Istanbul RSS

Štítky: , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystám se na víkend do Istanbulu. Bude to pro mne první návštěva Turecka atak bych se ráda zeptala na to, co vidět-mimo velký Bazar a nejznámější památky a vyzvěděla tipy co nakoupit, ochutnat, kam zajít na jídlo, co si nenechat ujít a co si přivést domů. Moc děkuji za jakýkoliv nápad!

  2. v Istanbulu jsem byla v září.

    Co nakoupit: turecké cukrovinky, jablečné čaje, tradiční přívěsek na ochranu, na Egyptském bazaru určitě nějaké koření(po smlouvání jsme tam sehnali celkem levnou vanilku)

    Co ochutnat: moc mi zachutnal jejich čerstvý džus z granátového jablka, zvláštní „tekutější“ lízátko, které z různých barev dělají přímo před zákazníkem.

    Kam zajít na jídlo: Mě osobně se osvědčilo jíst v pouličních jídelnách- hlavně v těch méně frekventovaných uličkách, kam moc turistů nepřijde. Kousek od hotelu byla skvělá restaurace, jediná chyba byla ta, že jen jeden číšník uměl anglicky, tak to byla taková zajímavá domluva :)

    Ale co určitě nevynechat? Čajovnu na hřbitově Ahmet Tevfik Paşa Mezarı(http://goo.gl/jNDEU)- otevřená, vzdušná. O kus dál po stejné ulici směrem od většiny památek je ještě další čajovna- ale ta je víc punk :D strop z vlnitého plechu, zdi staré kamenné, na nich visí lcd televizory a k tomu minimum turistů, pouze místní- obě stojí za to vyzkoušet.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.