jedlé květiny RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Může mi prosím někdo poradit, kde bych v Praze sehnala jedlé květiny? Chci s nimi ozdobit svatební dort a už jsem byla snad všude – bioprodejny, cukrárny, květinářství a nic. Prosím, pokud víte, kde se dá objednat nebo přímo koupit, dejte mi vědět. Děkuji

  2. Nejsem z Prahy, ale obecně, jedlé je kde co, na netu vyhledejte pod „jedlé rostliny“. Jíst můžete i květiny z květinářství, nemyslím že byste dort otrávila i kdyby byly chemicky ošetřeny, není na nich varování že je použita chemie v expiraci, dlouhodobě bych to však nepraktikovala.Nebo šup na výlet a oškubat na louce :-)

  3. Parádu na svatebním dortu můžou udělat např. kandované plátky růží, fialek či macešek, které běžně můžete koupit v květinářství nebo macešky a fialky natrhat na louce či v parku (ale nejlépe někde, kam nechodí lidé venčit své čtyřnohé miláčky) :-)
    Tak ať se podaří!

  4. ↪ 1 luciella: Nejlépe u někoho na zahrádce ;) – skoro vždy se najde nějaká kamarádka, která mi květy poskytne. Také se chystám na svatební dort, tentokrát ale použiju z vlastní zahrádky levanduli a růže.

    Jinak v každém květinářství, jen si řekněte před koupením, ať Vám je nestříkají leskem na listy, ono to většinou cákne i na květ. Ale to dělají fakt až při prodeji.

    Jedlých květin je spousta, nevím, co si představujete. Nešikovné jsou květy, které brzy vadnou, protože svatební dort stojí dlouho v teple. Prodávají se na ně jakési dortové zapichovací vázičky, snad by to měl mít Fiala. Tenhle problém je např. s pomněnkami, maceškami, fialkami…

    Růže, levandule, hortenzie, denivky (pokud jsou trhané ten den)… jsou robustnější a vydrží – akorát je dobré koupit si floristickou pásku a omotat jim konec stonku, aby nepouštěly šťávu do dortu. Nebo jim ten konec omočit troškou vosku.

  5. Hanka Michopolu ma ve svoji kucharce Zpatky domu pekny tip na kvetiny na dort: ruze se potre bilkem, obali v krystalovem cukru a necha zaschnout. Vypada to efektne!

  6. Díky všem za tipy. nakonec jsem si poradila na zahradě – sedmikrásky to jistí:-))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.