Kde sehnat správné kuře? RSS

Štítky: , ,

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím. Už jsem pěkně dlouho neměla kuře. A dala bych si! Používám teď jen biomaso přímo z farem a ryby, protože ty si všechny mohu zajistit docela dobře, ale po kuřecím už dost sliním, protože se mi nedaří se žádného zmocnit. Vyhýbám se mu dost i v restauracích, protože vím, že je oblíbené jako nejlevnější maso, ale většinou je to surovina tak zoufalá, že ho málokde skutečně používají pro chuť. Děsí mě to.

    Otázka ale je: jak člověk přijde ke slušnému kuřeti? Když si představím ty křehčené supermarketové balíčky z Brazílie, dělá se mi mdlo. Většinou to chutná nevalně a z etiky chovu a dovozu taky nejsem nadšená. Preferovala bych kuře české, šťastné, dobře napapané a co nejvolněji žijící, ale bionálepku nevyžaduju (i když to tak nejspíš skončí). Vím jen o kuřecím z Bioparku, které se dá objednat ve většině zdravých výživ, kde maso nabízejí. Existuje nějaká alternativa? Žijí vůbec někde ještě kuřata na farmách? A jaké máte zkušenosti s cenami – vůbec nevím, co je moc a co je málo a nechci nalítnout. Děkuji!

  2. v Praze na trzích http://www.scuk.cz/…rh-naplavka/ v sobotu bývá šťastná drůbež:) asi 80Kč/kg, já moc kuřata nejím (vyjma vývarů a i ty raději ze slepice), takže obětovat 200 korun za kilo mi připadá dost mimo.. radši čekám buď na léto u dědy. 8O korun je super, ale ještě jsem ho nezkusila:)

  3. Měli by mít i tu, ale to je všechno Praha, ty potřebuješ spíš Brno asi viď?
    http://www.scuk.cz/…odejna-1114/

  4. No, ty co vidavam na objednavku jsou tak 270 czk za kg, to mi taky prislo moc. Nevite, odkud ta stastna drubez pochazi, ze bych se jim pokusila napsat, jestli dovazi i nekam do Brna?

    A Michalo, v te prodejne ta kurata mivaji taky za tu cenu? Dik, aspon neco. Vsichni si z Phy vozi hadry, ja si holt nekdy privezu kure :D

  5. ↪ 4 Sibyla: těch 200 byla nějaká akční cena v tescu, myslim:) prostě je nemám ráda natolik, abych si je za ty ceny kupovala. ale v sobotu se na něj těším, juch juch. podle stránek tržiště: Kuřátka jsou z jihočeské farmy Pracejovice, krmená obilím z farmy a jejich růst není rychlený. Na Náplavce jsou proslavená už od loňska. Každou sobotu v březnu i dubnu (kromě 23. 4.) můžete nakoupit na nedělní oběd dobré kuře, osobně od pěstitele pana Berana, a za výbornou cenu!

  6. Jsem na tom podobně, také jsem sháněla dobrá, jedlá kuřata. A bylo mi doporučeno tohle: farmářský krámek ve Vodičkově http://www.vitalia.cz/…a-vodickova/ Kamarádka již nekupuje kuřata jinde :-)

  7. Až si náležitě pochutnáte na šťastném kuřeti, co se veselilo na sluníčku, hrabalo si a volně mávalo křídly, tak si všimněte kostry. Úplně jiná pevnost a kvalita konstrukce než u dopovaných chudokrevných chcípáků z nějaké velekobky.
    Radost pak z toho dělat vývar (i to mějte na paměti, až budete muset připlatit).

  8. ↪ 6 Ívy: perfekt tip, nevěděl jsem o tom! ;) už je otevřená dokonce i druhá na Letné:

    http://www.scuk.cz/…odejna-1114/ (Milady Horákové)
    http://www.scuk.cz/…ka-prodejna/ (Vodičkova)

  9. Tak jsem poslal v sobotu pritelkyni na naplavku pro kuřata a bohužel žádná tam neměli. Tak nevim jestli to bylo jen brzo nebo je tam letos už prodavat nebudou

  10. ↪ 9 baTh: Přijde na to, v kolik hodin tam Vaše přítelkyně dorazila! Odcházela jsem z Náplavky po jedenácté, v baťohu dvě skorolabutě a měli jich ještě dost…

  11. ↪ 10 Pivli: eh, ujelo mi to dříve…

  12. ↪ 10 Pivli: No tak to by me taky zajimalo co tam dělala :-)

  13. Sláva! V Brně na starolískoveckých trzích (http://www.zivyliskovec.cz/) úspěšně zakoupeny dva kousky za cenu 60 kč za kg! Teda moc anorektická kuřátka to nejsou, ale údajně se fakt měly dobře. A měli i domácí vejce za 2,50 Kč.

  14. Sehnat se kuře dá,ale asi je jen málo chovatelů,far­mářů,co farmářská kuřata nabízí.Já jsem jedním z nich.Brzy otevřu své stránky.www.stastne-kure.cz,kde se dovíte vše.Zatím tato forma nebyla potřeba,zakázak jsem měl dosti,jedinou reklamou mi byl samotný produkt.Ať kzřátko,kachnič­ka,husa či krůta.Pěstuji i zahrádkovým způsobem zaleninu-hl.saláty,o ty je také velký zájem.Dodávám přímým prodejem,nebo je možné si koupit drůbež živou přímo na farmě..pitnerv@seznam.cz

  15. A to kuře, krákoře, běhá po dvoře
    Má panenka pláče doma v komoře

    Anglie:
    laciné chcípácké kuře asi 150 Kč
    z „naší“ farmy asi 300 až 350 Kč
    Francie:
    nejlepší Bresse kousky prý za 1200Kč

  16. teď jsem sehnal selské (farmářské) kuře v tom řeznictví na Arbesově náměstí a fakt super… ani moc nestálo

  17. Dnes jsem viděla prodávat ptáky Nohy, tedy kuřata z farmy na Jiřáku. Kg za 79 Kč, odhadovaná váha kusu kolem 4 kg.

  18. Občas koupím kuře z Francie v Makru, je to fakt jiná liga. Negativní důsledek – dcera odmítá jíst ve škole klasická česká kuřata.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.