Česká Lípa a Litoměřice - kam zajít RSS

Štítky: , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Budu se teď častěji vyskytovat v těchto městech a tak bych rád tipy, kam zajít na oběd a kam na kávu. Díky

    Na Scuku jsem nenašel nic a metodu pokus-omyl už má trávící soustava odmítá (někdy je snad bezpečnější bagetazbenzínky). Zatím jsem v ČL vyzkoušel na náměstí cukrárnu (vedle T-Mobile) = zákusky vlastní výroby dobré, na kávě by měli ještě hódně zapracovat a pak jsem v pozdnějším odpoledni byl U Hrabala (elektrikář z II.řady Ano, šéfe!) = vysloveně špatné to nebylo, ale žádné nadšení; ještě jim dám šanci.

  2. je to kousek za Lipou a byl jsem naposled pred 2 letyy, ale hotovky – ceska klasika nebyly spatne: http://uzlatehoburtu.cz/

  3. Zlatý buřt býval docela vyhlášeným podnikem, ovšem pak byl celkem dlouho zavřený – možná rekonstrukce, možná změna majitele, nevím…

    Každopádně aktuální lístek na webu je úplně o něčem jiném než kdysi…

  4. V Litoměřicích je to s metodou pokus-omyl těžké a většinou dojde k omylu :) Ale když už tu byla zmíněna změna majitele, tak ta prospěla restauraci Roosevelt. Hlavně výborná káva.

  5. Určitě zkuste Marina Labe v Píšťanech u Litoměřic. Od března je tu nový tým, vyzkoušela jsem a je to opravdu změna. Domácí paštička, lokální suroviny (př.pstruh z Liběchova), žernosecké víno (milovníci zajisté znají) a mě osobně pobavila sekce jídelníčku „myslíme i na vaše miláčky“ – prasečí ouško… A ještě jedna drobnůstka, kávu Piazza d´Oro tu opravdu umí, měla jsem presso a chutnalo přesně tak, jak má.

  6. Ve středu jsem se od místních v ČL dozvěděl, že Hrabal http://www.uhrabala.cz/ je lepší na hotovky, tak jsme pro změnu vyzkoušeli hotel Morris http://www.hotelmorris.cz/…ka-lipa.html a konkrétně přímo restauraci Morris (součástí komplexu je ještě vinný sklípek Morris, kavárna Marilyn a staročeská restaurace Moravanka). Prostředí velmi příjemné, obsluha rovněž – bez výtek.

    Měl jsem italskou rajskou polévku a Penne Pikant se špenátem, parmskou šunkou, sušenými rajčaty, česnekem a chilli papričkami a byl jsem navýsost a až nečekaně spokojený. Espresso Piazza Int. bylo na ČR dá se říci nadstandardní. Spolustolovnice si vybrala z denního menu hovězí polévku a telecí nudličky, žel ty prý byly trošku tužší. To byla asi jediná vada. Potom snad jen to, že na pánském záchodě nedrželo zvednuté prkénko. lol Určitě se sem budu rád vracet a určitě bych se to nebál doporučit i ostatním. Ceny jsou myslím přiměřené (čekal bych i vyšší) = výše jmenované + voda a tonic za 369 Kč.

  7. ↪ 5 Lida: Díky za tip. Někdy vyzkouším. Koukal jsem a jejich webovky nejsou funkční. :(

  8. Dle mé letité kamarádky domorodkyně z Lípy prý někde poblíž náměstí funguje nový a dobrý suši bar. Vlastně sushi bar. Otevřel si ho prý nějaký chlapec z Mongolska, který to do Česka vzal cestou přes Koreu (jižní, zřejmě). Ceny prý přátelské, kvalita OK. Více nevím, je potřeba vygůglit.

  9. ↪ 7 Zdenek Malinsky: Je to možné, v nové sestavě fungují necelý měsíc. Tak snad mouchy vychytají :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.