Příjemná restaurace pro rodinnou sešlost v Praze? RSS

Štítky: , , , , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj spolucuketníci, poradíte mi prosím pěkně nějakou pěknou restauraci pro rodinnou sešlost v Praze, kde se vám líbilo (jeden větší stůl lidí)?
    Ideálně na dojití z centra a v cenové relaci do 150Kč za hlavní jídlo, a aby se tam najedli i prarodiče co zrovna nemusí specialitky světových kuchyní…
    Děkuju pěkně :)

    (minule jsem se spálil na Strossmayeráku, sice vedle seděli Krausovi, ale předražené tiramisu doneslo mladé ucho přímo z mrazáku a divilo se že nám nechutná – a to venku bylo asi deset stupňů… tak bez podobných faux pas prosím :))

  2. Zatím se mi v Praze z klasičtějších restaurací líbilo třeba v Klášterním šenku na Břevnově ( http://www.klasternisenk.cz/cz/foodlist.php ), ale je takové nepříjemné číst jídelní lístek a v hlavě škrtat řádky s cenami 200 Kč a víc bez přílohy, to samé třeba k závinu za 60 – takovou hodnotu pro mě sebelepší kousek závinu prostě nemá…

  3. Příjemná restaurace na dojití z centra Prahy a hlavní jídlo (předpokládám večer, tedy nikoliv hotovky) do 150 včetně přílohy? Tak to je imho poměrně těžké zadání. Možná bych zkusil Haštalskýho dědka, ale cenově nevím, jestli se vejde do limitu – do 150 budou některá jídla s přílohou, většina bez přílohy a bude potřeba zapomenout na steaky, zejména na mou oblíbenou gramáž 400 g …viz jejich web http://www.hastalskydedek.cz Co se týče počtu míst u stolů, když se objednáte, tak vám v salonku stoly klidně srazí k sobě, s tím problém není.

  4. http://www.uprovaznice.cz/

  5. Kytka: tak to se omlouvám, neodhadnul jsem ceny v centru – tak cca do 200 když tam bude hezky a bez kuchařských faux pas :)

    Přišli bychom v poledne, což asi bude dost problém jak zjišťuju – Dědek vypadá moc dobře (hlavně ty pečená masa na prkýnku – mňam), ale přes poledne mi nabídli buď hotovky nebo minutky které bychom si objednali den předem, a to nechci :(.

    Lucianka: Díky, krásný interiér a slušné menu, jen tady http://www.ceske-hospudky.cz/ohodnotit.php?… si snad všichni stěžují na nepříjemnou a okrádající obsluhu, tak nevím…

  6. Tak já můžu doporučit třeba tuto restauraci http://www.famarestaurace.cz/. Příjemná obsluha, jídlo kvalitní a chutné :-)

  7. Našel jsem dobře vypadající http://www.restaurantkabinet.cz/ kde paní na telefonu byla velmi příjemná, ale na http://www.restaurantkabinet.cz/ se zase nadává na obsluhu, a to hodně :(.

  8. keff:

    jesltivám nevadí termín sobota přes oběd (v ne zzavřeno, levno je jen přes oběd), doporučuji zde již mnohokráte provařenou osterii da clara, hlavní jídla ne do 150,– kč, ale do 100,– :) pdole mě se tam nají jakýkoliv prarodič :)

    přidám ještě jednu zásobní – restaurace v hotelu hormeda (hormeda.cz) příjumné retro 90. místo v klidu, dá se sedět i na zahrádce… asi nejmilejší obsluha co znám a česká klasika na talíři. miluju to tam! :)

  9. Osteria mě napadla také, ale myslím, že například moji rodiče by si tam nevybrali :(

  10. 5. Tak přes poledne to v dědkovi na oslavu moc není – chodí se tam na oběd na hotovky a je tam rušno.

    8. Teda ten hotel Hormeda má šílené stránky, přesně to co nemám rád (dlouhé nahrávání, kdy se nic nezobrazuje, potom to začne najednou blikat a musím rychle sáhnout po tlačítku na vypnutí zvuku…) ale když jsem tohle přešel, tak jídelní lístek vypadá opravdu lákavě. Díky za rozšíření tipů v téhle oblasti, pravděpodobně se na podzim budu na Prahu 6 stěhovat… Dřív jsem bydlel na 7če, ale paradoxně tam moc hospod a restaurací neznám, jen ty profláklé jako u Kavalíra a podobně.

  11. omlouvám se za zdvojení příspěvku, možno smazat.

  12. Omlouvám se za dvojtý odkaz, ty reakce ke Kabinetu byly na http://www.ceske-hospudky.cz/hospudka.php?… (a samozřejmě mi přestal nít net když jsem to poslal poprvé :))

    Pavli: Fama vypadá taky pěkně, děkuji moc (a doufám že ty porce na obrázcích jsou ukázkové degustační, nějak mi nejdou dohromady s gramáží)!

    Pan Cuketka: Díky, Osterie jsem si tu už všimnul, ale termín je v pátek, a výběr čtyř hotovek s rodinnou sešlostí nejde dohromady, nadto itálie by se asi prarodiče nenajedli. Rád jí ale vyzkouším při méně formální příležitosti :).

    Kolem Hormedy chodím za přítelkyní na kolej pravidelně, zvenku nevypadá že by uvnitř byl takový poklad :). Stránky hezké, ale Jihlavákovi to přijde jako běžná jihlavská restaurace s dobrým menu, nic za čím by musel jezdit do Prahy anžto to doma nemají (u nás 90. léta ještě nejsou cool retro ale zašlá realita :). A když už dopravím rodinu z centra na Břevnov, tak můžu rovnou do Klášterního šenku na pečené masíčko na prkně od krojaté selky :).

    Sakryš, nejradši bych do toho Kabinetu, kdybych nečetl recenze na ceske-hospudky tak už mám objednáno…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.