happycatering.cz/…a/skola.html ale taky bohužel bez zkušeností… Pokud něco zkusíte, dejte vědět!

  5. Já jsem šla nakonec do koupi poukazu na školu vaření v restauraci U kastelána – přesvědčil mě jak kolega Michal Sänger, tak velmi příjemná a vstřícná komunikace s panem Michalem Göthem, který kurzy vede. Dárek byl přijat s nadšením a až bude absolvován, dám vědět =) Díky za tipy!

  6. Poprvé jsem byla na kurzu vaření U Kastelána a byl to pro mě neuvěřitelný zážitek, opravdu doporučuju. Pan Goth je úžasná osobnost, všechno vysvětlí „jako pro blbečky“;-), i pokud se zeptáte na věci, které nejsou náplní kurzu, velice skromný, nabídl nám možnost objednání nějakých surovin, čehož jsme využili. Jediné, co bych kvitovala, by bylo vytištění receptur pokrmů diopředu, abychom se s tím nemuseli zabývat (zdržuje to) a jen si mohli dopisovat poznámky.
    Byla jsem i v Divoké vařečce, kde jsou prostory pro skupinové vaření lépe uzpůsobeny. Rovněž velice příjemná záležitost, ocenila jsem, nevím jak to nazvat, 2 darované poukázky na vlez do Makra:-)
    Na obou kurzech byl přítomen sommeliér. U Kastelána jsme konzumovali vše až na konec kurzu a už jsem měla celkem hlad, i přes občerstvení. Ve Vařečce to bylo bez občerstvení a debužírovali jsme průběžně námi navařené výtvory, nicméně stejně jsem si 2 chody nesla domů, protože jsme to nezvládla:-)
    Suma sumárum bych řekla, že kdybych měla porovnat, kde se mi líbilo víc, tak určitě u Kastelána (ale jen o malinko), i přes nějaké ty organizační věci, osoba pana Gotha je prostě přebije:-) Vařečka je zase škola vaření, kurzy má pravidelně a široký rozsah, což u Kastelána není. Co mě trochu zarazilo u Vařečky, ale to už jsem fakt hnidopich, je to, že mají na stránkách nějaké gramatické chyby. Nemá to nic společného s vařením, prostě se na to dívám jen z hlediska image firmy.

  7. Tak, kurz U Kastelána manželem absolvován, mnou zdegustován a oba voláme slááávaaaa!!!!

    Je to pecka jak hrom! Vše výše napsané o panu Göthovi platí desetinásobně, je skvělý…
    Nakonec si muž vybral kurz úpravy mořských ryb a korýšů. Chodů bylo pět plus dezert. Kurzistů bylo deset, mezi nimi bohužel jedna paní prudička „všechno znám, všude jsem byla, všechno jsem vařila“, ale tohle nebezpečí je asi v jakémkoli kurzu… Kurz trval od 10 do 15, pak přišli každému kurzistovi hosté (většinou tedy jeden)-což je za příplatek 1500Kč, ale rozhodně to stojí za to!!! Kurzisté nadále průběžně dovařovali, sami svého hosta obsluhovali, hosté měli i přístup do kuchyně, mezi námi všemi se pohyboval i sám pan Göth, doléval víno, vtipkoval..nádhera! Ke každému chodu vynikající víno na doporučení šéfkuchaře…

    Asi je zbytečné to tu vypisovat, to se prostě musí zažít…

  8. Naprosto chápu Vaši euforii, absolvovala jsem jeden nedávno a chystám se zas na další, je to prostě droga:-)

  9. Tuto nedeli je v Momosushi sushi workshop a doslo mi mailem, ze jsou jeste volna mista! http://bar.momosushi.cz/novinky.php

  10. Super kurzy vaření pořádají tady http://www.spanelskakuchyne.cz/kurzy-vareni/ , byly jsme tam s kamarádkou, protože jsme se chtěly naučit něco ze zahraniční kuchyně.

  11. Blíží se Vánoce, a tak obnovuji téma. Máte někdo nějaké novinky? Z výše uvedených možností už některé nejsou k dispozici. Zajímala by mne hlavně arabská nebo asijská kuchyně (Indie, Čína, Vietnam, Japonsko) a nedaří se mi najít vhodnou nabídku (v Brně). O Divoké vařečce vím, ale ti z Asie nabízejí jen sushi, které mne zase až tak neláká. Z Japonska by se mi více líbila jídla, jaká se vaří třeba v Ebisu.

    Předem děkuji za tipy.

  12. Jana: nedavno na jednom kurzu ve Varecce rikali, ze planuji kurz vietnamske kuchyne nekdy pristi rok, ale koukam, ze v nabidce jeste neni.

  13. Jupí, už se těším. A klidně si nadělím nevánoční dárek, až to přijde. :)

  14. Další kurzy vaření jsem našla v Bistru Rustical. Je to sice do kopce (:D), ale mají po rekonstrukci (byla jsem tam tuhle na obědě a je to moc roztomilý) a podle stránek to vypadá chutně, sem tam i nějaký lektor z dobré brněnské restaurace. 990 za kurz mi přijde hodně v pohodě. :) Byl jste někdo?
    http://www.happycatering.cz

  15. Kolik to stojí u toho Kastelána? Tam je to celkem hodně drahé. Polívka za 120 Kč atd, to mě přijde trošku úsměvné.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.