čínská restaurace v Praze RSS

Štítky: , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Víte o nějaké dobré čínské restauraci nebo i bistru v Praze?

  2. V pasáži Metro na Národní je obskurně vypadající podnik Sečuan. Když se vybírá z lístku a jde se po klasikách, dá se tam najíst slušně.

  3. V Huang He ve Vršovicích taky není špatná volba, když zvolíte ta správná jídla. Viz. recenze na SCUKu.

  4. Ono asi kromě toho Huang He toho v Praze moc není no, pokud chcete tedy „dobrou“ čínskou tak asi jedině tam…

    Chybí tady čínská komunita, velkou část bister mají stejně Vietnamci (myslím), jako fast food to je asi fajn, ale gastronomický požitek to není. Přitom je to věčná škoda, myslím že podnik, kam by se člověk šel přejíst třeba dušenými knedlíčky nebo kachnou v palačince by se neztratil.

  5. Sirnik byl celkem spokojen v China Fusion, ale je to pravda už skoro pět let. Minimálně u rybích jídel se mi teď ceny zdají dost přestřelené, zato obskurní lokalita zůstává…

  6. Huang He je dobrý a kupodivu mi nepřijde špatná rychlo čína v Arkádách na Pankráci .

  7. Díky za tipy, myslela jsem si, že to tak nějak bude…No teď to stejně asi nevyzkouším, právě jsem se vrátila z porodnice:-)

  8. ↪ 7 Barka: Gratulace :) Růžová nebo modrá? Nebo obojí?

  9. Díky, modrá:-)

  10. doplňuji tento starý příspěvek aktuálním zajímavým tipem: cca Rumunská 17 (roh Tylova náměstí u IP Pavlova) – velmi zajímavý čínský bufet, který nabízí opravdovou čínu – především různé plněné taštičky (namáčí se v tmavém rýžovém octu – který je k dispozici na stole), pravé kung-pao atd. Nahony vzdálené tomu, co se v ČR prezentuje jako čínský fastfood. Včera jsem pohovořil s majitelkou (je z Pekingu) – má dva kuchaře, jeden ze Šanghaje, druhý z Pekingu. Kuchyně je skutečně spíše severočínská, tj. méně pálivá, méně kořenitá. Opravdu reálně podobné tomu, co jsem jedl v Šanghaji a Pekingu. Není to žádná nobl restaurace, styl je prostý, minimalistický. Ovšem čepují Svijany… Doporučuji zkusit těm, kteří stejně jako já dlouho neúspěšně hledali reálnou čínskou kuchyni za přijatelný peníz…

  11. ↪ 10 daneb: I pro mě je to již zase aktuální, takže díjky, zní to skvěle, určitě to brzy vyzkouším, a pak poreferuji!

  12. daneb: díky za tip. Určitě vyzkouším!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.