Vakuovani potravin RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pouzivate nekdo vakuovani potravin a muzete doporucit nejaky system na domaci pouziti ? /dozy/
    Za rozumny peniz,klidne si jej dovezu ze zahranici.

  2. Kdysi nám byla věnována souprava Vacsy.
    Po létech mohu jednoznačně prohlásit,že jsou to naprosté zbytečnosti bez reálného využití.Tedy co se kuchyně a potravin týče.
    Ale co se týče např. vakuového uskladnění kávy,nebo něčeho obdobného tak to je věc jiná.Tam je to přínosem.

  3. Vakuujeme mraženou zeleninu a ovoce. Mašinka je u máti, takže teď o půl dvanácté nevím přesně, jak se jmenuje (zkusím dohledat) – nejdřív vysaje vzduch ze sáčku (běžné mrazicí sáčky z každého super/hyper) a potom ho zataví.

    Subjektivně mám pocit, že je to přínosné: v sáčcích je potom většinou méně ledu a obsah se méně vymražuje. Díky absenci ledu je lépe vidět na obsah. A taky jsou vakuované sáčky subjektivně nepatrně skladnější.

    Ovšem evakuace není dokonalá a svar občas selže. Například z 9 vanilkových lusků (nakoupil jsem balíček 10 na aukru) je jen 1 perfektní, 5 svar zdá-se drží, ale zbyl v nich nějaký vzduch, a 3 „tečou“. Ovšem taky jsem šetřil sáčky, takže každý lusk má dva svary, zatímco při běžném vakuování obvyklého množství potravit budete mít svar jen jeden, tedy oproti mému pokusu menší šanci na selhání.

  4. Já si před asi 18ti lety koupila Vacsy, byla jsem nadšená, ale postupně jsem přestala používat. Kdo má malou kuchyň jako já, asi taky přejde na systém „než to všechno vytahám a vybalím, udělám to rychleji ručně“.
    Vakuování používáme už jen při mražení velkého množství masa, protože nákup speciálních folií je problém, takže ovoce a zelenina mizí do mrazáku v krabičkách.
    Ale naložené maso na grilovačku v dóze Vacsy s odsátým vzduchem je super, může se nachystat i 5 dnů předem.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.