Francuzska pekaren PAUL RSS

Štítky: , , , , , , ,

19 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Z viacerych stran som sa dozvedela, ze v septembri otvara v Prahe svoju pobocku PAUL, v palaci Flora. Kazdy ale uvadza len neurcite „v zari“ – vie niekto, ci je to uz otvorene? Hodlam sa tam vypravit, a uz som aj hoooodne nedockava, ale nechce sa mi riskovat ist zbytocne cez polku mesta…

  2. Uuups prave som sa len tak kontrolne opat pozrela na web palaca Flora a uz to tam je!!!! Otvaraju 26. zari.

    PS. A stitky som uviedla v slovencine, co ma urcite tiez obrovsky prakticky zmysel :) … tusim by som uz radsej mala ist spat :)

  3. Je fajn, že máme v Čechách pobočku, jen ji mám trochu z ruky. Ve Francii si u Pavla dávám hlavně výborné houstičky se slaninou, občas i nějaký ten krosant nebo dortík ;-)
    Mají ty houstičky i v Praze?

  4. Mají ty houstičky i v Praze?
    Bali, na ty se musí ne k Pavlovi, ale k Daliborovi.
    Nouze naučila Dalibora housky.

    (Omlouvám se – nemohl jsem odolat.)

  5. :-))) do Prahy bych pro ně nejela, domácí jsou také fajn.

  6. Byla jsem na Floře včera, cíleně jsem si chtěla koupit nějakou fr. bagetku k mojí rybičkové pomazánce a mají stále zavřeno. Už jim moc dní do konce září nezbývá, tak snad to stihnou......

  7. Ja sa teda priznam, ze na PAULovi obdivujem hlavne atmosferu a predovsetkym ich marketing … napr. tak hodnotne posobiaci sposob prezentacie „obycajneho“ chleba a pekarstvi sa len tak bezne nevidi ani v zahranici, hlavne nie u velkych sietovych konceptov, ktore pouzivaju standardizovane tlacene materialy (u nas vid Paneria…).

    Ale samotny produkt ako taky pre mna zas az tak supernadstandardny nieje… tam ulitam skor na Le Pain Quotidienne, ktory k nam ale este nedorazil. Hoci samozrejme ani PAUL nema s pecivom z hypermarketovych pekarni nic spolocneho…:)

  8. Mají u PAUL opravdu dobré francouzské bagety? Kam případně jinam pro dobře upečenou bagetu?

  9. ↪ 8 mpik: Bagety jsem měla asi tři různé (vše Paul u divadla Broadway), co dávají k menu se salátem. A upřímně řečeno mi nechutnala moc ani jedna. Kam na dobré – to neporadím, v tomhle občas páchám zvěrstvo v podobě zakoupení baget na dopečení v troubě.

  10. Paul je zmrazený rozpečený polotovar nevalné chuti, taková nouzovka ve Francii, a zde prodávané za ceny coby nóbl luxus. Tak to vidím já. V minulisti byly dobré bagety od le petiit France, ale od doby, kdy prodávají na všech farmářských trzích šla kvalita totálně do kopru:( Prostě business, tudíž nyvýšené množství výrobků znamená propad v kvalitě produkce – prostě se stím už tolik nepiplají a je to dost znát. Už si u nich chleby ani bagety nekupuji. Po dobré bagetě v Praze nadále marně pátrám…

  11. Ještě mě napadl Wine food market…

  12. U Paula mi moc chutná rozinkový šnek, zejména je-li čerstvě upečený a teplý. Jestli jde o rozpékané nebo čerstvě dělané pečivo, nedokážu zhodnotit, nepoznám to. Fakt je, že je to drahá pekárna a za tu cenu jsem očekávala, že je pečivo čerstvě udělané.

  13. ↪ 11 mpik: Tak ve Wine food mi nechutná, je to taková hmota bez chuti…stejně jako chléb v la Bottega di Finestra – bez oleje či másla je to o ničem. Je ale pravda, že mám raději francouzské nebo španělské chleby než ty italské. Výjimkou je foccacia:)

  14. Já pravidelně jezdím do Itálie a tam spíš kupuji jejich „housky“, než bagety. Ale letos jsem byl poprvé v Paříži (měl jsem pronajatý byt 10 minut od Sacre Coeur) a místní bagety mě dostaly. Focacciu jsem zkoušel upéct minulý týden, když přivřu obě oči, tak to nebylo tak hrozný :-)

  15. S rozpecenym kisem o velikosti pivniho tacku za 89kc se mily Paul muze jit bodnout. Za tu cenu ocekavam testo uvalene na stehne krasne francouzsky, ne mrazenou rozpeceninu.

  16. la gare?

  17. Špičková francouzská bageta aktuálně v Praze není. Bohužel :(

  18. ↪ 17 pan Cuketka: To zni jako napad na byznys plan, kdo by tady rozjel autentickou francouzskou pekarnu, tak mu (nejen) Scukari utrhnou ruce :)

  19. To je ale hodně smutnej fakt! Určitě tu žije nemalá francouzská komunita (zástupci firem), která se určitě nesmíří s tím, že tu nekoupí dobrou bagetu? Přeci něco (aspoň v centru) musí být???

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.