Mlýnek na pepř/sůl RSS

Štítky: , , ,

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosim vas o pomoc pri vyberu kvalitniho mlynku na pepr a sul… co je lepsi? Peugeot nebo Cole&Mason?
    jake mate zkusenosti?
    diky moc
    martek

  2. Připojuji se k dotazu. Chci si pod stromeček nechat nadělit mlýnky na pepř a sůl. Nemusí to být něco extravagantního – zkrátka bytelné mlýnky, jejichž vzezření příliš neublíží, pokud na ně občas sáhnu mastnou rukou. Doporučíte modely, s nimiž máte dobré zkušenosti?

  3. Máme Peugeot Daman a Madras na pepř i sůl a super. Melou krásně od nejjemnějšího do nejhrubšího. Pravda, že mě trošku překvapilo, že jsme dva ze čtyř reklamovali:D, nicméně mají doživotní záruku a s reklamací nebyl nejmenší problém. Jedna byla pouze kosmetická a nejspíš vada jedné série. Jak jsou dole ty značky hrubosti mletí, tak se po měsíci setřeli:(. V P&P na to koukali jak blázni, že to nikdy neviděli a vyměnili mi ho hned. Ten už drží krásně, jako ty ostatní.
    Druhou reklamaci vyřídili tenhle měsíc asi za dva týdny bez problémů a to i přesto, že ho kupoval táta minulé vánoce, ztratil účet a ani neplatil kartou. Byl to Daman na sůl a nějak se uvolnil celej ten mechanismus.
    K oběma vadám každopádně došlo hned v začátku používání a i přesto bych ho doporučila.

  4. Moc děkuji. P&P je Potten & Pannen?

  5. ↪ 4 Jana: Jojo:) Řekli mi, že je stejně prodávají jenom oni, takže ho klidně reklamujou.

  6. ↪ 2 Jana: Mlýnek na pepř Peugeot z olivového dřeva – tvar jako model Paris, ale nevím, jestli se taky tak jmenuje – je vynikající, perfektně mele, i když s ním občas šermuju nad vařícím obsahem hrnce, je zkrátka v plném kuchyňském provozu. Pořád je jako nový. Kdykoliv bych do něj šla znovu, raději do většího, jenže to byla limitovaná edice. Škoda.

    Mlýnky Peugeot Tahiti jsou nejnovější akvizice (asi rok), ten bílý na sůl je bezva, ale černý na pepř po pár měsících ve spodní části popraskal. A to jsou určeny jen jako okrasa na stůl, konkrétně ten na pepř byl použit fakt jen párkrát. Budu reklamovat. Navíc jsem se dočetla v recenzích, že už se to taky někomu stalo, čili nedoporučuji.

    Mlýnek William Bounds na sůl Guérande je výborný, není tedy tak dekorativní jako ty Peugeoty. Jenže se mi nechtělo do Peugeotu Vendome, který má taky verzi na Guérande, protože měl mizerné recenze.

  7. Dnes na Slevomatu akce na mlýnky Peugeot:
    http://www.slevomat.cz/…reni-peugeot?…

  8. ↪ 7 Krizik: Mlýnky na Slevomatu ale nemají regulaci hrubosti mletí. Navíc, kdo potřebuje mlýnek na muškátový oříšek. Do toho bych nešla.

  9. ↪ 8 kacka_zvykacka: já mám doma mlýnky obyčejné, mechanické. Na tuhle akci jsem přišla náhodou a protože vím, že se tu o mlýncích diskutovalo, tak jsem dala link, kdyby měl někdo zájem. Pravda je, že mlýnek na muškát. ořech je zbytečnost. Takže mlýnky Peugeot neznám. Ohledně regulace hrubosti mletí je u nich uvedeno: „Hrubost mletí lze nastavit jednoduchým utažením nebo naopak povolením mlýnku.“ Tak nevím, jestli ostatní mlýnky Peugeot mají tu regulaci hrubosti mletí jinak.

  10. Krizik: Přesně jak říkáte, hrubost se mění dotažením/povolením šroubu, ale osobně jsem do teď neměl potřebu hrubost mletí řešit.
    Jinak mám pocit, že mlýnky Peugeot jsou osazovany českými mlecími kameny Lodos.

  11. Nemuzu si pomoci, ale na zpracovani koreni je nejlepsi hmozdir. Privezl jsem si z Afriky mohutny dreveny a nic dalsiho nepotrebuji. Hrubost si urcuji sam. Cpat muskatove orisky do mlynku je nesmysl, lepsi je struhadlo.

  12. Michal Máta: To sice ano, sám taky hmoždíř používám, ale nebudu ho vytahovat, když chci připepřit pokrm na talíři.

  13. ↪ 9 Krizik: Jiné mlýnky téže značky, jak už tu bylo zmiňováno, mají ve spodní části otočný mechanismus, který reguluje hrubost mletí v několika stupních (pohybem kamenů), myslím, že je to docela užitečné. Jsou o fous dražší a já regulaci rozhodně využívám.

  14. Mlynky mi prijdou obecne trochu predrazene, takze tohle za me vyresila Ikea a mlynek 99 CZK i s regulaci hrubosti .

    http://www.ikea.com/…ts/10152875/

  15. Vicemene souhlasim s Myyem. ;)

  16. ↪ 14 Myyo: Také souhlasím a navíc jako značnou výhodu beru to, že se z mlýnku nesypou rozemleté zbytky na stůl, když jej odložím.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.