Chorvatsko - co jíst a co si přivézt RSS

Štítky: , , , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Žádost o rychlou pomoc přímo z místa:) Co si mám domů přivézet? Pršuty, místní olivy, olivový olej, „paški sir“, šalvějový med, něco z lanýžů (viděla jsem nějaké články na foof4fun).. a co tu máme vlastně ochutnat? Pljeskavice, čevabčiči mi chutnaly víc v Bosně a ryby mi připadají pořád blbě očištěné, tak kdyby měl případně někdo tip na restauraci v okolí – Tisno-Šibenik.. aspoň že tu mimo hranolků bývá jako příloha i brambor s (trochu převařeným) mangoldem. Mimochodem, fakt jsem nečekala ty hromady druhojakostní zeleniny, omlácené, ponahnívané, s přilepenými kousky papíru, ovadlé.

  2. ↪ 1 farfalla: Ve velkých obchodech radši moc nenakupujte; přímo v Tisně bývá ráno trh (jak zelenina, tak ryby – v rybárně), tak si nakupte na něm; laciněji je ale v Murteru nebo v Jezerech. Ryby lze kupovat i vždycky navečer od rybářů z lodi. Konkrétní restauraci neporadím, spíš ale jděte někam do bočních uliček, tam, kam chodí místní a ne turisté. V Murteru je moc dobrá Skalinada, prý i Tic-Tac, ale tam jsme nebyli, dobře vaří i obě resturace v zátoce Čigrada; všude mají i svoje domácí víno. Další útulná hospůdka je kousek od Jezer u kempu Stella Maris (hrozně těžko se hledá, je to taková prašná odbočka do polí směrem k vodě, možná už ale bude zavřená, bývá v provozu jen přes sezónu). Pokud vyrazíte na ostrovy, jedna dobrá hospůdka je na ostrově Levrnaka, i na Žutu by se něco našlo.
    A co si přivézt? Určitě místní olivový olej (od malovýrobce, učitě na nějakého narazíte; pršut nebo panceta kupodivu líp chutnají tam, ale zkusit to můžete. Doporučuju řezníka Ivicu Braliče v Šibeniku, ul. Matije Gubca 115 (je to kamarád a vše si dělá sám na malém statku v horách).

  3. Smokve, smokve!! Prípadne pozrieť Interspar, sem tam sa zadarí a majú celú (a sakramtensky dobrú) svinskú nohu aka pršut. :)

  4. ↪ 3 jaffar: s tými pršutami to asi nebudeme prehánať, teraz sme dostali 4 kg talianskeho, takze iba na ochutnavku:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.