Sushi bez japonských surovin? RSS

Štítky: , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nedávno jsem na sushi restauraci v Německu viděla upozornění, že nepoužívají japonské suroviny ( jako reakci na Fukušimu). Myslíte si, že je možné sushi bež jeponaských surovin udělat?

  2. Jestli myslíte bez surovin „made in Japan“, tak ano. Hodně surovin používaných v japonské kuchyni pochází z Koree, největší dodavatel rýže Nishiki je Kalifornie, většina ryb ani zeleniny se do Evropy přímo z Japonska snad ani nedováží.

  3. ↪ 1 aomame: Myslím že to bylo spíš proto aby se lidi nebáli. Podle me se sushi normálně dělá z nejaponských(pu­vodem) surovin. Například rýže na sushi se z Japonska tuším ani vyvážet nesmí.
    Například miyabi má rýži tuším z Itálie.

  4. Díky za odpovědi. Já jsem si nějak nedokázala představit, že by to šlo např. bez japonské sojovky

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.