Jamie's Ministry of Food RSS

Štítky: ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Videli jste prvni dil? Tady v Australii to zaclo tuhle stredu, nevim s jakym spozdenim oproti Britanii.

    Jamie na me timhle hodne zapusobil jako velky altruista. Neni to zas tak moc o vareni, ale spis je to socialni sonda do zivota nizsich vrstev Britu z mensich mest…

  2. Zpoždění není velké, zde běžely zatím díly dva. V druhém dílu učí lidi vařit na fotbalovém stadionu a získá na svou stranu jednoho havíře – kuchyňského panice.

    Chtěl jsem o tom psát, ale pak zvítězila moje lenost. Také jsem si myslel, že ačkoliv vím, že Jamie má v Čechách a na tomto blogu mnoho příznivců, že toto théma je příliš specifické pro Anglii a lidi by to nemuselo zajímat.

    Četl jsem na netu – ale už nevím kde – novinový článek o pořadu. Ohromně zajímavá byla diskuse čtenářů pod článkem. Jedna jejich část se navážela do Jamieho, že jezdí přepychovým autem (Range Rover), že je Southerner a že nemá o životě „prostých“ lidí na Severu ponětí. Jiná část se zase navážela do oněch „prostých lidí“, kteří si stěžovali, jak nemají peníze na jídlo a přitom kouřili cigarety a v pozadí jim světélkovala obrovská „flat screen“ TV.

    Je to na dlouhou diskusi (od toho mám paní Jednorožcovou!). Velkou otázkou pro mne zůstává míra vlivu televisních kamer na chování všech zúčastněných.

  3. ty jo, o tomhle jsem vůbec netušil. ten hoch je furt napřed!!! :)) jdu na to!

    děkuji Vodíku i Jednoerku ;)

  4. No, on je teď možná malounko posh, ale nepochází z nějak luxusních poměrů. Je ze Saffron Walden měli (mají) hospodu?
    Osobně bych souzněla s tou druhou skupinou diskutujících…:-)))

  5. Jak skoncil posledni, 4., dil? Prosvihl jsem…:-/

  6. 5: Pokud si vzpomínám (pamněť jako řešeto):
    JO deleguje své vzorné žáky, aby apoštolsky šířili jeho vidinu.
    Chystá velké shromáždění pod širým nebem, má zamluven ideální pozemek. Kupodivu, coby domorodec, zapomněl na rozmary anglického počasí. Ač je léto, chčije a chčije a chčije, pozemek je rozčvachtaný a vozidlům i lidem bez skafandru nepřístupný.
    Původní gala je tedy, po zoufalých telefonátech, narychlo přeloženo jinam. Improvisuje se. Leč (není TV úžasná?) vše se v dobré obrátí. Papaláši jiných oblastí slibují přízeň původní myšlence. Lidi tleskají a výskají. JO se objímá s normálními smrtelníky, kamera zoom out, cue opimistic music…

  7. Jj, patrim taky mezi Jamieho velke priznivce :) nevite, jestli uz tento serial vysilali v Cechach ?

  8. Bezva! Takže jak znám naše TV, když už se rozhodnou, že to budou dávat, tak to pustí maminám na mateřský pěkně v jednu odpoledne ve všední den. Nedík.

  9. Nevím jak moc je to aktuální, ale vysílá se to na TV Spektrum. Dnes jsem se na to dívala.
    Ten název je ale trochu bizarní – Jamieho vláda nad jídlem.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.