Kaštanové pyré RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vážení, neuměli byste mi poradit kde koupit kaštanové pyré? Konkrétně mi jde o tuto značku a typ:-). Díky za případné rady.

    http://www.frenchliving.co.uk/…0Confiserie/(DCCCP01)%20C­lement%20Faugi­er%20-%20Creme%20de%20ma­rrons%20de%20LAr­deche%20-%20250g%20tin.jpg

  2. Jakési kaštanové pyré se dá koupit v obchodech http://www.grazie.cz/ – ale dobré není. Nejlepší „gaštanové pyré“ koupíte jen na Slovensku, v oddělení mražených potravin a je moc dobré. Vloni v létě jsem si toho v šamorínském Tescu za pár peněz koupila hromadu.

  3. Zkuste to tady: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…traviny.html
    Zajímavé věci francouzské provenience, a paní tam má přesně ten z fota.

  4. Pyré z Vašeho obrázku ve Fruit de France na Bělehradské. Toto pyré je pekelně sladké, raději mám také francouzské pyré prodávané hlavně ve zdravých výživách: http://www.countrylife.cz/…eche-marrons

  5. Souhlas, pyré na obrázku je příšerně sladké. Stejně jako aida si nechávám vozit mražené slovenské nebo maďarské. Balení je jako 250g kostka másla. Nevím, jak na Slovensku, ale v Maďarsku se prodává varianta slazená (na dezerty) a přírodní (do nádivky).

  6. Eventuelně domácí??? Sama jsem nezkoušela, ale mrkněte:
     http://www.toprecepty.sk/…ravene-doma/

    nebo

    http://www.toprecepty.sk/…yre-s-medom/

    Je to slovenský web, myslím, že to sousedé umí s kaštanama trochu líp než my =)

  7. ↪ 6 Kanyla: Myslím, že podle těch receptů by to šlo, takhle nějak se to opravdu dělá. A vůbec, ještě mám 5 kostek pyré v mražáku, asi dám jednu na víkend ven. Nejjednodušší úprava hotového pyré je popsaná v jednom z těch receptů – protlačit lisem na brambory na talíř, na to šlehačku; je to opravdu moc dobré (a to nejím sladké). Když jsme byli před časem na závodech v Budapešti, doporučila jsem děvčatům z týmu, aby si objednaly gesztenyepüré, oblizovaly se až za ušima a říkaly, že v životě nic tak dobrého nejedly.
    Tady jsem našla jeden recept maďarský, ale toho cukru je tam podle mě moc: http://www.chew.hu/…epure_1.html

  8. Děkuju všem zúčastněným. Rozhodně jsem nečekal tak rychlou lokalizaci ani tolik reakcí:-). Občas jsem si říkal, že jsem asi z jiné planety když chci kaštanové pyré a pak jsem na něho taky narazil na absolutně nečekaných místech.

  9. ↪ 7 aida: Domácí výroba je neuvěřitelně pracná (zkoušela jsem to, když zrovna nebyl žádný zdroj). Vyplatí se rozhodit poptávku po kamarádech, aby to ze Slovenska či Maďarska dovezli, v mrazáku pyré vydrží velmi dlouho. Nemajíc lis na brambory, nechám kostku „povolit“, nastrouhám do misek na hrubším struhadle a přidám ušlehanou šlehačku, cca 1:1 . Asi taky na víkend vydoluju z mrazáku jeden kousek 8))) Ještě poznámka – dezert je to velmi sytý, z jedné kostky pořídíte 5–6 porcí. Pokud tedy nemáte doma hokejistu nebo veslaře v plné síle 8)))

  10. Maďarské pyré prodávájí maďarské speciality u Istvána, Americká, kousek od Míráku.

  11. Nějaké maďarské speciality jsou i v Brně na Pekařské (tip pro Brňáky…)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.