Petice - bezbariérové MHD RSS

Štítky: , , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. jednu chvíli jsem vozík po praze tahal a věřte mi je to neskutečná otrava :( kvůli bariérám se nedá dojet téměř nikam.

    představte si že běžná cesta do práce, ktreá vám zabere 25 minut,musíte jet kvůli výběru bezbariérových přestupů 2 hodiny přes celé město :///

    je to vyloženě ostuda, že bezbariérové úpravy chybí v nově vybudovaných/re­konstruovaných zastávkáh…

    http://www.asistence.org/vyzva.php?…

  2. Podepsal jsem i přesto, že vím, že v některých stanicích metra v centru je vybudování bezbariérového přístupu nemožné – snad to pomůže k tomu, aby byly bezbariérové alespoň ty zastávky, kde je úprava možná.

  3. mají tam i tenhle zajímavý projekt:

    http://www.asistence.org/jedeme.php

  4. ono stačilo po Praze cestovat s kočárkem, jednočatovej úplně stačil.
    A to má kočárek možnost jet i po eskalátoru a na rozdíl od invalidního vozíku vám s kočárkem poměrně ochotně pomohou dobrovolníci, které si vyberete z kolemjdoucích…

  5. Podepsal jsem, jasná věc.Ale…zajímalo by mě…mají takovéto online petice nějakou váhu? Viděl jste někdy někdo nebo zažil, že by se takovouto peticí něčeho dosáhlo? Jen se ptám…

  6. Mirek:

    jo, záleží, jak po tom jdou organizátoři. pohybuji se teď na velice tenkém ledě, ale tuším že instituce musí náležitě sestavené petice pžijmout a brát je v potaz.

    když se to udělá šikovně, dá se z nich vymámit určitý slib. obvykle pak následuje jeho nedodržení a na to se dá také dále reagovat :)

    petici, kteoru sjem vnímal těsně jsou podzemní garáže pod puškinovm nám., tam byla donucena 66 celkem reagovat, teď ale nevím v jaké je to fázi… každopádně garage jsou teď na novém náměstíčkou kousek od dejvické a toje pdole mě povedený projekt.. mělo by ale navázat důsledné omezení parkovacíh míst v ulicích okolí :)

  7. No, ono stačí, když máte třeba berle nebo prostě nemůžete pořádně na nohy a zažijete to taky.
    Já zas pěnila u našeho „bezbariérového“ divadla Milenium. To se Piškotovi fakt povedlo. Míním rádoby architekta J. Pizingera.
    Vozíčkáře technika musela vláčet zákulisím, přes kabely a dráty, pak je vytáhnout z vozíků na naprosto příšerná, nepohodlná drátěná sedadla. Hrozně ponižující, styděla jsem se!Vždycky, když jsem na to koukala od nás z kukaně inspicientů, soptila jsem. Pár vozíčkářů se vešlo na jeviště do rohu, kde jim na Rusalce hrozilo, že dostanou větví, spadnou do jezírka nebo je přejede chýše Ježibaby (pokud zrovna fungovala a jela).
    Musela se i upravovat choreografie, aby tam mohli sedět. No a na Starcích na chmelu už mohli jen do hlediště a na Cats taky. Byli všichni moc milí a ochotní si přesednout, ale muselo to být pro mnohé z nich peklo, sedět na těch blbejch židlích…polštářek-nepolštářek.Grrrrr!!!
    Pěkně pitomé jsou třeba nové autobusy, byť bezbariérové, sedačky pro invalidy jsou tak nízko, že z nich většina lidí nemůže vstát a pak se šplhají raději na ty vysoké, nejlépe u řidiče. Protože se tam prostě dobře zašpérují.
    Petice je dobrá věc, podepsala jsem bez váhání, naprostý souhlas.

  8. http://www.zamhdpristupnou.cz/novinka.php?…

  9. :-))) Bylo na čase!
    Dnes mi to přišlo mailem. Co jsem podepsala tu petici, chodí mi od nich mailíky.

  10. 13. ledna zahájila svou činnost pracovní skupina Magistrátu Pro Prahu bezbariérovou a otevřenou. Skupina vznikla i díky Vašemu podpisu pod výzvou „Za MHD přístupnou“ a má za úkol dodat intenzitu bezbariérovým úpravám v pražské MHD. Skupinu vede Michal Prager z Asistence o.s. a dalšími členy jsou vrcholní zástupci Magistrátu, DP Praha, TSK Praha a zástupci neziskových organizací.

    z TZ :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.