Brusinky RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V poslední době mám brusinkovou posedlost. Jím je samotné, dělám brusinkový dip s tymiánem k hermelínu, a nedávno jsem objevila brusinkovou šťávu z IKEY. Jaký je váš oblíbený brusinkový recept?

  2. Nasypat sušené brusinky do skleničky, zalít kvalitní slivovicí a po týdnu začít uzobávat :)

  3. Mám taky brusinkové období. :-) Ale protože mám zároveň sladké období, je to jednoduché. Výborné jsou v kombinaci s tvarohem (místo rozinek) – takže do tvarohové bábovky nebo do jakéhokoliv koláče s tvarohovou náplní. Nedávno jsem je dala do perníku. Většinou je předem nechám trochu ovonět rumem nebo citronovou šťávou.
    Jinak kromě klasického použití – na svíčkovou, k sýru nebo ke kuličkám ala ikea :-) občas přidávám lžičku brusinkového kompotu k dušenému hovězímu na víně. V kombinaci s kořenovou zeleninou to udělá v omáčce dobrou chuť.

  4. ↪ 2 Ajavor: to zní dobře, až seženu slivovici, tak rozhodně vyzkouším. To by mohlo chutnat i mému chlapovi. On totiž většinou brusinky nebo rozinky vybírá.

  5. aomame: samozřejmě by to šlo i s jinou pálenkou, já ale zatím zkoušela jen dobrou slivovici – což bylo skvělé – a jakousi pochybnou ovocnou pálenku, které se doma náhodně zbavujeme už nějakou dobu – to bylo takové nic moc. Možná by to šlo i do rumu, ale tam namáčíme spíš rozinky pro pečení.

  6. Jó, na brusinkách taky ujíždím. Přidávám je i do dipu z domácí tatarky, jogurtu a dijonské hořčice, dnes jsem je nasypala do salátu s čekankou, jablky a meduňkovo-kefírovou zálivkou a bylo to super.
    Jinak do všeho možného sladkého, ale aktuálně mi hodně chutnají v kombinaci se slaným (možná je to i mým těhotenstvím :-)). Třeba vynikající jsou v klasickém nakládaném hermelínu, který rozříznu, potřu rozetřeným čensekem, posypu troškou chilli, přidám najemno nakrájenou cibuli a brusinky, přiklopím, dám směs koření, zaliju slunečnicvým olejem a nechám týden při pokojové teplotě. Ta chuť je vážně super!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.