Tyrolský špek RSS

Štítky: , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, kde by se v Praze dal koupit tyrolský špek. Viděl jsem v Globusu balený, na plátky krájený, ale když bych chtěl jeden kus, tak to sem v koncích. Předem díky :-).

  2. Tuším že jsem ho viděl v Makru(ne Pražském) ,ale ruku do ohně bych za to nedal.

  3. Mě zaujalo téma Špek v kombinaci s tlačítkem Skočit na nejnovější.

  4. ↪ 1 vipanos: Mám nějak dojem, že jsem ho viděla ve Wine Food Marketu, ale ruku do ohně bych za to nedala. Každopádně jsem ho vakuovaný vcelku kupovala normálně v Bille na Vysočanské.

  5. Dnes jsem ho viděl i v průhonickém Makru.
    Pod takovými těmi celými sušenými šunkami.

  6. ↪ 5 Bivoj: JJ, také jsem ho tam dnes viděl. A nikoliv poprvé. Ale vzal jsem jako obvykle Oravskou slaninu.

  7. ↪ 6 Kytka: JJ, tu taky kupuju:-)
    Ale dneska jsem zkusil slaninu horeca select – chtěl jsem libovější plátkovou slaninu na obalení poslední paštiky této sezóny a tahle vypadala docela pěkně. Uvidíme, jaká bude.

  8. ↪ 7 Bivoj: ta co kupuju já, je Horeca select oravská v celku, mám s ní dobré zkušenosti (té, co občas doveze kamarádka slovenka přímo odtamtud se nevyrovná, ale mezi tím, co je tady běžně k dostání u mě vede.)

  9. V Makru, kupuji značku Tyrol Handl, přijde mi nejlepší. Jinak Horeca je taky fajn, ale otázka je, na co to kdo potřebuje, podle mne jde totiž o jiné produkty. Slanina Horeca je fakt klasická slanina, tučné prorostlé libovým. Kdežto Speck od Tyrol Handl je vzhledově něco jako kladenská nebo prosciutto crudo – to jest flák masa s tučným proužkem po okraji.

    http://www.handltyrol.at/…r___s-choice

    Bohužel fotku Horeca Bacon se mi nepodařilo sehnat, leda že bych vyfotila tu moji v lednici :-) V Makru mají buď plátky nebo kostky již připravené do kuchyně. Já kupuji plátky, výborná je jak studená, tak vykřupaná na grilu, event. do zapékací misky jako podklad pod kozí sýr nebo hermelín. Tyrolský speck je nejlepší studený, k vaření jej stejně jako jiné sušené šunky nepoužívám, přijde mi to škoda. Že by v Makru měli výrobek Horeca oravská vcelku, to fakt nevím. Podle mne je něco jiného oravská slanina (tu tam mají vcelku, taky kupuji) a něco jiného značka Horeca.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.