Lanýžový olej RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Co jsi o něm myslíte? V nejnovější sérii Master Chefa Gordon říkal,že je to v podstatě nejhorší věc co můžete v kuchyni použít,a pracují s ní jenom lidi kteří neví co dělají. Je mi jasné že s lanýži to krom názvu nemá nic společného,ale jinak mi to tak špatné nepřijde. Co myslíte vy? Má Gordon pravdu,nebo je v pořádku?

  2. http://www.cuketka.cz/?…

    :)

  3. Jéje,toho jsem si nevšiml..ale stejně jsem z toho zmatený. Vím že je to jenom chemický přípravek,ale dost často vidím že se s ním pracuje,a to nejen druhořadí kuchaři.

  4. ↪ 3 krystofk: ano, kape to každej… ;D

  5. Tak jsem si včera koupila bio extra virgin olivový olej s lanýži (na výběr s černými nebo s bílými – vzala jsem variantu s černými), dva dny si pomlaskávám u večeře bagetka + lanýžový olej + sklenka bílého, teď sednu k PC, že si o lanýžovém oleji něco najdu a fuj, pane Cuketko, vy na mne s 2,4-dithiapenněco? Já si tady tak pochutnávám a ona je to samá chemie? Na dně se válejí tři plátečky lanýžů, ale máte pravdu – složení je 99,8% bio oliv. oleje + 0,1% lanýže + 0,1% lanýžové aroma. Lanýžový olej jsem dosud ochutnala jen 1×, v restauraci Fama jsme si dali talíř parmezánu + italské sušené šunky, k tomu jsme dostali minimističky s lanýžovým oliv. olejem a lanýžovým medem, dohromady s tím parmezánem to byla úžasná kombinace. I tak myslím, že si tu lahvinku olivového oleje s troškou chemie vychutnám a možná nebude poslední :-)

  6. ↪ 5 Krizik: Vychutnávejte, pokud iluze trvá.
    Mě tu poloprázdná flaša truffle oil dlouho mastně léta chytala prach, než jsem ji při loňském spring cleaning (jarním úklidu) konečně vyhodil.

  7. A co ty po ruznu konzervovane lanyze, ktere se daji koupit v ruznych lahudkach? Mela jsem kdysi doma, ale nez jsme to stacili otevrit, tak jiz byly dle obalu rok prosle, tak ani nevim, jake byly. Lanyze jsem do te doby nechutnala. Loni jsem mela v restauraci testoviny s cerstve nastrouhanym lanyzem a nejakou omackou, tipla bych trocha smetany a parmezanu, ale to si fakt nejsem jista. Bylo to vynikajici a prvni dojem z lanyzu si tak nejak nechci pokazit nejakyma „nahrazkama“. Da se s konzerovanyma teda nejak pracovat nebo se tomu mam vyhnout jak lanyzovemu oleji?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.