Máslo - jaké kupujete? RSS

Štítky: , ,

77 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jsem máslový labužník. Jednu dobu jsem jezdila víc do Dánska a zkoušela jsem si odtud vozit máslo, protože mě nadchlo. A to co se prodává tady jako dánské máslo mi ho moc nepřipomíná. Ale už tam nejezdím, tak přecházím na české máslo. Které Vám chutná? Vybíráte si podle výrobce? Já nejčastěji máslo jím namazané na dobrý chleba a na to si už nic nedávám, protože mi to takhle chutná, takže tu chuť hodně vnímám, na smažení to asi takový rozdíl není.

  2. Máslo miluju. Doma nejčastěji kupuju Jihočeské. Z Francie si vozím s kousky soli (fleur de sel).

  3. ja se taky hlásím k máslo-žroutům :)

    kupuju obyčejné, nejobyčejnější, po kvantech. bez zákysu či modifikací. jen basic.

    koukám taky jestli to není převelčené máslo z německa. to nepodporuju. a často to dělajíta, že vpadá jako české klasické a přitom není.

    + samozřejmě specialitky na ochutnávku, nebo domácí pokusy :)

    teď zrovna malá kostička biomásla z řady amálka http://www.lacrumvm.cz/

  4. Já taky Jihočeské. A pak bylinkové – irské Kerrygold, po tom bych se utloukla…

  5. Podle toho, na jaké natrefím. Prima je Tatra máslo, na Madetu jsem trošku zanevřela, když ředitel vyhrožoval, jak strááášně ještě zdraží máslo. Ale nevyšlo mu to a jejich výrobky jsou opravdu dobré. Německému máslu se také snažím vyhýbat, někdy se stane, že musím koupit to v Normě (ale už mají zase i české – Olmu), jenže mám stejně dojem, že je z českého mléka. :-)))
    Občas natrefím na bio máslo a moc dobré je od Slováků, co prodávají i sýry. Taky irské je fajn -solené i nesolené.
    No a pochopitelně přepouštím, takže v lednici či špajzu je stále sklenice s přepuštěným máslem, pravidelně obnovovaná a doplňovaná. Uf!

  6. tak abyste věděli, tak já si německé máslo kupuju (smajlík jazyk plazící) Musí ale být ze sladké smetany, a ujíždíme na másle ze smetany od jedné krávy – ale to jen vyjímečně

  7. Tady v UK teď frčí nová reklama na máslo Counrty Life.Hlavní učinkující není nikdo jiný než kdysi největší rebel a nepřítel lidu zpěvák Sex Pistols – John Lydon :).
    http://www.youtube.com/watch?…
    Jinak já jsem taky pro irské Kerrygold.

  8. Mě chutná britské solené máslo. V Čechách kupuju nejčastěj Jihočeské. Podobně jako pan Cuketka preferuju máslo bez zákysu a podobných výmyslů.

  9. 7. Ta reklama je epesní!!!:-)))

  10. Teda vy mi dáváte, musela jsem si teď aspoň kousek odkrojit jen tak. Jinak mám máslo nejradši samotné na nejobyčejnějším „socialistickém“ rohlíku. Nebo na čerstvém chlebu, v tom případě buď taky samotné nebo se:

    1. ředkvičkama a solí nebo
    2. naklíčeným mungo/alfa-alfa nebo
    3. šunkou
  11. jo a nebo s kaviárem ;-)

  12. já mám rád ochucená másla od Moegle – dokonce je používám i na vaření, do rozpékaných baget, při grilování nebo je žeru jen tak. Nevím jestli se to dá koupit i normálně, já to kupuju v Makru. Tam jich mají výběr, v normálním krámu maj většinou jen bylinkové. A bagety maj taky nej.

  13. Mě chutná britské solené máslo.

    Zásadně (oba jsme (já jsem Naturalised) Briti) nekupujeme britské solené máslo. :-(((
    Není (nebyl) svobodný svět nádherný??

  14. O másle mi ani nemluvte. Používám nejvíc jihočeské, z těch ostatních cítím syrovátku a kyselou příchuť. Na pečení sice postačí, ale na chleba či rohlík je to docela hrůza. Ale ani tím jihočeským nejsem moc nadšená. Každou cizí zemi, kterou navštívím, testuju na máslu. A úplně nejlepší jsem jedla v Chorvatsku – je slaďoučké, žluťoučké a voňavoučké. Naposledy jsem takové dobré a nešizené máslo jedla u nás za komoušů. Nerada to říkám, ale je to tak. A nezachrání to ani žádný bio produkt. Nevím čím to je, jestli přehnanou pasterizací, zlodějnou nebo v čem je zakopaný čokl.

  15. to Mandarinka: přesně tak, nejvíc jihočeské, ale taky není ideální. A s tím Chorvatskem máte naprostou pravdu, navíc mají Chorvati i mnohem lepší mléko. Závidím…

  16. Mandarinka:

    chuť u másla je daná stylem chovu a pastvou. tady u nás se do jedné várky smíchá mléko od x farem + ta kultura pastvin tu není taková. zajděte se mrknout co baští české krávy… srovnávám např. se švýcarskem. tam třeba v apenzellu to bylo znát „jak sviňa“ ;)

    a stím chorvatskem se přidávám!!! :) byl sem sice ejn dvakrát a divl jsem se že ani v obchodě ho nemají kvůli vedru pořádně zatuhlé… bylo ale boooooží!!!

  17. Jejda, tak to jsem v Chorvatsku propásla, máslo jsem si tam nekoupila. Jestli není ale úplně tuhé, tak to by mi vadilo, já ho mám tak ráda. Zklamaná jsem byla z řeckého másla, bylo strašně mdlé, ale možná to byla náhoda a taky kdoví jaký druh jsme koupili, jestli třeba nebylo míchané s rostlinným, to je pak nanic. V alfabetě jsem toho na obalu přeci jen moc nerozluštila…

  18. 17: Tak až pojedete příště do Chorvatska, zkuste. A nebojte – v lednici vám ztuhne :-) Ale dávejte pozor, abyste si koupila opravdu chorvatský výrobek a ne německý. Značka Meggle v sortimentu značně převažuje.
    Z řeckého másla jsem měla stejný dojem, docela slušné mají v Bulharsku, ale to chorvatské fakt nepředčí.

  19. ta měkkost byla obchodem, měli tam takové vedro, že ani lednice nechladily pořádně ;))

  20. V sezóně, kdy kravičky mají všechny žaludky přecpané čerstvou travičkou a veménka k prasknutí plna smetanového mléčka, tak domácí od jedné soukromnice, jak jsem již býval psal Organic Box scheme. Teď už to slábne a budeme si muset zase počkat na konec jara. V pauze pak jihočeské nebo bio z Plusu.

    A skutečně nejlepší je samotné namazat na čerstvý doma upečený žitný chleba a posypat solí… mňam.

  21. Chcete-li mléko od krav z pastvy, kupijte bio.
    Ale osobně preferuji kozí máslo. Kdo ho neochutnal, neví co je dobré.

  22. není to tady nějaká lobby za jihočeské máslo? ;-)
    taky ho kupuju, ale když ho mají, třeba včera už ho zase neměli, tak už vím proč, jste mi ho vykoupili! :-)
    tak jsem místo něj zkusila olešnické a přijde mi celkem ucházející
    irské máslo jsem si jednou koupila na pobytu v německu, protože jsem nevěděla, jaké si tam koupit a nebylo dobré, tak mám od té doby k irským nedůvěru
    občas koupím dánské, tam mi ale vadí, že vypadá stejně jako to, co jsem kupovala v dánsku, ale chutná hůř – že by převozem nebo sem vyváželi cenově přijatelnější druhou jakost? nevím

  23. Jednu dobu, před pár lety, mi chutnalo Šumavské máslo, ale asi se nějak zkazilo či co, prostě už to není ono. Připadalo mi mnohem lepší než Jihočeské, ale dalo se sehnat jen někdy. Občas jsem ho kupovala v Delvitě blahé paměti, někdy jsem na něj narazila i v Globusu. Pak jsem ho dlouho nepotkala, až jednou ani nevím kde, ale bylo v jiném obalu a chutnalo nějak jinak.

  24. Taky jsem kupovala Šumavu, ale u nás se nedá sehnat, i když jejich sýry mají v Tescu a jsou moc dobré na obyčejný sýr. Jinak teď kupuju Tatra máslo.

  25. Že není špatná, Tatra? také mi přijde dobrá.
    pan Cuketka někde mlžil s výbornou šlehačkou, nevím už kde, každopádně: už nám konečně prozradí, co je to za skvělou šlehačku????

  26. Caty, že je cizí máslo chuťově jiné než v zemi původu, je normální. Občas zde kupuji „francouzské“Pre­sident, ale do toho opravdu francouzského mu něco chybí. Co se tu prodává je vyráběno v Polsku. Naštěstí si při každé cestě z Francie nakoupím dostatek různých originálů (i slaných) a naplním si mrazák. Jinak na pečení si kupuji másla v Německu, řekla bych, že nejsou tak ošizená a jsou dokonce levnější než másla česká! A že je v Německu mnoho věcí levnějších je fakt, netýká se to jen másla. Kdo bydlí u hranic (jako já), občas jezdí do Německa na nákup. Při dnešním kurzu eura se to opravdu vyplatí. Ale na to by se tu možná mohla založit další rubrika ;-)

  27. 26: Jo, to je fakt. Nejezdím do Německa nijak pravidelně, ale za letní sezónu párkrát ano. Vozím si odtamtud kromě másla taky jogurty, sýry, čokoládu, vynikající norimbergské klobásy ke grilování a spoustu dalších volovin, bez kterých by sice i Čech dokázal žít, ale přesto dokáží velice zpříjemnit život :)

  28. rekla bych, ze maslo z Olmy si drzi stale svoji kvalitu …

  29. Dopručuji bio máslo z farmy Filoun. Koupila jsem tento týden v bio prodejně na Dejvické. Je výborné. Špaldová houska namazaná máslem, posolená mořskou solí a zapitá hrnkem bio mléka z Olmy. Fantastická večeře!!! Ještě jsem tam koupila jejich tvaroh a je také moc dobrý.
    http://www.farmafiloun.cz

  30. Jo, ten tvaroh je o nekolik radu lepsi nez co je bezne v prodeji! A jak se tu zminovalo kozi maslo, tak to je fakt prekvapive dobre a krasne se roztira.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.