Vietnamská jídla doma RSS

Štítky: , , , ,

60 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Přátelé, zkoušíte si doma sami vařit vietnamská jídla? Mám pocit, že PHO nebo NEM jsou čím dál, tím oblíbenější. Umíte si je doma připravit, případně chtěli byste se je naučit?

  2. ↪ 1 Thuy Duong: Já bych se učila ráda, ale většinou spíš zajdu na pho nebo nem někam ven… a k domácímu zkoušení jsem z česky psaných koukala na toto http://www.bepviet.cz/, pořád plánuju něco zkoušet, ale zatím jsem se dík lenosti moc daleko nedostala.

  3. Zrovna jsem koupil kosti,zítra bude pho bo tai. Budu doma zkoušet poprvé. Příprava je nicméně vcelku snadná, takže není se čeho bát.

  4. farfalla: bepviet.cz znám, ale doma vaříme maličko jinak. Nerada bych, kdyby to vyznělo negativně, ale mám pocit, že ty recepty tam jsou maličko zjednodušené, asi kvůli začátečníkům, kteří se s vn kuchyní teprv poznávají :o) Zkuste nem song (nesmažené závitky), jsou výborné a teď na léto ideální.

    jenda: Na polévku pho (i bún) je nejdůležitější vývar. Pokud nerozvaříte nudle, není, co zkazit :o)

  5. ↪ 1 Thuy Duong: Nabízíte kurz vietnamského vaření? Já bych do toho šla, ale zkušenosti mám nulové…:)

  6. ↪ 5 Michala: Taky bych se přidala.

  7. Ja bych se taky rad přidal.

  8. jo, já to myslela, jakože mám to nadšení (hledám a ptám se, jestli je něco dalšího?:) a beru cokoli, do případného kurzu bych taky hned šla (i když nic neumím)

  9. Vietnamská kuchyně by mě taky zajímala.

  10. Já se přidám. Potřebuji (mimo jiné) chytit grif na balení těch rolek.

  11. Taky by mě to zajímalo.

  12. Taky bych se rad priucil.

  13. V Brně bych dovedl zařídit prostory.

  14. ↪ 13 Michal Sänger: To se nám to rozjíždí, kurz vietnamské kuchyně v Brně, já jsem sakra pro a menší zajížďka mi nevadí!

    ↪ 4 Thuy Duong: Ozvěte se, nebojte se, z toho kouká velká zábava.

  15. S Forem Migrantů (najdete na FB) a s kamarádkami jsme pořádaly domácí mini kurz přípravy závitků (těch smažených i nesmažených). Nejsme teda žádné profesionálky, jen umíme to, co nás naučily maminky :o)

    Studuju v Pze a ráda bych vás blíže seznámila s naší kuchyní, ale problém je ten prostor. Nemáte někdo tip?

  16. ↪ 15 Thuy Duong: No, mne mozna jeden napada, mozna by to slo… je to prostor etnicke organizace, ktery sdruzuje ruzne mensiny, takze vlastne idealni, pro takove ucely to trochu bylo mysleno:-) akorat provizorne se kuchyn dodelavala nedavno, je tam jeden sporak, dvojdrez, jedna trouba a linka, takze spis na takove domactejsi vareni, zadne velke profi-kurzy, kde ma kazdy pro sebe vlastni plotnu. ale stoly tzn. pracovni plocha na krajeni by asi nebyl problem. Ale urcite ma nekdo neco lepsiho, tak sem s tim:)

  17. Farfalla: není to Berkat? :o) pokud bychom něco realizovali, určitě by to bylo spíš formou přátelského setkání, na profi kurzy ještě nejsme dostatečně „kvalifikované“ :-D

    jde hlavně o prostor, aby bylo místo na krájení a ideální by bylo, kdyby pracovní plocha byla na „ostrůvku“, aby se mohli všichni dívat (abychom nebyly otočené ke zdi a zády k vám ostatním).

  18. ↪ 17 Thuy Duong: Ja bych si to take predstavoval spis jako pratelskou akci nez profi kurz :-)
    Pokud by se zadny prostor nenasel myslim ze na strahovskych kolejich jsou docela velke kuchyne :-)

  19. ↪ 17 Thuy Duong: Nene, Berkat je takova vic pomahaci iniciativa:-)
    Kdyby se jednalo hlavně o ta „studená“ jídla, krájení a tak, tak by to šlo, na sklokeram. sporáku možná může probublávat mezitím nějaká polívka, já s ním moc neumím a myslím, že se tyhle věci nenahřívají úplně rychle:) můj krásný nákres v malování http://bit.ly/k1unF6 , s těmi stoly se dá šoupat, přišoupat další a tak, ale nemám odhad, kolik lidí by to nakonec bylo/vešlo se.

    ↪ 18 baTh: Strahovské kuchyně… mmmmm:-) ty jsem bohužel nikdy neměla možnost poznat, ale zní to tak megalomansky dobře. (znám jen takové to jeden vařič na chodbě pro 150 lidí)

  20. Já se taky hlásím.

  21. Prosím pěkně,já bych také ráda :-)).

  22. Farfalla: chtělo by to alespoň částečně zařízenou kuchyň – několik hrnců, pánev, síta, škrabky, prkénka, … to nejzákladnější, abychom to nemuseli tahat z domova.

    baTh: Na strahovských kolejích jsem nebyla, nemáte foto?

  23. ↪ 22 Thuy Duong: Prkýnko, nůž, škrabku… si eventuelně může každý přinést.

  24. ↪ 22 Thuy Duong: asi tak, hrnce tam jsou a můžu další vzít, stejně tak pánve, síta, tyhle větší věci, ale patnáct škrabek a prkének myslím neplánujeme v blízké budoucnosti kupovat, natož patnáct stejně kvalitních nožů , beztak má každý svůj oblíbený:) škrabka, nůž, prkénko, to se tolik nepronese a unese i v kabelce;-)
    Jo a je to u Karlova náměstí

  25. ↪ 24 farfalla: Jasně, takové drobnosti si každý přinese a ještě rád :o)
    Místo je parádní, skoro v centru.

  26. pokud by vám nevadilo, kdyby si každý přinesl pár svých pomůcek, bylo by to super! :o) mám teď zkouškové, tak moc nestíhám.. jakmile budu mít zkoušky hotové, můžeme se do toho hned pustit ;o)

    a co byste se chtěli na prvním setkání naučit?

  27. ↪ 26 Thuy Duong: Super, já bych byla pro nesmažené závitky a pho.

  28. Závitky klidně i smažené.

  29. ↪ 26 Thuy Duong: vzit si nuz,skrabku ,prkenko atd urcite není problém.
    Fotku z koleji bohuzel nemam :-(

    Já bych se rád naucil PHO a závitky(smažené i nesmažené

  30. a já bych si k tomu všemu ještě ráda poslechla povídání o celkovém přístupu ke stravě jako takové,co,kdy,kdo a při zvláštních příležitostech ještě ono?Takový menší průnik do jiné jídelní kultury ?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.