Co s mrkví? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, chtěla jsem se místních kuchtíků zeptat na nějaké fajn recepty z mrkve.
    Odebírám bedýnky a tam je vždycky velký svazek a mně už dochází nápady, co s ní:)
    Dělala jsem často vynikající polívku se zázvorem:
    http://www.foodnetwork.com/…e/index.html
    Ale to se taky nedá vařit pořád. Taky vietnamské závitky a jako součást číny na nudličky.
    Nějak už ale nevím, co dál – sladké u nás nikdo moc nejí, takže mrkvový koláč odpadá.
    Předem díky za inspiraci:)

  2. ↪ 1 Veraiconica: Odšťavňovat – a míchat s dalšími věcmi z bedýnky – jablka, červená řepa… Spotřeba přebytečné mrkve je vysoká :o)

  3. teply nebo studeny salat z mrkve, kokosoveho mleka a koriandru (recepis zde: http://jendovakuchyne.blogspot.com/…m-curry.html)
    Je to fakt velka dobrota…

  4. ↪ 2 Sirnik74:
    Šťávičky u nás taky moc nefrčí:)

    ↪ 3 Myval: To vypádá moc dobře! Určitě zkusím:)

  5. Pro mě byl při likvidaci zásob z bedýnky příjemným objevem tento salát: http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…lade-de.html. Je jednoduchý a překvapivě dobrý.

  6. ↪ 5 Lucka_B: Bohužel nejím syrovou cibuli. Koplikuje mi to celý život, no:)

  7. Jádokážu mrkev prakticky v jakémkoliv množství sníst jednoduše dušenou, případně takto http://www.cuketka.cz/?…

  8. Já zbožňuju jen tak mrkev nahrubo nastrouhanou, s opraženými mandlemi a zalitou zálivkou z hrubozrnné hořčice, rozetřeného česneku a oliváče. je to fakt mazec a potěší i drsnější povahy :-)
    Jinak je moc dobrá i mrkvičková polévka s čerstvým tymiánem a pomerančovou šťávou, zrovna včera jsem ji vařila.

  9. ↪ 7 Kytka: Souhlas, nebo i další druhy masa dušené s mrkví, česká klasika vepřové v mrkvi, nebo ráda dělám jehněčí s mrkví, vždycky se spotřebuje opravdu velké množství mrkve, v podstatě čím víc tím líp.

  10. ↪ 9 Ala: Já mám asi blok ze školní kuchyně. Neumím si představit maso v mrkvi, aniž by to byla blemcavá, nahořklá hmota:)

  11. ↪ 10 Veraiconica: Tak si to schválně zkuste udělat doma, není to ani blemcavý ani nahořklý. A proč by taky mělo? Ve škole jsem to nejedla, byl to hnus, a dneska je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel (a celé rodiny, bojím se, aby to dítěti v budoucnu nějak ty školní jídelny nezošklivily).

  12. Doporučuju kuchařku Lenky Požárové – je celá jen o mrkvi a je výborná! http://www.zapalena-kucharka.cz/….ukazky.html

  13. Můj manžel mrkev dává mrkev takřka kamkoliv, je nezatížený konvencemi a tak to máme velmi různě, v čočce, v těstovinovém salátě, v rizotu, do mletého masa, do plněných arabských chlebů, k nakládanému hermelínu, prostě všude, kam byste dala nějakou zeleinu, podotýkám že je to vždy na slano, schválně zkuste k mrkvi přistupovat jako on, je to fakt výborné.

  14. Zrovna včera večer jsem osmahla na oleji cibuli a nějaké koření, na to hodila stehna a hřbet z králíka, zalila bílým vínem, zasypala kolečky mrkve (hodně), přihodila bylinky ze zahrádky a strčila na 3 hodiny na 150 do trouby. Paráda. K tomu jakákoli příloha. Do části jsem při ohřívání k večeři přidala trošku smetany a malinko zahustila.
    Stejně to jde udělat i z jiného druhu masa.

  15. Od te doby, co mame doma Whirlpool s crispovacim plechem, strkame na to vsemoznou zeleninu jen tak pokapanou olivacem, osolenou, opeprenou, nebo obylinkovanou, na zaver zasypanou Gran Moravii. Pecena mrkev je luxusni…:)

  16. Pečená mrkev je výborná s rozmarýnem, tymiánem – musí být trochu dohněda, dobře vypečená.
    Anebo se dá péci s další zeleninou jako příloha
    http://vilemina.blog.cz/…cetne-priloh
    Nebo použít do „velškého králíka“
     http://vilemina.blog.cz/…ebova-pecene

    Mrkvová pomazánka – falešná humrová, to je taky dobrota.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.