Pěstování bylinek v zimě RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Co dělat s bylinkama, aby bez úhony přežily zimu (nebo aby vydržely aspoň do ledna:-)? Jde mi o rozmarýn, šalvěj a tymián. Teď to je ještě na balkoně, ale kam s tím pak? V bytě s tím mám špatné zkušenosti. Chodba před bytem? Tam bude něco lehce pod 15 stupňů, i míň. Je to vhodné? Nějaké speciální úpravy? Zastříhat je? (Jestli jo, ne moc, chci to přes zimu ještě využít:-) Díky za tipy.

  2. Šalvěj a tymián přezimují na balkóně, stačí květináče vložit do bedýnky naplněné listím a důkladně přikrýt chvojím, zem by neměla úplně vyschnout. Rozmarýn mně zatím nejlépe přežil v lehce vytápěné místnosti (cca 10 stupňů) s oknem na západ, nesmí se ale opět zapomenout zalévat.

  3. Tím chvojím přikrýt jen hlínu v květináči, nebo to i nějak naházet na zeleň? A pokud do zaházet chvojím celé, to pak když potřebujete pár snítek, jen odhážete a pak zas schováte? Se asi ptám jako tele, ale postrádám tuto zkušenost, díky:-)

  4. Přesně tak, chvojí naházet i na zeleň a v případě potřeby odkrýt a zakrýt. A bacha na pozdní mrazíky, ty jsou schopné dorazit přeživší zbytky tymiánu, který je na vymrzání podstatně náchylnější než šalvěj. Jo a taky to chce nepřelít, zem má být jenom lehce vlhká.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.